του Γιώργου Νικολαίδη.
Οι δύο διεθνείς
εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo
(26.2 έως 1.3.15), πλαισιώθηκαν από σημαντικές εκδηλώσεις.
Στα μεγαλύτερα περίπτερα εκτέθηκαν μηχανήματα παραγωγής και
επεξεργασίας όλων των τροφίμων και ποτών, προϊόντα διατροφής πάσης φύσεως, όπως
και βοηθητικός εξοπλισμός των μονάδων παραγωγής.
Ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης,
που επέστρεψε μετά από χρόνια στο «σπίτι» του, στην «καρδιά» της Έκθεσης
(παράλληλα διοργανώθηκε και ο 1ος
Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης) έφερε στην πόλη
600 κρασιά και αποστάγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό , κάτι που
αναπόφευκτα οδήγησε και στον μέγιστο συναγωνισμό μεταξύ τους.
Ο δε 9ος Διεθνής
Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, που συνδιοργανώθηκε με τη Λέσχη
Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς», συγκέντρωσε στη Θεσσαλονίκη
όλη τη διεθνή «αφρόκρεμα» της επαγγελματικής μαγειρικής και μετρά 450 συμμετοχές
από 27 χώρες από όλο τον κόσμο.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωριστή
θέση είχαν επίσης το Πανελλήνιο Συνέδριο
για το κρέας και τα προϊόντα του, με 120 ομιλητές και 200 συνέδρους, καθώς
και η ημερίδα για τις θρησκευτικές πιστοποιήσεις και εξαγωγές τροφίμων και
συστατικών τροφίμων.
Οι εκθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις
να παρουσιάσουν δυναμικά τα προϊόντα
τους σε αγοραστές σημαντικών διεθνών αγορών, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας
και δρόμους για συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες.
Ήταν η πρώτη φορά που η Oenos
φιλοξένησε τόσο μεγάλο αριθμό αγοραστών, κάτι που αποτελεί και την ουσία μιας
έκθεσης, ενώ η εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής του ελληνικού κρασιού, αλλά
και το υψηλό του επίπεδο, επιβραβεύεται
συνεχώς με σημαντικές διακρίσεις στο εξωτερικό. Η ΕΝΟΑΒΕ συμμετείχε στην Oenos
με 15 μέλη της.
Δείτε το σχετικό μας βίντεο πατώντας ΕΔΩ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου