Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Μετά από αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού παρατείνεται η ισχύς της κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι (6) ακόμη μήνες.

Με αιτιολογημένη απόφαση, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης   Καπάκης παρέτεινε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Θερμαϊκού..
   Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση του Δήμου μας, την επαύριο της θεομηνίας της 6-9-16, ζήτησε  να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Θερμαϊκού, η οποία και εδόθη αυθημερόν για έξι (6) μήνες (μέχρι 6-3-17).
  
Η Διοίκηση του Δήμου, πριν εκπνεύσει η ισχύς της απόφασης κήρυξης, ζήτησε και πέτυχε την παράτασή της για έξι (6) ακόμη μήνες, αφού επικαλέστηκε ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις έντονες βροχοπτώσεις της προαναφερθείσης ημέρας μέχρι και το μήνα Φεβρουάριο 2017, σημειώθηκε σφοδρή επιδείνωση του καιρού, με καταρρακτώδεις βροχές, αλλά και ασυνήθιστα και πρωτόγνωρα για την περιοχή φαινόμενα χιονοπτώσεων και παγετού, με συνέπεια τα συνεργεία που ήταν υπεύθυνα για τις αποκαταστάσεις, παρά την καθημερινή τους προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αποκατάσταση των νέων πολλαπλών προβλημάτων, ήταν αδύνατο να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις παραλιών, πρανών, αστικής και αγροτικής οδοποιίας.
   
Κατά συνέπεια, με την παράταση αυτή εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα το σύνολο των κρατικών Υπηρεσιών για να συνεχιστούν οι δράσεις τους στην αποκατάσταση όλων των ζημιών και για την αντιμετώπιση κάθε απειλούμενου μελλοντικού κινδύνου.

   
Για το θέμα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η Διοίκηση του Δήμου μας κινήθηκε άμεσα και πέτυχε την κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού το πλήγμα που  δέχθηκε ο Δήμος, σε ολόκληρη την έκτασή του, από τη θεομηνία της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου ήταν πρωτόγνωρο σε έκταση των καταστροφών για τους  πολίτες στις περιουσίες τους, στα αγαθά, στις παραγωγικές πηγές και στις υποδομές γενικότερα. Και είναι αυτονόητο ότι η μέριμνά μας για τους κατοίκους του Δήμου μας στην υγεία, στην περιουσία, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στο περιβάλλον είναι δεδομένη και συνεχής και αποτελεί μία από τις ελάχιστες υποχρεώσεις μας προς αυτούς μέχρι την πλήρη αποκατάσταση  των ζημιών και την αποζημίωσή τους».

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI