Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Το ‘’Πράσινο Ταμείο’’ επιβραβεύει και χρηματοδοτεί το Δήμο Θερμαϊκού.

Το Δ.Σ. του ‘’Πράσινου Ταμείου’’ (φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) αποφάσισε, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, να ενταχθούν 150 Δήμοι (μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Θερμαϊκού) ως δικαιούχοι χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 8.991.000 ευρώ, στον άξονα προτεραιότητας 4 ΄΄Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα΄΄ του Χρηματοδοτικού Προγράμματος ΄΄Λοιπές Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016΄΄. Δικαιούχοι του χρηματοδοτικού αυτού προγράμματος είναι Δήμοι της χώρας που έχουν εκπονήσει Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και στην καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας. Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας συμμετείχε εφέτος, με μεγάλη επιτυχία, στην ΄΄Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας΄΄ με την αθλητική διοργάνωση του Τριάθλου (Κολύμβηση 750 μ. αντρών – γυναικών, Ποδηλασία 20.700 μ. αντρών γυναικών, Τρέξιμο 5.000 μ. αντρών – γυναικών), αποβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους και για τη δράση του αυτή επιβραβεύεται με το ποσό των 65.000 ευρώ.

«Με τη συμμετοχή του Δήμου μας στην ΄΄Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας’’ και με την πρωτοποριακή διοργάνωση του Τριάθλου, θελήσαμε να δώσουμε έμφαση στην αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς μας, επιλέγοντες περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μεταφοράς και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Υπό το πρίσμα της αναγνώρισης αυτών των στοιχείων και προϋποθέσεων, η επιβράβευση του Δήμου μας με το παραπάνω ποσό της χρηματοδότησης, θεωρείται ένα σημαντικό και αξιόλογο γεγονός και επίτευγμα», σημείωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI