Κόκκινες γόβες, εφαρμοστά φορέματα και ψηλοτάκουνα για την 34χρονη Ναταλία Ποκλόνσκαγια - «Θα δεχόμασταν να μας ανακρίνει για πέντε μερόνυχτα» γράφουν οι θαυμαστές της στο Διαδίκτυο
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, μετά την επικύρωση της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες αποχωρούν από τις βάσεις, επιστρέφοντας στην Ουκρανία ως «ήρωες», όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα γενική εισαγγελέα της Κριμαίας.
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια δεν κεντρίζει την προσοχή μόνο για τις ικανότητές της, αλλά κυρίως για την εμφάνισή της, η οποία δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Όμορφη, ξανθιά, ικανή, μόλις 33 ετών, η Ποκλόνσκαγια έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν τοποθετήθηκε σχετικά με το θάνατο Ουκρανού στρατιώτη από φιλορώσους, λίγες ημέρες από την τοποθέτησή της στη γενική εισαγγελία.
Η 34χρονη δήλωσε πως η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι παράνομη και χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό πραξικόπημα και ένοπλη καταστολή της εξουσίας», την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
«Θα πω την αλήθεια και δε φοβάμαι. Δεν είμαι εγκληματίας και δεν υποστηρίζω το ναζισμό, αντιθέτως από κάποιους αξιωματούχους στο Κίεβο» συμπλήρωσε.
Έκτοτε, οι χρήστες του Διαδικτύου ανακαλύπτουν και διοχετεύουν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της όπου απεικονίζεται να φοράει εφαρμοστά φορέματα που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο κορμί της, αλλά και κόκκινες γόβες, που προσθέτουν μία «πιπεράτη» πινελιά στην εμφάνισή της.
Πέραν αυτών των λήψεων, πάντως, που την αποτυπώνουν στην... καθημερινότητά της, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και εν ώρα εργασίας δεν ξεχνάει να προβάλει τη σεξουαλικότητά της, επιλέγοντας να φορέσει ψιλοτάκουνες μπότες κάτω από τη στολή της.
Πάντως, η γοητεία της νεαρής, που εργαζόταν ως εισαγγελέας στη Συμφερόπολη, πέρασε τα ουκρανικά σύνορα και έφτασε μέχρι και την Ιαπωνία, όπου η παρέμβασή της για την ουκρανική κρίση αναρτήθηκε στο YouTube από Ιάπωνα χρήστη, συγκεντρώνοντας πάνω από 500.000 θεάσεις σε λίγες ημέρες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φανατικοί οπαδοί της στη χώρα του Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, που αναφέρονται σε εκείνη ως «βασίλισσα», την μετέτρεψαν σε σκίτσο μάνγκα, πολλές εκδοχές των οποίων έχουν κάνει το γύρο του Διαδικτύου.
Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι οι Ιάπωνες «φίλοι» της αδιαφορούν για τις θέσεις της σχετικά με την ανεξαρτησία της Κριμαίας και για το γεγονός ότι χαρακτήρισε τις ουκρανικές αρχές «διαβόλους».
«Θα δεχόμουν να με ανακρίνει για πέντε μερόνυχτα»
Η τηλεοπτική της παρουσία ενθουσίασε, όχι για τις νομικές της γνώσεις, αλλά για τα ξανθά της μαλλιά, τα εκφραστικά μεγάλα μάτια της και το χαμόγελο, που φαίνεται να το εκτίμησε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνηση της Κριμαίας. Μάλλον όσοι θα ανακριθούν από την ίδια, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και προνομιούχοι.
Τα σχόλια στο Διαδίκτυο είναι εύγλωττα: «Θα δεχόμουν να με ανακρίνει για 5 μερόνυχτα» γράφει ο Ιβάν από τη Σεβαστούπολη. Χιλιάδες άλλοι, κυρίως άντρες, σχολιάζουν τη Ναταλία Ποκλόνσκαγια παρακάμπτοντας το «θεσμικό της ρόλο».
Η ίδια έχει συναίσθηση του θαυμασμού που προκαλεί και προσγειώνει τους επίδοξους «εγκληματίες» που θα βρεθούν απέναντι της. «Ας μη μείνει ο κόσμος στην εμφάνιση μου. Υπηρετώ τη Δικαιοσύνη 12 χρόνια και θα συνεχίσω να κάνω καλά τη δουλειά μου».
Σοβιετική εκ γενετής
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια γεννήθηκε στη Συμφερόπολη στις 18 Μαρτίου του 1980. Ήταν η εποχή της στασιμότητας του Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Μέσα σε μια δεκαετία είδε την μεγάλη χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού να καταρρέει μέσα στην ευφορία που είχε προκαλέσει η άνοδος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ με την περεστρόικα και τη γκλάσνοστ.
Αν και Ουκρανή υπήκοος κατέβαλε προσπάθειες να μάθει Ουκρανικά. Η Κριμαία στην οποία ζούσε είχε σχεδόν αμιγώς ρωσικό πληθυσμό, μέχρι την επανεγκατάσταση των Τατάρων που απέκτησαν σημαντική παρουσία στη χερσόνησο από την οποία ο Στάλιν είχε εκδιώξει τους πατεράδες τους.
Συνηθισμένη στο σοβιετικό τρόπο ζωής εντάχθηκε στα τάγματα των πιονέρων. Μεγαλώνοντας γινόταν μια εντυπωσιακή έφηβη η οποία δεν περνούσε απαρατήρητη.
Εισαγγελέας
Μόλις τέλειωσε τη λυκειακή της φοίτηση σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Εσωτερικών Υποθέσεων στη Γιάλτα μέσα από την οποία βγαίνουν οι δικαστικοί εισαγγελείς της Ουκρανίας. Η πρώτη της μετάθεση ήταν στο γραφείο του εισαγγελέα της Κριμαίας στη Συμφερόπολη.
Αρχικώς χειριζόταν δευτερευούσης σημασίας ποινικές υποθέσεις και είχε να κάνει με μικροεγκληματίες, κυρίως ληστές και διαρρήκτες. Η μορφή αυτού του εγκλήματος ανθούσε τα πρώτα χρόνια μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Στη συνέχεια τα προσόντα της αξιοποιήθηκαν περαιτέρω και αναγκαζόταν να ταξιδεύει συχνά στο Ντονέτσκ και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας όπου παρουσιαζόταν στα δικαστήρια ως δημόσια κατήγορος. Η φήμη της έφτασε στο Κίεβο και ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας την τοποθέτησε στο γραφείο του στη πρωτεύουσα. Η πρώτη μεγάλη της υπόθεση που ανέλαβε ήταν η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης «Μπασκάκοβ».
Ήταν μία από τις ισχυρές οικογένειες της Ρώσικης μαφίας που έλεγχε τη Κριμαία έχοντας διαπράξει μερικά από τα πιο φοβερά εγκλήματα. Επικεφαλής ήταν ο πρώην βουλευτής του κοινοβουλίου της Κριμαίας Ρουβήμ Αρόνοβ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ταύρια».
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγιά κατάφερε να τον βάλει στη φυλακή και απογοητεύτηκε πολύ όταν πριν από ένα μήνα η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας τον αποφυλάκισε.
Εισαγγελέας και καταζητούμενη
Η Ναταλία Ποκλόνσκογια έζησε τα γεγονότα στη πλατεία «Μαϊντάν» από κοντά. «Η μυρωδιά από τα καμένα λάστιχα και από τις φωτιές που είχαν ανάψει σε ολόκληρο το Κίεβο έφθαναν ως το διαμέρισμα μου» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.
Αν και δεν είχε οπτική επαφή με την πλατεία, εκφράζει με βεβαιότητα την άποψη ότι τα επεισόδια τα υποκινούσαν νενοναζί, για να ανατρέψουν τον Γιαννούκοβιτς. Την εξόργισε γιατί κατέστρεψαν τα αγάλματα του Λένιν αλλά και μνημεία της Σοβιετικής Ένωσης και θυμάται τους αγώνες του λαού εναντίον των Ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Στις αρχές Μαρτίου ζήτησε άδεια και πήγε για ξεκούραση στην οικογένεια της στη Κριμαία. Τότε την προσέγγισε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης και της πρότεινε να αναλάβει καθήξοντα γενικού εισαγγελέα, αφού ο εισαγγελέας που είχε διοριστεί από το Κίεβο είχε καθαιρεθεί από τους ρωσόφωνους που είχαν πάρει την εξουσία στα χέρια τους και ετοιμαζόντουσαν για το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου.
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια με αφοπλιστική ειλικρίνεια λέει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι πριν δεχθεί τη θέση της γενικής εισαγγελέως είχαν αρνηθεί τέσσερις άλλοι άντρες. Όταν στις 11 Μαρτίου ανέλαβε καθήκοντα, ο Γενικός Εισαγγελέας στο Κίεβο την καθαίρεσε και διέταξε τη σύλληψη της για εσχάτη προδοσία, αφού συνεργαζόταν με το καθεστώς της Κριμαίας το οποίο επεδίωκε την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία.
Μάλιστα είχαν σταλεί και ειδικοί πράκτορες για να τη συλλάβουν αλλά η αποστολή τους στέφθηκε με αποτυχία. Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια απορρίπτει τις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία λέγοντας πως η ίδια υπηρετεί τον λαό της και αυτοί που κατέλυσαν τος Σύνταγμα είναι οι πραξικοπηματίες στο Κίεβο.
Φρουρά, Lexus και ΒΜW X5
Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα συνοδεύεται από ένοπλους Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι είναι μαζί της ακόμη και στο γραφείο. Ελέγχουν ακόμα και τα λουλούδια που τις στέλνουν φίλοι και θαυμαστές της. Στα γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα η τούρτα στο γραφείο της έφτασε κομμένη σε κομμάτια για το τον φόβο τοποθέτησης εκρηκτικών.
Αποφεύγει πλέον να εμφανίζεται δημοσίως με πολιτικά ρούχα και φοράει την γκριζογάλανη στολή του εισαγγελικού σώματος με τα δυο αστέρια στις επωμίδες. Η φούστα που φτάνει ως το γόνατο και οι ψηλές μπότες δεν καταφέρνουν να αφαιρέσουν τίποτα από τη θηλυκότητα της.
Διαθέτει δύο πανάκριβα αυτοκίνητα με τα οποία οργώνει τη Κριμαία. Ένα Lexus και ένα BMW X5. Επιμένει να οδηγεί η ίδια παρά το ότι διαθέτει οδηγό και σωματοφύλακες.
Η νέα της θέση δεν της επιτρέπει πλέον να ασχολείται με τα δύο χόμπι της που είναι το πιάνο και η ζωγραφική. Ελπίζει όμως πως θα ομαλοποιηθεί γρήγορα η κατάσταση και θα χαλαρώσουν και οι ρυθμοί της δουλειάς της.
Ο γάμος, οι φήμες και η κρυμμένη κόρη
Η Ναταλία Βλαντιμίροβνα Ποκλόνσκαγια είναι χωρισμένη και έχει μια κόρη τεσσάρων χρονών. Για λόγους ασφαλείας την κρύβει σε άγνωστο χώρο και όπως λένε κάποιες πληροφορίες την έχει στείλει σε φίλους στη Ρωσία. Ήταν παντρεμένη με τον αντιδήμαρχο της Μαριούπολης Βλαντιμίρ Στεπάνοβις Κλιμένκο, ο οποίος είναι γιος εκτός γάμου του Δημάρχου της Μαριούπολης Γιούρι Γιούρεβιτς Χολτουμπέι.
Ο γάμος της κράτησε μόλις τρία χρόνια, αφού τα υπηρεσιακά της ταξίδια την κρατούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από την οικογένεια της. Ωστόσο οι κακές γλώσσες στη Κριμαία λένε πως διατηρεί σχέση με τον πρωθυπουργό της τοπικής κυβέρνησης Σεργκέι Αξόνοβ. Μάλιστα λόγω αυτής της σχέσης υποστηρίζουν ότι επελέγη για της θέση της γενικής Εισαγγελέως παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Η ίδια επιμένει πως ξέρει καλά τη δουλειά της και τα 12 χρόνια εμπειρίας της επιτρέπουν να χειριστεί με επάρκεια κάθε υπόθεση.
Άσπονδοι φίλοι της, σιγοψιθυρίζουν ότι η πορεία της στο δικαστικό σώμα δεν ήταν και τόσο διαυγής όσο θέλει να την παρουσιάζει. Κάνουν λόγο για σχέσεις της με εγκληματικές οργανώσεις τις οποίες εξυπηρετούσε ενώ αφήνουν και σκιές για τον πρώην πεθερό της, δήμαρχο της Μαριούπολης ο οποίος είναι συγγενής του ανατραπέντος Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιαννουκόβιτς. Ο πρώην πεθερός της ελέγχεται για κακοδιαχείριση κα μίζες μέρος των οποίων φέρεται να λάμβανε ο Γιαννουκόβιτς. Αποδίδουν μάλιστα την ένθερμη υποστήριξη του στην απόσχιση της Κριμαίας στο ότι με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες του με την ουκρανική Δικαιοσύνη.
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους, μετά την επικύρωση της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία και ενώ οι Ουκρανοί στρατιώτες αποχωρούν από τις βάσεις, επιστρέφοντας στην Ουκρανία ως «ήρωες», όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα γενική εισαγγελέα της Κριμαίας.
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια δεν κεντρίζει την προσοχή μόνο για τις ικανότητές της, αλλά κυρίως για την εμφάνισή της, η οποία δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη.
Όμορφη, ξανθιά, ικανή, μόλις 33 ετών, η Ποκλόνσκαγια έγινε ευρύτερα γνωστή, όταν τοποθετήθηκε σχετικά με το θάνατο Ουκρανού στρατιώτη από φιλορώσους, λίγες ημέρες από την τοποθέτησή της στη γενική εισαγγελία.
Η 34χρονη δήλωσε πως η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι παράνομη και χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό πραξικόπημα και ένοπλη καταστολή της εξουσίας», την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
«Θα πω την αλήθεια και δε φοβάμαι. Δεν είμαι εγκληματίας και δεν υποστηρίζω το ναζισμό, αντιθέτως από κάποιους αξιωματούχους στο Κίεβο» συμπλήρωσε.
Έκτοτε, οι χρήστες του Διαδικτύου ανακαλύπτουν και διοχετεύουν στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της όπου απεικονίζεται να φοράει εφαρμοστά φορέματα που αναδεικνύουν το καλλίγραμμο κορμί της, αλλά και κόκκινες γόβες, που προσθέτουν μία «πιπεράτη» πινελιά στην εμφάνισή της.
Πέραν αυτών των λήψεων, πάντως, που την αποτυπώνουν στην... καθημερινότητά της, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και εν ώρα εργασίας δεν ξεχνάει να προβάλει τη σεξουαλικότητά της, επιλέγοντας να φορέσει ψιλοτάκουνες μπότες κάτω από τη στολή της.
Πάντως, η γοητεία της νεαρής, που εργαζόταν ως εισαγγελέας στη Συμφερόπολη, πέρασε τα ουκρανικά σύνορα και έφτασε μέχρι και την Ιαπωνία, όπου η παρέμβασή της για την ουκρανική κρίση αναρτήθηκε στο YouTube από Ιάπωνα χρήστη, συγκεντρώνοντας πάνω από 500.000 θεάσεις σε λίγες ημέρες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φανατικοί οπαδοί της στη χώρα του Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, που αναφέρονται σε εκείνη ως «βασίλισσα», την μετέτρεψαν σε σκίτσο μάνγκα, πολλές εκδοχές των οποίων έχουν κάνει το γύρο του Διαδικτύου.
Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι οι Ιάπωνες «φίλοι» της αδιαφορούν για τις θέσεις της σχετικά με την ανεξαρτησία της Κριμαίας και για το γεγονός ότι χαρακτήρισε τις ουκρανικές αρχές «διαβόλους».
«Θα δεχόμουν να με ανακρίνει για πέντε μερόνυχτα»
Η τηλεοπτική της παρουσία ενθουσίασε, όχι για τις νομικές της γνώσεις, αλλά για τα ξανθά της μαλλιά, τα εκφραστικά μεγάλα μάτια της και το χαμόγελο, που φαίνεται να το εκτίμησε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνηση της Κριμαίας. Μάλλον όσοι θα ανακριθούν από την ίδια, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και προνομιούχοι.
Τα σχόλια στο Διαδίκτυο είναι εύγλωττα: «Θα δεχόμουν να με ανακρίνει για 5 μερόνυχτα» γράφει ο Ιβάν από τη Σεβαστούπολη. Χιλιάδες άλλοι, κυρίως άντρες, σχολιάζουν τη Ναταλία Ποκλόνσκαγια παρακάμπτοντας το «θεσμικό της ρόλο».
Η ίδια έχει συναίσθηση του θαυμασμού που προκαλεί και προσγειώνει τους επίδοξους «εγκληματίες» που θα βρεθούν απέναντι της. «Ας μη μείνει ο κόσμος στην εμφάνιση μου. Υπηρετώ τη Δικαιοσύνη 12 χρόνια και θα συνεχίσω να κάνω καλά τη δουλειά μου».
Σοβιετική εκ γενετής
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια γεννήθηκε στη Συμφερόπολη στις 18 Μαρτίου του 1980. Ήταν η εποχή της στασιμότητας του Λεονίντ Μπρέζνιεφ. Μέσα σε μια δεκαετία είδε την μεγάλη χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού να καταρρέει μέσα στην ευφορία που είχε προκαλέσει η άνοδος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ με την περεστρόικα και τη γκλάσνοστ.
Αν και Ουκρανή υπήκοος κατέβαλε προσπάθειες να μάθει Ουκρανικά. Η Κριμαία στην οποία ζούσε είχε σχεδόν αμιγώς ρωσικό πληθυσμό, μέχρι την επανεγκατάσταση των Τατάρων που απέκτησαν σημαντική παρουσία στη χερσόνησο από την οποία ο Στάλιν είχε εκδιώξει τους πατεράδες τους.
Συνηθισμένη στο σοβιετικό τρόπο ζωής εντάχθηκε στα τάγματα των πιονέρων. Μεγαλώνοντας γινόταν μια εντυπωσιακή έφηβη η οποία δεν περνούσε απαρατήρητη.
Εισαγγελέας
Μόλις τέλειωσε τη λυκειακή της φοίτηση σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Εσωτερικών Υποθέσεων στη Γιάλτα μέσα από την οποία βγαίνουν οι δικαστικοί εισαγγελείς της Ουκρανίας. Η πρώτη της μετάθεση ήταν στο γραφείο του εισαγγελέα της Κριμαίας στη Συμφερόπολη.
Αρχικώς χειριζόταν δευτερευούσης σημασίας ποινικές υποθέσεις και είχε να κάνει με μικροεγκληματίες, κυρίως ληστές και διαρρήκτες. Η μορφή αυτού του εγκλήματος ανθούσε τα πρώτα χρόνια μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
Στη συνέχεια τα προσόντα της αξιοποιήθηκαν περαιτέρω και αναγκαζόταν να ταξιδεύει συχνά στο Ντονέτσκ και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας όπου παρουσιαζόταν στα δικαστήρια ως δημόσια κατήγορος. Η φήμη της έφτασε στο Κίεβο και ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας την τοποθέτησε στο γραφείο του στη πρωτεύουσα. Η πρώτη μεγάλη της υπόθεση που ανέλαβε ήταν η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης «Μπασκάκοβ».
Ήταν μία από τις ισχυρές οικογένειες της Ρώσικης μαφίας που έλεγχε τη Κριμαία έχοντας διαπράξει μερικά από τα πιο φοβερά εγκλήματα. Επικεφαλής ήταν ο πρώην βουλευτής του κοινοβουλίου της Κριμαίας Ρουβήμ Αρόνοβ και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Ταύρια».
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγιά κατάφερε να τον βάλει στη φυλακή και απογοητεύτηκε πολύ όταν πριν από ένα μήνα η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας τον αποφυλάκισε.
Εισαγγελέας και καταζητούμενη
Η Ναταλία Ποκλόνσκογια έζησε τα γεγονότα στη πλατεία «Μαϊντάν» από κοντά. «Η μυρωδιά από τα καμένα λάστιχα και από τις φωτιές που είχαν ανάψει σε ολόκληρο το Κίεβο έφθαναν ως το διαμέρισμα μου» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.
Αν και δεν είχε οπτική επαφή με την πλατεία, εκφράζει με βεβαιότητα την άποψη ότι τα επεισόδια τα υποκινούσαν νενοναζί, για να ανατρέψουν τον Γιαννούκοβιτς. Την εξόργισε γιατί κατέστρεψαν τα αγάλματα του Λένιν αλλά και μνημεία της Σοβιετικής Ένωσης και θυμάται τους αγώνες του λαού εναντίον των Ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Στις αρχές Μαρτίου ζήτησε άδεια και πήγε για ξεκούραση στην οικογένεια της στη Κριμαία. Τότε την προσέγγισε ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης και της πρότεινε να αναλάβει καθήξοντα γενικού εισαγγελέα, αφού ο εισαγγελέας που είχε διοριστεί από το Κίεβο είχε καθαιρεθεί από τους ρωσόφωνους που είχαν πάρει την εξουσία στα χέρια τους και ετοιμαζόντουσαν για το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου.
Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια με αφοπλιστική ειλικρίνεια λέει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι πριν δεχθεί τη θέση της γενικής εισαγγελέως είχαν αρνηθεί τέσσερις άλλοι άντρες. Όταν στις 11 Μαρτίου ανέλαβε καθήκοντα, ο Γενικός Εισαγγελέας στο Κίεβο την καθαίρεσε και διέταξε τη σύλληψη της για εσχάτη προδοσία, αφού συνεργαζόταν με το καθεστώς της Κριμαίας το οποίο επεδίωκε την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία.
Μάλιστα είχαν σταλεί και ειδικοί πράκτορες για να τη συλλάβουν αλλά η αποστολή τους στέφθηκε με αποτυχία. Η Ναταλία Ποκλόνσκαγια απορρίπτει τις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία λέγοντας πως η ίδια υπηρετεί τον λαό της και αυτοί που κατέλυσαν τος Σύνταγμα είναι οι πραξικοπηματίες στο Κίεβο.
Φρουρά, Lexus και ΒΜW X5
Από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα συνοδεύεται από ένοπλους Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι είναι μαζί της ακόμη και στο γραφείο. Ελέγχουν ακόμα και τα λουλούδια που τις στέλνουν φίλοι και θαυμαστές της. Στα γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα η τούρτα στο γραφείο της έφτασε κομμένη σε κομμάτια για το τον φόβο τοποθέτησης εκρηκτικών.
Αποφεύγει πλέον να εμφανίζεται δημοσίως με πολιτικά ρούχα και φοράει την γκριζογάλανη στολή του εισαγγελικού σώματος με τα δυο αστέρια στις επωμίδες. Η φούστα που φτάνει ως το γόνατο και οι ψηλές μπότες δεν καταφέρνουν να αφαιρέσουν τίποτα από τη θηλυκότητα της.
Διαθέτει δύο πανάκριβα αυτοκίνητα με τα οποία οργώνει τη Κριμαία. Ένα Lexus και ένα BMW X5. Επιμένει να οδηγεί η ίδια παρά το ότι διαθέτει οδηγό και σωματοφύλακες.
Η νέα της θέση δεν της επιτρέπει πλέον να ασχολείται με τα δύο χόμπι της που είναι το πιάνο και η ζωγραφική. Ελπίζει όμως πως θα ομαλοποιηθεί γρήγορα η κατάσταση και θα χαλαρώσουν και οι ρυθμοί της δουλειάς της.
Ο γάμος, οι φήμες και η κρυμμένη κόρη
Η Ναταλία Βλαντιμίροβνα Ποκλόνσκαγια είναι χωρισμένη και έχει μια κόρη τεσσάρων χρονών. Για λόγους ασφαλείας την κρύβει σε άγνωστο χώρο και όπως λένε κάποιες πληροφορίες την έχει στείλει σε φίλους στη Ρωσία. Ήταν παντρεμένη με τον αντιδήμαρχο της Μαριούπολης Βλαντιμίρ Στεπάνοβις Κλιμένκο, ο οποίος είναι γιος εκτός γάμου του Δημάρχου της Μαριούπολης Γιούρι Γιούρεβιτς Χολτουμπέι.
Ο γάμος της κράτησε μόλις τρία χρόνια, αφού τα υπηρεσιακά της ταξίδια την κρατούσαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από την οικογένεια της. Ωστόσο οι κακές γλώσσες στη Κριμαία λένε πως διατηρεί σχέση με τον πρωθυπουργό της τοπικής κυβέρνησης Σεργκέι Αξόνοβ. Μάλιστα λόγω αυτής της σχέσης υποστηρίζουν ότι επελέγη για της θέση της γενικής Εισαγγελέως παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Η ίδια επιμένει πως ξέρει καλά τη δουλειά της και τα 12 χρόνια εμπειρίας της επιτρέπουν να χειριστεί με επάρκεια κάθε υπόθεση.
Άσπονδοι φίλοι της, σιγοψιθυρίζουν ότι η πορεία της στο δικαστικό σώμα δεν ήταν και τόσο διαυγής όσο θέλει να την παρουσιάζει. Κάνουν λόγο για σχέσεις της με εγκληματικές οργανώσεις τις οποίες εξυπηρετούσε ενώ αφήνουν και σκιές για τον πρώην πεθερό της, δήμαρχο της Μαριούπολης ο οποίος είναι συγγενής του ανατραπέντος Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιαννουκόβιτς. Ο πρώην πεθερός της ελέγχεται για κακοδιαχείριση κα μίζες μέρος των οποίων φέρεται να λάμβανε ο Γιαννουκόβιτς. Αποδίδουν μάλιστα την ένθερμη υποστήριξη του στην απόσχιση της Κριμαίας στο ότι με αυτό τον τρόπο θα κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες του με την ουκρανική Δικαιοσύνη.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου