Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του "Norman Atlantic"

Στους 316 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου "Norman Atlantic" σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, από ελικόπτερα super puma, η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων που βρίσκονται ακόμη πάνω στο πλοίο.
Η φωτιά, που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα αιτίες, ενώ αυτό έπλεε στα στενά του Οτράντο.
Στην περιοχή όπου βρίσκεται το"Norman Atlantic" οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών. Ο ίδιος, σημείωσε ότι η όλη επιχείρηση των ιταλικών και των ελληνικών αρχών εξελίσσεται ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Εντός της ημέρας αναμένεται στην περιοχή και το ρυμουλκό σκάφος "Ιόνιο Πέλαγος" από την Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση μεταφοράς του Norman Atlantic σε ιταλικό λιμάνι.
Στο μεταξύ στις 8 ώρα Ιταλίας, αφίχθη στο λιμάνι του Μπάρι το εμπορικό πλοίο "Spirit of Piraeus", το οποίο μετέφερε στην Ιταλία 49 διασωθέντες από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, μεταξύ των οποίων, 25 Έλληνες, πέντε Ιταλοί, τρεις Τούρκοι και δύο Αφγανοί μετανάστες.
Εκπρόσωπος του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού τόνισε ότι το πλοίο δεν ρυμουλκείται στη φάση αυτή και θα καταβληθούν όλες οι αναγκαίες προσπάθειες ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο μεταφοράς του στο λιμάνι του Πρίντεζι.
Επί του παρόντος, δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη, σχετικά με ενδεχόμενη ώρα αφιξής του και το ίδιο ισχύει για το πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού "Σαν Τζόρτζο" το οποίο αναμένεται να μεταφέρει στην Ιταλία τους υπόλοιπους διασωθέντες. Αυτή την ώρα, Ιταλοί γιατροί προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους 49 διασωθέντες.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI