Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες με σκοπό την τέλεση ασελγών πράξεων.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες με σκοπό την τέλεση ασελγών πράξεων
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη κατόπιν σχετικού Εντάλματος 31χρονος ημεδαπός
Στα ίχνη 31χρονου ημεδαπού, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις επιθέσεων σε γυναίκες με σκοπό την τέλεση ασελγών πράξεων, οδήγησε η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.
Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικών Ο.Π.Κ.Ε., ο 31χρονος εντοπίστηκε στο κέντρο πόλης, πρωινές ώρες της 20-03-2014, και ακολούθως συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Σύλληψης.
Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση.
Η δράση του συλληφθέντα, η οποία εντοπίζεται χρονικά από τον μήνα Νοέμβριο του 2013 έως και αρχές Μαρτίου 2014, περιλαμβάνει επιλογή του υποψήφιου θύματος μεταξύ των γυναικών που κινούνται μόνες τους, κυρίως μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Ακολουθώντας το συγκεκριμένο μοτίβο, ο δράστης ακολούθησε συνολικά, εννέα (9) νεαρές γυναίκες μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν και προσποιούμενος τον ένοικο, εισέρχονταν μαζί τους στον χώρο. Εκεί με τη χρήση σωματικής βίας, επιτίθονταν στα θύματά του, αποπειρώμενος να προβεί στην τέλεση ασελγών πράξεων.
Σημειώνεται ότι, από τις εννέα επιθέσεις, οι δύο (2) δεν καταγγέλθηκαν στις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές, ομολογήθηκαν ωστόσο από τον δράστη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τη γενετήσια αξιοπρέπεια, συνιστά στις γυναίκες που έχουν δεχθεί παρόμοια επίθεση ή έχουν κακοποιηθεί, να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές, κάνοντάς τους σαφές ότι διατηρείται η ανωνυμία των καταγγελλόντων.
Επιπλέον, για την αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιστατικών προτείνει τα ακόλουθα:
Όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι µόνη
 • Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς που είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση.
 • Ποτέ µην δεχθείτε να σας μεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop.
Όταν περπατάτε στο δρόµο
 • Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια.
 • Να φροντίσετε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
 • Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.
Περισσότερες χρήσιμες συμβουλές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.grστο πεδίο Οδηγός του Πολίτη.

{Ενημέρωση}

  Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
  Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
  copyright: Tsounami 2018