Μπορεί ο οίνος να θεωρείται ο ανεκτίμητος φίλος της καρδιάς καθώς η με μέτρο κατανάλωσή του βοηθά στη σωστή λειτουργία της και στη θωράκισή μας ενάντια στις καρδιαγγειακές παθήσεις, ωστόσο έρευνες χρόνων έχουν αποδείξει πως ένα με δύο ποτήρια την ημέρα συνεισφέρουν εξίσου στην τόνωση του οργανισμού και τη μακροζωία...
Και δεν είναι μόνο αυτά... Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικές μελέτες χρόνων, τα αποτελέσματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η μέτρια κατανάλωση κρασιού από άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών βοηθάει στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, καταπολεμά δε τη γεροντική ανοία σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι βιταμίνες C και E…
Σημαντικότατη ωστόσο είναι η ευεργετική δράση του κρασιού και αναφορικά με τη στομαχική λειτουργία και πέψη, ενώ είναι ευρέως παραδεκτό στους επιστημονικούς κύκλους πως η μέτρια κατανάλωση οίνου διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, αποτρέπει τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου ενώ συμβάλλει στην τόνωση των νεφρών, της χολής και του ήπατος.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τους επιστήμονες στον τρόπο με τον οποίο το κρασί μπορεί να χρησιμεύσει τόσο για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου όπως για παράδειγμα του καρκίνου του προστάτη, του μαστού και του δέρματος, όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λευχαιμίας.
Ναι μεν, αλλά...
Αναμφίβολα το κρασί μπορεί να συνδράμει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στην αποφυγή νόσων που ταλανίζουν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η ευεργετική του δράση ξεκινάει και τελειώνει στο «παν μέτρον άριστον». Δύο ποτήρια κρασί την ημέρα και με την απαραίτητη σημείωση αυτά να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια γευμάτων, είναι αρκετά για τον ιδανικό συνδυασμό τερπνού και ωφελίμου, ενώ η καθόλου ή η υπερβολική κατανάλωση οίνου μπορεί να προκαλέσει μελλοντικές παρενέργειες και δυσλειτουργίες οι οποίες θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αντιμετωπιστούν...πηγή
Και δεν είναι μόνο αυτά... Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονικές μελέτες χρόνων, τα αποτελέσματα των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η μέτρια κατανάλωση κρασιού από άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών βοηθάει στην μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, καταπολεμά δε τη γεροντική ανοία σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι οι βιταμίνες C και E…
Σημαντικότατη ωστόσο είναι η ευεργετική δράση του κρασιού και αναφορικά με τη στομαχική λειτουργία και πέψη, ενώ είναι ευρέως παραδεκτό στους επιστημονικούς κύκλους πως η μέτρια κατανάλωση οίνου διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, αποτρέπει τις πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου ενώ συμβάλλει στην τόνωση των νεφρών, της χολής και του ήπατος.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τους επιστήμονες στον τρόπο με τον οποίο το κρασί μπορεί να χρησιμεύσει τόσο για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου όπως για παράδειγμα του καρκίνου του προστάτη, του μαστού και του δέρματος, όσο και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λευχαιμίας.
Ναι μεν, αλλά...
Αναμφίβολα το κρασί μπορεί να συνδράμει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στην αποφυγή νόσων που ταλανίζουν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η ευεργετική του δράση ξεκινάει και τελειώνει στο «παν μέτρον άριστον». Δύο ποτήρια κρασί την ημέρα και με την απαραίτητη σημείωση αυτά να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια γευμάτων, είναι αρκετά για τον ιδανικό συνδυασμό τερπνού και ωφελίμου, ενώ η καθόλου ή η υπερβολική κατανάλωση οίνου μπορεί να προκαλέσει μελλοντικές παρενέργειες και δυσλειτουργίες οι οποίες θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αντιμετωπιστούν...πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου