Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ Η ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΟΥ 9ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΡΑΙΑΣ

Ακόμη ένα σημαντικό έργο σχολικής στέγης ενέταξε στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) ο Δήμος Θερμαϊκού, αξιοποιώντας έτσι τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που διατίθενται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα μέσω του Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, την ένταξη του οποίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με προϋπολογισμό 590.000 ευρώ.
Μάλιστα, η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε ένα χρόνο,με φορέα υλοποίησης το Δήμο.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολείο που εντάσσει στο νέο ΕΣΠΑ ο Δήμος, μετά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, που ήταν άλλωστε και το πρώτο έργο σχολικής στέγης, που εντάχθηκε στη νέα Προγραμματική Περίοδο.

«Ο Δήμος αποδεικνύει εμπράκτως την ετοιμότητά του για την αξιοποίηση των κονδυλίων της νέας Προγραμματικής Περίοδου 2014 – 2020, εντάσσοντας άμεσα αναγκαία έργα σχολικής στέγης για την περιοχή. Με τη διασφάλιση της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των εργασιών στο 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας, που είχαν μείνει ημιτελείς, μέσα σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί μια πολύ σημαντική μονάδα εκπαίδευσης, η οποία παρέμενε σε κατάσταση μετέωρη επί 10 χρόνια. Τον επόμενο χρόνο το Νηπιαγωγείο θα παραδοθεί σε χρήση, σύγχρονο σχολείο, καλύπτοντας ένα κενό δεκαετίας, αφού η πρώτη εργολαβία, η οποία δεν ολοκληρώθηκε είχε αρχίσει το 2007. Καλύπτεται έτσι και ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της Περαίας σε εγκαταστάσεις προσχολικής εκπαίδευσης», τόνισε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών της εργολαβίας, του 2007 που αφορούσε στην «Κατασκευή προκατασκευασμένων αιθουσών σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης (Γ’ Φάση)». Με την αποπεράτωση των εργασιών αποφεύγεται επίσης η περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, που προκαλείται από την παρουσία ημιτελών οικοδομικών εργασιών στον αστικό ιστό.
Το υφιστάμενο κτίσμα του Νηπιαγωγείου είναι προκατασκευασμένο και έχει εμβαδόν περίπου 267 τ.μ. Στεγάζει δυο αίθουσες διδασκαλίας, έναν πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, wc (νηπιαγωγών, νηπίων και ατόμων με αναπηρία), ένα γραφείο νηπιαγωγών και μια αποθήκη. Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα έχει προστεθεί ένα μικρό κτίσμα από οπλισμένο σκυρόδεμα με κεραμοσκεπή, εκτός περιγράμματος κτιρίου Νηπιαγωγείου, που θα στεγάζει τη δεξαμενή καυσίμων.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται και θα καταστήσουν τις υφιστάμενες και νέες εγκαταστάσεις λειτουργικές είναι οι εξής:
-Το κτίσμα της δεξαμενής καυσίμων.
-Η πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου με εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, περιφραγμένος και εξοπλισμένος με περίπτερο-κιόσκι, όργανα αθλοπαιδιών, ηλεκτροφωτισμό και φύτευση.
-Η ενίσχυση της θερμικής απόδοσης του κτιρίου με εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης.
-Η αποπεράτωση των επιστρώσεων – επενδύσεων στους υγρούς χώρους του Νηπιαγωγείου (wc – κουζίνα), καθώς και των υπόλοιπων χώρων με οικολογικά ρολά linoleum.
-Η τοποθέτηση εσωτερικών υαλοστασίων (φεγγίτες).
-Ο εξοπλισμός του κτιρίου με ερμάρια κουζίνας και είδη υγιεινής.
-Οι χρωματισμοί.
-Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις: στο κτίριο, στον αύλειο χώρο και στην εξωτερική αποθήκη δεξαμενής καυσίμων.

Η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει τις προσπάθειές της για την υλοποίηση και επιπλέον έργων σχολικής στέγης, καθώς οι ανάγκες, δεδομένων και των πληθυσμιακών μεγεθών είναι μεγάλες και συνεχείς. Έτσι, προετοιμάζεται η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της προσθήκης αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής και σχεδιάζονται άλλες δυο σχολικές μονάδες στη Νέα Μηχανιώνα και το Μεσημέρι, με τις μελέτες τους να είναι σε εξέλιξη.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI