Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΟΤ -ΤΑΙΠΕΔ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟ

Πέρασε μια εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία εκποίησης του κάμπινγκ EOT στην Αγία Τριάδα .
Αλήθεια όμως τι σημαίνει αυτή η ενέργεια;
Είναι απλά η προσπάθεια εξορθολογισμού της Ελληνικής οικονομίας ;
Είναι η προσπάθεια για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου ;
Είναι ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για το δήμο μας ,για την ευρύτερη περιοχή ,μέσα σε ένα πλέγμα ενεργειών και δράσεων που θα κατευθύνουν την ανάπτυξη της περιοχής;
Μήπως πρόκειται απλά για ένα ξεπούλημα όσο όσο ,μιας πολλαπλά σημαντικής έκτασης για το δήμο μας ;
Τι πραγματικά πρόκειται να κερδίσει το δημόσιο με την ευρύτερη έννοια από αυτή την ενάργεια;
Εμείς στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με την ιδρυτική μας διακήρυξη επισημάναμε τα εξής :
« Σημαντικές πλευρές αυτής της επιλογής είναι η αντίθεση στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, καθώς και ήλων των δημοσίων εκτάσεων και του φυσικού πλούτου της χώρας απ το ΤΑΙΠΕΔ, γιατί αυτά ανήκουν στο λαό και πρέπει να αποτελέσουν βάση σχεδιασμού της δημοτικής ανάπτυξης, μέσα από ένα ενιαίο σχεδιασμό ».
Με ποιο τρόπο καλύπτονται οι ανάγκες του Δήμου μας.; Πως θα γίνουν οι σχολεία στην περιοχή ;Ποιος θα πληρώσει για τις απαλλοτριώσεις νέων χώρων ; Πως θα προχωρήσει η διάνοιξη της παραλίας ; Θα συμπληρωθεί το κακó με ειδικούς óρους δóμησης για τον óποιο «επιχειρηματία» ;Αλήθεια óταν απαλλοτριώνεται μια έκταση για δημóσιο σκοπó ,óταν αυτóς καταργείται ,γιατί ισχύει η απαλλοτρίωση; Aυτα είναι μερικά ερωτήματα που θα ήθελα να θέσω στη δημόσια συζήτηση με κύριο σκοπό την αναζήτηση για τη συνέχεια .
Σήμερα δεν θέλω να κάνω απολογισμό ευθυνών και καταγγελίες .Πιστεύω óτι ακóμη και τώρα ,μπορεί και πρέπει να σηκώσουμε ένα τείχος αντίστασης και αντίθεσης σε αυτή την επιλογή του ξεπουλήματος .Πρέπει με κάθε τρóπο να εξηγήσουμε σε óλους τι σημαίνει αυτή η επιλογή .
Όλοι óσοι πιστεύουν ειλικρινά στην ενιαία ακτογραμμή του Δήμου Θερμαϊκού και σε ένα σχεδιασμó με βάση τις ανάγκες των πολιτών ,τη διατήρηση δημóσιων χώρων πρέπει να πάρουμε την υπóθεση στα χέρια μας .

Βαγγέλης Κουκουρίγκος
Δημοτικός σύμβουλος

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI