Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Νέο δίκτυο ύδρευσης στο Μεσημέρι του Δήμου Θερμαϊκού.

Ένα έργο που οι κάτοικοι του Μεσημερίου ζητούσαν πολλά χρόνια τώρα και η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού έθεσε σε προτεραιότητα, γίνεται πραγματικότητα. Ήδη, δημοπρατήθηκε το νέο δίκτυο ύδρευσης του Μεσημερίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

   1.-  Η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου, προϋπολογισμού 491.999.82 ευρώ.
   Με την κατασκευή του έργου, θα αντικατασταθεί, λόγω υδραυλικής ποιοτικής και ποσοτικής ανεπάρκειας ο υφιστάμενος προσαγωγός 1 και θα τοποθετηθεί νέος προσαγωγός μήκους περίπου 1.621,13 μ., διαμέτρου Φ315mm από πολυαιθυλένιο HDPE 3ης γενιάς, με κατεύθυνση από την κύρια δεξαμενή του οικισμού μέχρι την υπάρχουσα δεξαμενή και τη σύνδεσή του με το νέο προσαγωγό 2.
    Καταργείται, λόγω υδραυλικής ποιοτικής και ποσοτικής ανεπάρκειας και ο υφιστάμενος προσαγωγός και προτείνεται η τοποθέτηση νέου προσαγωγού, μήκους 1.847 μ., από πολυαιθυλένιο HDPE 3ης γενιάς, διαμέτρου Φ250mm.
   Επιπλέον προβλέπεται η κατασκευή 8 πυροσβεστικών κρουνών σε κατάλληλα επιλεγμένες θέσεις, ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και αντιμετώπισης πυρκαγιάς με σκοπό τον άμεσο εφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.
   2.- Η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου, προϋπολογισμού 970.00,24 ευρώ (από πρόγραμμα ΕΣΠΑ). Βελτιώνει τις υποδομές του δικτύου ύδρευσης του οικισμού, αφού το υφιστάμενο δίκτυο αγωγών, που αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και πλαστικούς σωλήνες PVC είναι πεπαλαιωμένο και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του οικισμού.
   Με το συγκεκριμένο έργο προτείνεται η πλήρης αντικατάσταση των υφιστάμενων αγωγών μήκους 5.500 μ. (που πολλοί από αυτούς ήταν από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες) από αγωγούς πολυαιθυλενίου HDPE 3ης γενιάς, για λόγους μηχανικής αντοχής.
   Με τη κατασκευή του θα επιτευχθεί η διασφάλιση της επαρκούς ύδρευσης, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, η οποία  καθίσταται παραπάνω από αναγκαία. Είναι προφανές ότι θα εξαλειφθούν  οι απώλειες και οι διαρροές στο δίκτυο και θα εξασφαλίσουν ποιότητα και ποσότητα νερού σε όλους, τώρα και στο μέλλον.
   Σχετικά με το έργο η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Π. Πασχαλίδου δήλωσε: «Το Μεσημέρι είναι ένας οικισμός ο οποίος από την αρχή της θητείας μας παρουσιάζει έντονα προβλήματα  υδροδότησης (βλάβες, ποιότητα, ποσότητα, κλπ).
Σαν Δημοτική αρχή έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας, και με μπροστάρη το Δήμαρχό μας, πορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Έτσι και σ’ αυτό το έργο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, χρησιμοποίησε και επικαιροποίησε τις μελέτες το πρώην Δήμου Επανομής και αφού έλαβε τις απαραίτητες άδειες χρήσεις νερού για τον οικισμό, υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης στο ΠΕΠ   Κ. Μακεδονίας, για το έργο του εξωτερικού δικτύου.
Σήμερα, έχουμε ήδη δημοπρατήσει τόσο το χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ εξωτερικό δίκτυο, όσο και το μεγαλύτερο τμήμα του εσωτερικού δικτύου που παρουσίαζε και τα σοβαρότερα  προβλήματα, με χρηματοδότηση από Ι.Π.
Σαν κάτοικος Μεσημερίου, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που επιτέλους ένα τόσο μεγάλο έργο που χρόνια ζητούσαμε βρήκε λύση, από αυτή τη δημοτική αρχή που έχω την τιμή να συμμετέχω και εγώ».


   Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης για τα συγκεκριμένα έργα δήλωσε: «Ακόμη μια προεκλογική δέσμευσή μας πραγματοποιείται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα  που αντιμετώπιζε η Τ.Κ. Μεσημερίου, ήταν και είναι η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, αφού οι συχνές διακοπές λόγω βλαβών που προήρχοντο από το πεπαλαιωμένο δίκτυο επιτέλους, το μεγάλο αυτό πρόβλημα φτάνει στη λύση του. Η Αντιδημαρχία Τ.Υ. δημοπράτησε ήδη δυο έργα, για την αντικατάσταση του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου  ύδρευσης του Μεσημερίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ περίπου και πέτυχε έκπτωση 60%, δηλαδή μείωση κατά 900.000 ευρώ, εντάσσοντας μέρος των έργων στο ΕΣΠΑ. Συγχαρητήρια αξίζουν στην Αντιδημαρχία και στο προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας και  σε όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχία του στόχου».

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI