Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Στις 9 Μαΐου το Eurogroup για την Ελλάδα

Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup, όπως ενημερώθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Μ.Πέμπτης.
Επίσης, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείτο νωρίτερα το ΑΠΕ, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν από το Eurogroup.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ακολούθησε μπαράζ επαφών του Ντ. Τουσκ με ευρωπαίους αξιωματούχους, με τη Γερμανία να αντιδρά αρνητικά σε ενδεχόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως ήταν το ελληνικό αίτημα. Η Γαλλία, ωστόσο, δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρόταση Τσίπρα αν δεν υπάρξει άμεση θετική εξέλιξη με συνεδρίαση του Eurogroup.
Στη συνέχεια, ο Γ. Ντάισελμπλουμ μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με το γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Αντικείμενο της συνάντησής τους δεν ήταν μόνο η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup, αλλά και το περιεχόμενο της επικείμενης συμφωνίας, καθώς μια σειρά από κράτη-μέλη (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία) αλλά και η Κομισιόν θεωρούν ότι δεν τίθεται ζήτημα νομοθέτησης πακέτου επιπρόσθετων μέτρων και ότι πρέπει άμεσα να τεθεί επί τάπητος η συμφωνία για το ελληνικό χρέος.
Σε συνέχεια της επαφής του με το γάλλο ομόλογό του, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών είχε νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με πολλούς ομολόγους του, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει επί της ουσίας ένας γύρος διαπραγματεύσεων που αφορά και στο θέμα του χρέους.
Παράλληλα, οι δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, περί αντισυνταγματικότητας της αξίωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για νομοθέτηση προληπτικού πακέτου μέτρων, επιταχύνουν τις εξελίξεις. Ο πρόεδρος της Κομισιόν σε χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου το Eurogroup να συνεδριάσει σύντομα, καθώς και ότι θα περιλαμβάνει και τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος.
Παρ' όλα αυτά, το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού για Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που έτυχε παρασκηνιακής υποστήριξης από την Γαλλία παραμένει στο τραπέζι και αποτελεί δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που το Eurogroup στις 9 Μαΐου δεν καταλήξει, οπότε και θα συγκληθεί αυτομάτως Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 ή 15 Μαΐου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.Newsroom ΔΟΛ

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI