Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Unicef: Ενα κορίτσι ανάμεσα στα σκουπίδια η φωτογραφία της χρονιάς 2016

Την εικόνα ενός νεαρού κοριτσιού μπροστά από ένα βουνό σκουπιδιών στο Ιράν επέλεξε για Φωτογραφία της Χρονιάς 2016 η UNICEF. Το θέμα το οποίο χαρακτηρίζει και τις τρεις φωτογραφίες που επιλέχθηκαν είναι τα παιδιά και το πώς επιβιώνουν και εξοικειώνονται με τις τραγικές συνθήκες όπου ζουν.
Η φωτογραφία που κατέκτησε την πρώτη θέση τραβήχτηκε από τον Arez Ghaderi στην επαρχεία Razavi-Khorasan, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική φωτογραφία, που παρουσιάζει ένα κορίτσι το οποίο χαμογελά ενώ παίζει σε μέσα έναν  σκουπιδότοπο. Μια φωτογραφία που τονίζει την ανεμελιά και την αθωώτητα των παιδιων, ακόμα και όταν ζουν στις πιο άθλιες συνθήκες.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η φωτογραφία του Παλαιστίνιου φωτογράφου Ali Nouraldin. Και εδώ τα παιδιά είναι στο επίκεντρο, αφού απεικονίζει προσφυγόπουλα να παρακολουθούν ταινία μέσα στη λάσπη, σε ένα αυτοσχέδιο θερινό κινηματογράφο στον καταυλισμό της Ειδομένης, κοντά στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.



Την τρίτη θέση κατέκτησε μια φωτογραφία του Mohammed Badra, η οποία τραβήχτηκε στις 21 Μαΐου, και δείχνει δύο νεαρά κορίτσια μέσα σε ένα κατεστραμμένο σχολείο στη Δουμά.







Τιμητικό έπαινο απέσπασε η παρακάτω φωτογραφία η οποία τραβήχτηκε στις 19 Ιουνίου, και δείχνει γυναίκες που έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τους Χούτι στη Sana’a. Οι γυναίκες της Υεμένης, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι, κρατούν όπλα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI