Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

«Άνθρακες ο θησαυρός»

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε εγγράφως η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού, «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», καταγγέλλοντας ότι ο Δήμος προέβη σε παράνομη αμμοληψία από τον προστατευόμενο υγρότοπο στον Ποταμό Επανομής από τη Natura 2000, δίνει η Διοίκηση του Δήμου.

Όπως επισημαίνει η Δημοτική Αρχή, καμιά αμμοληψία δεν έγινε στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία να είχε τουλάχιστον υπόψιν της, πολλώ δε μάλλον με δική της πρωτοβουλία και με τη χρήση μηχανημάτων του στόλου του Δήμου.

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη αποτελεί η βεβαίωση του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού ότι η εποχούμενη περιπολία που επιλήφθηκε καταγγελιών για παράνομη αμμοληψία με σκαπτικό μηχάνημα στην περιοχή «Ναυάγιο» της Επανομής, δεν διαπίστωσε εργασίες.

«Από τον σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη εκσκαφικού ή άλλου μηχανήματος στην περιοχή, καθώς επίσης δεν διαπιστώθηκαν εργασίες.

Ελέγχθηκε η ευρύτερη περιοχή και στις θέσεις «Φανάρι» , «Ποταμός», «Ναυάγιο» δίχως να διαπιστωθεί αμμοληψία» ,αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική βεβαίωση του Αστυνομικού Τμήματος.

Σημειώνεται ότι η μόνη εργασία που έγινε στην περιοχή ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και με πλήρη ευαισθησία για την περιβαλλοντική προστασία του προστατευόμενου υγρότοπου , ήταν η απομάκρυνση πακτωμένων απορριμάτων.

Η Διοίκηση έχει θέσει στις άμεσες προτεραιότητες της την ανάδειξη των περιοχών υψηλού κάλλους στο Δήμο και το πράττει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. 

Ειδικά για την περιοχή του Ποταμού , με τη νομιμοποίηση των αναψυκτηρίων στην παραλία , την επαναλειτουργία τους , την ηλεκτροδότησή τους και την παροχή πόσιμου νερού από τη φετινή σεζόν έχει δώσει και δίνει νέα πνοή στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι επισκέπτες και οι τουρίστες έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά , με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.


Όσο για τις καταγγελίες και τους ισχυρισμούς της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για άλλη μια φορά αποδεικνύονται «άνθρακες».

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI