Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Φεστιβάλ… Πατσά για πρώτη φορά στην πόλη

Η ελιά και το λάδι, τα αποστάγματα και… ο πατσάς θα έχουν την τιμητική τους τις επόμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη! Γιατί; Στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop και Oenos που θα διεξαχθούν από 3 έως 6 Μαρτίου 2017 εντός της ΔΕΘ HELEXPO θα γίνουν δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα: ένα θα εστιάσει στο ελαιόλαδο και την ελιά και ένα δεύτερο στα αποστάγματα.
Επίσης για φέτος, ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσει ένα φαγητό φημισμένο στην πόλη μας και πολύ θρεπτικό: ο πατσάς. Ειδικά για το τελευταίο θα διοργανωθεί για πρώτη φορά «Φεστιβάλ Πατσά».
Μάλιστα μια πρώτη γεύση έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης σε εκπροσώπους των ΜΜΕ οι διοργανωτές του καθώς μετά το πέρας της συνέντευξης τύπου για τις δύο εκθέσεις, αλλά και άλλες τρεις εκθέσεις που σχεδιάζει η ΔΕΘ-Helexpo στην Αθήνα (Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα), γνωστό πατσατζίδικο της πόλης τους κέρασε ένα πιάτο με πατσά.
Βέβαια οι εκθέσεις Detrop Oenos θα έχουν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος: οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις (συνεργάτης σε αυτές είναι η εταιρεία Places & Flavors), όπως τα Pop-Up Restaurants, αναδυόμενα θεματικά εστιατόρια και το Corner Showroom «It’s All New to Me», ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μέσα στην Detrop, όπου θα προβάλλονται νέα ελληνικά προϊόντα, έτοιμα προς εξαγωγή.

Από αριστερά ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ.Τάσος Τζήκας, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και η υπεύθυνη των Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά.
Ακόμη θα πραγματοποιηθεί και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί πως το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos θα καλύψει φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) από 36 χώρες. Συνολικά, αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5.500 επιχειρηματικά ραντεβού.

Στην Αθήνα Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα
Στο ίδιο διάστημα, από τις 2 έως τις 5/3/2017, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το εκθεσιακό «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm. Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ. Η Infacoma στα 33 χρόνια ζωής της έχει καθορίσει όσο καμία άλλη τις τάσεις του κλάδου της δόμησης και των κατασκευών, ενώ η διεθνούς φήμης Aquatherm εκπροσωπεί τους τομείς της οικιακής & βιομηχανικής θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού, διαχείρισης νερού, ύδρευσης και αποχέτευσης, ενέργειας και εξοπλισμού για εγκαταστάσεις σε σπα, σάουνες και πισίνες. Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και προβλέπεται να πραγματοποιήσουν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες. Η ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου της Timisoara Ρουμανίας, ξεχωρίζει μεταξύ των ξένων εμπορικών επισκεπτών, ενώ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας προσκλήθηκαν περισσότεροι από 250 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.
Οι Infacoma-Aquatherm, που διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best, απολαμβάνουν της υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.
Παράλληλα, στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo αυτή τη φορά, θα διοργανωθεί από 3 έως 6/3 η «Ελλήνων Κόσμημα», η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων. Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων. «Η Ελλήνων Κόσμημα είναι μια φλόγα την οποία κρατάμε ζωντανή παρά τις δυσκολίες, με τη συμμετοχή της ΔΕΘ και τις δικές μας προσπάθειες», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης και πρόσθεσε πως στην εποχή της κρίσης ο χρυσός δίνει μια ψευδαίσθηση οικονομικής κάλυψης.
15 εκθέσεις μέχρι τον Ιούνη για τη ΔΕΘ-Helexpo
Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, μέχρι τον Ιούνιο θα «τρέξουν» 15 εκθέσεις από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα.
«Ο Μάρτιος είναι ο σημαντικότερος εκθεσιακός μήνας για μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας ενόψει των τριών διοργανώσεων. Αναφερόμενος δε στην εκθεσιακή παρουσία στην Αθήνα, σημείωσε πως η εταιρεία έχει ανοίξει τα «φτερά» της σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά στις 5 εκθέσεις θα συμμετάσχουν 1100 εκθέτες.
Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τόνισε πως με τις παράλληλες διοργανώσεις δημιουργείται ένα πλαίσιο που πολλαπλασιάζει το ενδιαφέρον επισκεπτών και εκθετών.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019