Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δελτίο Τύπου Συμπολιτείας Θερμαικού.

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση όλοι μαζί»

Ο δήμος Θερμαϊκού από τις 18 Μαίου που θα είναι στη διοίκησή του η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», θα πρωτοστατήσει σε ειδικά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, καθώς το μέγα θέμα της κοινωνικής συνοχής, είναι από τα κυρίαρχα στο πρόγραμμα αυτής της δημοτικής παράταξης που έχει ως υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Κουζινόπουλο. Το βασικό σύνθημα που θέτει η «Συμπολιτεία», και θα το κάνει πράξη μόλις αναλάβει ως δημοτική αρχή, είναι το «αντιμετωπίζουμε την κρίση, όλοι μαζί!»
Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού για τα θέματα της  κοινωνική συνοχής, της αλληλεγγύη και των κοινωνικών δομών αναφέρει τα ακόλουθα:
Η κοινωνική συνοχή είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα. Στη σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύεται σε πρωταρχικό καθήκον και υποχρέωση. Σύνθημα μας είναι "αντιμετωπίζουμε την κρίση, όλοι μαζί!".  Κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, όχι άστεγοι στους δρόμους. Το κοινωνικό κράτος στο δήμομας, πρέπει να αποτελέσει το βασικό φορέα όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση.
Οι κοινωνικές υποδομές στο δήμο Θερμαϊκού, χρειάζεται να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας. Η κατάσταση είναι και σε αυτό τον τομέα πολύ αδύναμη. Οι άξονες και οι δράσεις που μπορεί να αναπτυχθούν είναι:

Α)Το πρόβλημα της ανεργίας τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι ο δήμος πρέπει να πρωτοστατήσει σε ειδικά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Ειδικότερα αυτά που αφορούν τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, των γυναικών και των πλησίον της σύνταξης. Αξιοποιούμε κάθε μέτρο ανακούφισης των ανέργων, με ταυτόχρονη θέση την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Σύσταση γραφείου ανέργων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Με ιδιαίτερη προσοχή να διερευνηθεί η διάθεση εκτάσεων του δήμου για ένα νέο συνεργατισμό με τη συμμετοχή νέων ανέργων. Στην κατεύθυνση αυτή βλέπουμε θετικά την παραχώρηση γης στους οικονομικά ασθενέστερους από εκτάσεις του Δήμου. Στηρίζουμε ειδικά προγράμματα Αγροκαλλιεργειών και Δημοτικών λαχανόκηπων.

Β) Αναδιοργάνωση των οργανογραμμάτων με πρώτη προτεραιότητα την
κοινωνική πολιτική.

Γ) Κοινωνικό ιατρείο  και κοινωνικό παντοπωλείο.  «Κοινωνικό παντοπωλείο» εξοπλισμένο για την διατήρησή και διανομή συσκευασμένων αλλά και νωπών τροφίμων. Το παντοπωλείο του οποίου τα προϊόντα θα είναι τιμολογημένα θα λειτουργεί με δωρεάν κουπόνια που θα διανέμονται από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, θα τροφοδοτείται από την κεντρική λαχαναγορά, κρεαταγορά, την ιχθυόσκαλα, τους παραγωγούς τους αλιείς και κάθε είδους τροφοχορηγούς και προγράμματα. Η λειτουργία του θα ενισχυθεί με την εθελοντική εργασία ανέργων, ωφελουμένων και εθελοντών.

Δ) 3 μονάδες κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και ΑΜΕΑ, επιπλέον 4 μονάδες  «βοήθεια στο σπίτι». Το απαξιωμένο από την απερχόμενη αρχή πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» θα αναβαθμιστεί πλήρως για να ανακουφίζει τους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να μετακινηθούν. Η δημιουργία νέων δομών και η στελέχωση των υπαρχόντων, εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή στήριξη στους ηλικιωμένους και σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες.

Ε) Στήριξη όλων των κινημάτων της περιοχής που ασχολούνται με ζητήματα Αλληλεγγύης καθώς και των πρωτοβουλιών της Εκκλησίας σε αυτό τον τομέα με πρόβλεψη στο προϋπολογισμό του δήμου ειδικών κονδυλίων. Αξιοποίηση των πολλών εθελοντών που κινητοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς και του συνόλου των υπαρχουσών δομών για τις οποίες υπάρχει θετική αποτίμηση.

ΣΤ) Προωθούμε πρόταση στην ΠΕΔ και στο συνέδριο της αυτοδιοίκησης για
θεσμοθέτηση των αγορών χωρίς μεσάζοντες. Είμαστε σταθερά αλληλέγγυοι και υποστηρικτές του κινηματικού τους χαρακτήρα.

Ζ) Βοηθάμε στην πρόληψη και καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας των ναρκωτικών. Αντιμετωπίζουμε την εξάρτηση σαν κοινωνικό και όχι σαν «ατομικό» Πρόβλημα. Σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, ενισχύουμε την προώθηση των μηνυμάτων πρόληψης και θεραπείας με τακτικές δράσεις και πρωτοβουλίες διεπιστημονικού και βιωματικού χαρακτήρα. Δημιουργείται άμεσα συμβουλευτικό γραφείο υποστήριξης.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI