Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Ανάβει φωτιές στην κυβέρνηση η απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η οποία είναι οριστική και αναμένεται να κοινοποιηθεί έως τη Δευτέρα, κρίνεται αντισυνταγματική η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος και οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι εξελίξεις αυτές τινάζουν τον προϋπολογισμό του κράτος στον αέρα, αν υπολογίσει κανείς ότι το κόστος ξεπερνά τουλάχιστον τα 2 δισ. ευρώ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης, ωστόσο, δεν αποκλείεται οι δανειστές να ζητήσουν ισοδύναμα.  
Η απόφαση του ΣτΕ, που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αφορά 3 εκατ. Συνταξιούχους. Όσοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματα, όμως ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι η απόφαση αφορά όλους τους συνταξιούχους.  Τα νέα δεδομένα στις συντάξεις και τις επικουρικές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα από τα ταμεία και συγκεκριμένα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση από το ΣτΕ. 
Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 17:00 το απόγευμα με φόντο τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI