Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

"harald schumann & árpád bondy: στα ίχνη της τρόικας - ανεξέλεγκτη εξουσία"...(ντοκιμαντέρ)

διάρκεια  43:42
ο ντοκιμαντέρ Στα ίχνη της Τρόικας - Ανεξέλεγκτη Εξουσία, που προβλήθηκε στις 15 Μαρτίου στο κρατικό κανάλι ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, φωτίζει την αρχιτεκτονική του πειράματος με δηλώσεις που δεν έχουμε ξανακούσει. Από τα επίσημα σημειώματα-εντολές που λάμβανε η Νόρα Κατσέλη ως υπουργός Εργασίας και φύλαξε στα αρχεία της έως τον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ή τις αμήχανες δηλώσεις λογιστάκων όπως ο Thomas Wieser, πρόεδρος του Eurogroup Working Group, που παραδέχονται ότι ελήφθησαν μέτρα κατά της κρίσης που δεν ήταν μέσα στο... ισχύον νομικό πλαίσιο της Ε.Έ. Το ντοκιμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy εξετάζει τον ρόλο της Τρόικας, το πείραμα της Ευρώπης και της Τρόικας στην Ελλάδα και τον λόγο που οι δανειστές δεν άφησαν τη χώρα να πτωχεύσει το 2010. Όλα άρχισαν εκείνη τη χρονιά, όταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα συμφώνησε να πάρει τα χρήματα της Ευρώπης με αντάλλαγμα να υποταχθεί σε ένα θεσμό που δεν είχε προβλεφθεί ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή ένωση και σε κανένα σύνταγμα: της Τρόικας. Έτσι μια ομάδα υπαλλήλων απέκτησε εξουσία να αλλάξει και να αναδιοργανώσει μια χώρα σύμφωνα με τη θέληση των δανειστών, ενώ καμιά Βουλή δεν μπορούσε να τους ελέγξει. Το πείραμα απέτυχε σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, που είναι πιο φτωχές από ό,τι ήταν πριν, με τεράστια ανεργία και χρέος ακόμα μεγαλύτερο. Στο βίντεο μιλούν, ανάμεσα σε πολλούς και σημαντικούς, ο Πολ Κρούγκμαν, ο διευθυντής του ΜΚΙΕ, Γιώργος Βήχας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. [Πηγή: www.doctv.gr]
..."Το ντοκιμαντέρ Στα ίχνη της Τρόικας - Ανεξέλεγκτη Εξουσία, που προβλήθηκε στις 15 Μαρτίου στο κρατικό κανάλι ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, φωτίζει την αρχιτεκτονική του πειράματος με δηλώσεις που δεν έχουμε ξανακούσει. 

Από τα επίσημα σημειώματα-εντολές που λάμβανε η Νόρα Κατσέλη ως υπουργός Εργασίας και φύλαξε στα αρχεία της έως τον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ή τις αμήχανες δηλώσεις λογιστάκων όπως ο Thomas Wieser, πρόεδρος του Eurogroup Working Group, που παραδέχονται ότι ελήφθησαν μέτρα κατά της κρίσης που δεν ήταν μέσα στο... ισχύον νομικό πλαίσιο της Ε.Έ. 

Το ντοκιμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy εξετάζει τον ρόλο της Τρόικας, το πείραμα της Ευρώπης και της Τρόικας στην Ελλάδα και τον λόγο που οι δανειστές δεν άφησαν τη χώρα να πτωχεύσει το 2010. Όλα άρχισαν εκείνη τη χρονιά, όταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα συμφώνησε να πάρει τα χρήματα της Ευρώπης με αντάλλαγμα να υποταχθεί σε ένα θεσμό που δεν είχε προβλεφθεί ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή ένωση και σε κανένα σύνταγμα: της Τρόικας. 

Έτσι μια ομάδα υπαλλήλων απέκτησε εξουσία να αλλάξει και να αναδιοργανώσει μια χώρα σύμφωνα με τη θέληση των δανειστών, ενώ καμιά Βουλή δεν μπορούσε να τους ελέγξει.

 Το πείραμα απέτυχε σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα, που είναι πιο φτωχές από ό,τι ήταν πριν, με τεράστια ανεργία και χρέος ακόμα μεγαλύτερο. Στο βίντεο μιλούν, ανάμεσα σε πολλούς και σημαντικούς, ο Πολ Κρούγκμαν, ο διευθυντής του ΜΚΙΕ, Γιώργος Βήχας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. "... [Πηγή: www.doctv.gr]

Το ντοκυμαντέρ "Στα ίχνη της Τρόικας" των Harald Schumann και Árpád Bondyπου μεταδόθηκε στις 9/3/15 το 1ο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Μια πιο εκτεταμένη βερσιόν του είχε προβληθεί από το γαλλογερμανικό κανάλι ARTE στις 24/2/15   ( http://tinyurl.com/lq5bapk στα γερμανικά και http://tinyurl.com/om9nn3eστα γαλλικά).

Με συνεντεύξεις του Γιάνη Βαρουφάκη, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με ανθρώπους που έχουν χάσει το εισόδημά τους…

Σε δημοσίευμά της η γερμανική Die Welt, σχολιάζοντας το ντοκιμαντέρ, αναφέρει ότι η τρόικα κατέστρεψε συστηματικά τον ελληνικό λαό.

..."harald schumann & árpád bondy: στα ίχνη της τρόικας - ανεξέλεγκτη εξουσία"...(>ντοκιμαντέρ<)

Αναρτήθηκε από 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI