Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Γελάτε, είναι ευεργετικό!

Ένα από τα χαρακτηριστικά που συγκρατώ στους ανθρώπους είναι το γέλιο τους. Είναι ένα στοιχείο που μας χαρακτηρίζει και είναι αυτό που συνοδεύει πολλές απ’ τις στιγμές μας. Φέρνει ουσία στη ζωή μας και ειδικά στην καθημερινότητά μας. Όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, είτε σε κοινούς είτε σε διαφορετικούς τομείς, και πολλοί από εμάς έχουν ξεχάσει να γελούν. Κι αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ημέρα τους.
Το γέλιο ήταν ανέκαθεν σημαντικό και υπάρχει σε κάθετί γύρω μας. 
Από την αρχαία κωμωδία και την προσφορά της, τη σάτιρα και την αλήθεια της, μέχρι τον κάθε σύγχρονο λογοτέχνη ή σκηνοθέτη ο οποίος, μέσω της δουλειάς του, προσπάθησε να μας προτρέψει να γελάσουμε. 
Σκεφτείτε μέχρι και κάποια επαγγέλματα που υπήρξαν για να βοηθήσουν το κόσμο να γελά. Από την αρχαιότητα, ο συμπαθής γελωτοποιός που πάντα θα εμφανιζόταν στην αυλή για να ψυχαγωγήσει άρχοντες και λαό, ή ακόμα και ημέρες του μεσαίωνα αφιερωμένες στο γέλιο, όπως οι λεγόμενες γιορτές των τρελών. Παραδείγματα από διαφορετικές εποχές με κοινό τους την αξία του.
Είναι ευεργετικό λοιπόν και ικανό να αλλάξει διαθέσεις και να καταρρίψει τείχη. Από τις κοινωνικές συστάσεις όπου ένα καθαρό χαμόγελο προσεγγίζει τους ανθρώπους γύρω μας, μέχρι και τις συναλλαγές μας, όπου μπορεί να λειτουργήσει σαν εργαλείο και να βελτιώσει την απόδοσή μας. Σκεφτείτε το κι εσείς, είναι πολύ πιο ξεκούραστο να συνεργάζεστε με ανθρώπους ευδιάθετους. Έτσι κι αλλιώς, ένα χαμόγελο δεν κοστίζει και τίποτα, ίσα-ίσα μπορεί να βοηθήσετε και κάποιον άνθρωπο, να του φτιάξετε λίγο τη μέρα.
Συνοδεύει το συναίσθημα της χαράς. 
Όλοι έχουμε στιγμές από απλές συζητήσεις με τους δικούς μας ανθρώπους που κατέληξαν σε αδιάκοπα γέλια, τόσο έντονα που νόμιζες ότι τραντάζονταν τα θεμέλια του σπιτιού. Ή ακόμα, σε στιγμές αναμονής, το γέλιο βρίσκονταν πάντα εκεί. Έξω από ένα εξεταστικό κέντρο, ένα γραφείο γιατρού ή μια αίθουσα αφίξεων σε ένα αεροδρόμιο, στο άκουσμα μιας επιτυχίας ή στη θέα ενός δικού μας προσώπου, πόσο γρήγορα δεν ακολούθησε εκείνο το γέλιο που καταπραΰνει την ψυχή;
Βλέπετε; Είναι πιστό και μας συνοδεύει παντού. 
Σε στιγμές αγωνίας κι άγχους είναι εκείνο που θα ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και θα μας δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε. 
Σε στιγμές φόβου θα λειτουργήσει αντανακλαστικά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το μυαλό μας στη θέση του. 
Ακόμα και σε εκείνες τις στιγμές της θλίψης, βρίσκεται μέσα μας έτοιμο να βγει την κατάλληλη στιγμή, ώστε να μας δείξει ότι ο πόνος δε θα μείνει για πάντα.
Από τις πιο όμορφες εκφάνσεις του νομίζω πως είναι οι στιγμές της ανάμνησης. Θυμάστε το παλιό ημερολόγιο ή το παλιό άλμπουμ φωτογραφιών; 
Μέσα στις όμορφες λήψεις ή γεμάτες σελίδες, κρύβονται κάποια γεγονότα ή πρόσωπα που τα αφήσατε πολλά χρόνια πίσω. 
Λάθη, στιγμές που ντραπήκατε και τις έχετε καταγράψει, μονόλογους με το πόσο άδικο ήταν αυτό που ζούσατε. 
Πού να ξέρατε τότε ότι κάποτε αυτές οι αναμνήσεις θα συνοδεύονταν από το γέλιο της νίκης. 
Όπως είπε κάποτε κι ο Σαίξπηρ, «όσο γελάμε, τίποτα δεν χάθηκε». Γιατί αυτό ακριβώς είναι το γέλιο. 
Η απόδειξη που μας δείχνει πως, ό,τι κι αν συνέβη, συνεχίσαμε.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI