Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, για το ζήτημα του προσφυγικού. Παρουσία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι κ.κ. Βίτσας και Μαυρομάτης είχαν εκτενή συζήτηση για τη δυνατότητα δημιουργίας κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων και στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο Δήμαρχος, στη συνάντησή του στο Δημαρχείο με το κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επισήμανε την αντίθεση της διοίκησης στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή δίπλα στις κεραίες της ΕΡΤ και στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΠΠΑ 2000» και εξήγησε στον Υπουργό τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη περιοχή κρίνεται ακατάλληλη. Παράλληλα όμως εξέφρασε στον κ. Βίτσα και τη διάθεση του Δήμου να φιλοξενήσει έναν αριθμό προσφύγων στη βάση του αναλογικού επιμερισμού τους σε όλη τη χώρα και σε όλους τους Δήμους.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισήμανε στον Υπουργό την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το Δήμο προς τους πρόσφυγες, αλλά και το σύνολο των ενεργειών που κάνει η δημοτική αρχή, ώστε να παράσχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια προς τους ανθρώπους αυτούς που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας.

Με διάθεση συνεργασίας, οι δυο άνδρες πραγματοποίησαν αυτοψία στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ του ΕΟΤ στην Επανομή, αλλά και της κατασκήνωσης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην περιοχή «Όρμος» Επανομής.

Στο κάμπινγκ του ΕΟΤ, ο κ. Μαυρομάτης εξήγησε στον κ. Βίτσα ότι ο χώρος είναι συνέχεια της μεγάλης περιοχής φυσικού κάλλους του υδροβιοτόπου της Επανομής και ο προσδιορισμός του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο χώρος προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση και μάλιστα για το σκοπό αυτό εκπονείται σχετική μελέτη.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος, έδειξε στον κ. Βίτσα το χώρο της κατασκήνωσης Αποδήμου Ελληνισμού και του εξήγησε τις προσπάθειες που κάνει από κοινού η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να λειτουργήσει από φέτος το καλοκαίρι ένα μέρος της κατασκήνωσης για τα παιδιά των αποδήμων Ελλήνων.



«Στο συγκεκριμένο χώρο είχαμε έρθει τον Ιανουάριο με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, συναποφασίσαμε να αποκαταστήσει ο Δήμος τους οχτώ κοιτώνες σταδιακά και να επαναλειτουργήσει η κατασκήνωση για τα παιδιά των αποδήμων. Το φετινό καλοκαίρι θα λειτουργήσουν μόνο ορισμένοι από τους κοιτώνες και οι άλλες εγκαταστάσεις (αθλητισμού, ψυχαγωγίας κτλ.). Το σύνολο των επεμβάσεων συντήρησης και αποκατάστασης που σχεδιάζουμε θα ολοκληρωθεί το 2017, ώστε το καλοκαίρι του επόμενου έτους να λειτουργήσει πλήρως η κατασκήνωση. Ο Δήμος έχει τη διάθεση να φιλοξενήσει τον αριθμό των προσφύγων, που του αναλογεί, όπως έχει και όλη την καλή διάθεση να συνεργαστεί με το Υπουργείο. Ως διοίκηση του Δήμου εξηγήσαμε στον κ. Βίτσα τις ενστάσεις μας για τη φιλοξενία προσφύγων σε χώρους που προορίζονται για τουριστική αξιοποίηση. Δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε σε τέτοιες εποχές την κύρια πηγή εισοδήματος για την τοπική οικονομία. Πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα βρούμε τις απαιτούμενες λύσεις», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI