Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ίδρυση 4θέσιου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής στην Κερασιά Θερμαικού.

Από την ανάληψη των καθηκόντων της η σημερινή διοίκηση του δήμου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα εκπαίδευσης και σχολικής στέγης. Στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει ειδικό δημοτικό σχολείο και οι ανάγκες είναι επιτακτικές.

Ο δήμος μας, προετοίμασε και υπέβαλε πλήρη πρόταση, ενώ η Αντιδημαρχία Παιδείας ήταν σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και συγκεκριμένα:

1. Με το υπ’ αριθ. 179/11-12-2014 έγγραφο της γνωρίζει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το ποσό για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του σχολείου.

2. Με το υπ’ αριθ. 18973/11-8-2015 έγγραφο της διαβιβάζει στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης την βεβαίωση δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου.

3. Με την υπ’ αριθ. 113/30-3-2016 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδοτεί θετικά για την ίδρυση 4θέσιου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής.

4. Με το υπ’ αριθ. 30/30-3-2016 έγγραφο της γνωρίζει στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου τα λειτουργικά έξοδα του Ειδικού Σχολείου & των τμημάτων ένταξης.

5. Με το υπ’ αριθ. 5440/1-4-2016 έγγραφο διαβιβάζεται στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ανατ. Θεσ/νίκης η απόφαση του Δ.Σ. και βεβαιώσεις δέσμευσης οικονομικών πιστώσεων για τα λειτουργικά έξοδα του Ειδικού Σχολείου & των τμημάτων ένταξης.

Τελικά και κατόπιν δύο προσωπικών παραστάσεων του δημάρχου κ. Μαυρομάτη Ιωάννη στον υπουργό Παιδείας, επιτεύχθηκε η ίδρυση 4θέσιου δημοτικού σχολείου ειδικής αγωγής στο δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του παλιού δημοτικού Νέας Κερασιάς (http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/22728-10-08-16-anakoinonontai-oles-oi-neoidrytheises-domes-eidikis-agogis-kai-ekpaidefsis).

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε ότι: «Το Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είναι δημόσιο σχολείο, για παροχή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θεωρούνται τα άτομα που έχουν σημαντική δυσκολία μάθησης και προσαρμογής εξαιτίας σωματικών, διανοητικών, ψυχολογικών, συναισθηματικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων. Τα σχολεία αυτά, στελεχώνονται με το αναγκαίο διδακτικό και άλλο επιστημονικό, υποστηρικτικό και βοηθητικό προσωπικό και εφοδιάζονται με σύγχρονα μέσα. Τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά, εντάσσονται σε ομάδες που συγκροτούνται λαμβανομένων υπόψη της ηλικίας και των ιδιαιτεροτήτων κάθε παιδιού, καθώς και της πολυθεματικά αξιολογημένης ειδικής αγωγής, που προσδιορίζεται για αυτά. Ο αριθμός των μαθητών στις ομάδες καθορίζεται, με βάση τις αξιολογημένες ανάγκες κάθε παιδιού. Με τον τρόπο αυτό η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, πιστή στην τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, θέτει στην υπηρεσία των δημοτών της, μια ακόμη εξαιρετική παροχή υπηρεσίας, που στοχεύει και αγκαλιάζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI