Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-OI AΡΧΕΣ ΜΑΣ.

        
Οι «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» πιστεύουμε ότι η  Θεσσαλονίκη θα έπρεπε ΗΔΗ να είναι οργανωμένη με βάση τόσο το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών της όσο και των συμφερόντων του κράτους.
Έχουμε υιοθετήσει αυτό το εκλογικό πρόγραμμα και εργαζόμαστε όλοι για να κάνουμε το όραμά μας για την Θεσσαλονίκη, πραγματικότητα.
Ένας σημαντικός στόχος για τους «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»  είναι να χτίσουμε μία ισχυρή δημοκρατική βάση για την Θεσσαλονίκη.
Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, είναι ΣΚΟΠΙΜΟ να διασφαλιστεί πως οι διαδικασίες ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είναι πιο φιλικές προς τον δημότη.

Οι Αρχές μας

1.  Συμμετοχή πολιτών και ανοιχτή διακυβέρνηση

                     I.    Κατάργηση των αθέμιτων φραγμών στην πολιτική συμμετοχή

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ θέλουμε να μπορούν οι δημότες να έχουν αμεσότερο και μεγαλύτερο ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ αντίκτυπο στην δημοτική συζήτηση και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, μεμονωμένα ή και συλλογικά.

2.   Τα συμφέροντα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν

3.   Κανονισμός για τα Θέματα Μουσικών Αδειών σε Καταστήματα

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ αγωνιζόμαστε για μια αναθεώρηση της συμφωνίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στον τομέα της μουσικής, με σκοπό οι καταστηματάρχες να μην πληρώνουν υπέρογκα ποσά στην Α.Ε.Π.Ι.
Προτείνουμε ειδικούς διαύλους αδειών μουσικής χωρίς πνευματικά δικαιώματα (creative commons) και χωρίς κόστος για τα καταστήματα.


4.  Διαφάνεια

                     I.    Νομική προστασία πληροφοριοδοτών

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ συνηγορούν για γενική και κατανοητή προστασία προσώπων που αναδεικνύουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως περιπτώσεις διαφθοράς, κρυφών συναλλαγών και παράβασης δεοντολογίας ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

                  II.    Διαφάνεια του δημοτικού τομέα

Ο δημοτικός τομέας, συμπεριλαμβάνοντας και ιδιωτικές οντότητες που λειτουργούν ή παράγουν έργο για λογαριασμό του δήμου, πρέπει να είναι διαφανείς. Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ πιστεύουν πως είναι βασικό δικαίωμα των δημοτών να ελέγχουν, χωρίς να χρειάζεται συγκεκριμένη αιτιολόγηση, όλες τις συμβάσεις οικονομικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με παροχές προς το δήμο ή δημοτικά έργα και υπηρεσίες.

                 III.    Ανοιχτή Πρόσβαση Στο Δημότη

Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου ή μερικώς με ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα πρέπει να δημοσιοποιείται σε επιστημονικά περιοδικά ανοιχτής πρόσβασης ή σε άλλα μέσα, καθιστώντας τα άμεσα διαθέσιμα στον γενικό πληθυσμό δωρεάν.

                IV.    Πλήρης πρόσβαση στη πληροφορία και στις δημόσιες ακροάσεις

Όλα τα έγγραφα που αφορούν τις διαπραγματεύσεις εμπορικών συμφωνιών θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο κοινό του δήμου. Όλες οι διαπραγματεύσεις και ακροάσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς πρέπει να λαμβάνονται χώρα δημοσίως. Ζητούμε τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, και κυρίως οι τοποθετήσεις των ενδιαφερόμενων μερών, να δημοσιεύονται αμέσως και πλήρως.


5.  Προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι οι δημότες έχουν δικαίωμα σε δίκαιη και ίση μεταχείριση. Είναι ουσιαστικό για την πόλη να σέβεται τα δικαιώματα μειονοτήτων. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε διάκριση και απέναντι σε κάθε κίνηση ενάντια στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Οι συνθήκες γέννησης δε μπορούν ποτέ να είναι βάση διαφοροποίησης. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις συνθήκες της γέννησης (τόπος και χρόνος) όσο και τα μη κατ’ επιλογή χαρακτηριστικά του ατόμου (το χρώμα δέρματος, ματιών και μαλλιών, το φύλλο και σεξουαλική κατεύθυνση, και τα παρόμοια χαρακτηριστικά).

                     I.    Ασφάλεια στην ελευθερία

Η διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων, και η προστασία της ελευθερίας μας είναι ένα πρωταρχικό κίνητρο για τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ.

Για να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας και τις ελευθερίες μας, και για να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα επιβολής του νόμου, οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ απαιτούν ότι η συλλογή πληροφοριών να στοχεύεται μόνο με δικαστική έγκριση και εποπτεία.
Θέλουμε να καταργήσουμε τη πρακτική της συνεχούς, αυτοματοποιημένης καθολικής συλλογής αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων.

6.   Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ αναζητούν την κατάργηση της οδηγίας για την διατήρηση δεδομένων

Όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιοι κανόνες ορίζουν τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, το μέγιστο χρόνο αποθήκευσης και τις πολιτικές διατήρησης.







Το διαδίκτυο, ως μέσο επικοινωνίας, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για πολιτική ανάπτυξη, υπερνικώντας την ιεραρχική, μονόπλευρη επικοινωνία. Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ λοιπόν θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του διαδικτύου με έντονη αποφασιστικότητα, σε τοπικό επίπεδο, όπως κάνουμε και σε παγκόσμια κλίμακα.

7.   Ελεύθερο Λογισμικό

Οι Πειρατές στηρίζουν την προώθηση του Ελεύθερου/Ανοιχτού Κώδικα Λογισμικού σε όλο το εύρος του δήμου.
Με τη χρήση Ελεύθερου/Ανοιχτού Κώδικα Λογισμικού θα εξοικονομηθεί τεράστιο (αναλογικά) ποσό χρημάτων για το δήμο.

Δεσμευόμαστε να οδηγήσουμε το δημοτικό τομέα στην χρήση Ελεύθερου/Ανοιχτού Λογισμικού  έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον η εξάρτηση από συγκεκριμένους προμηθευτές.

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση και έκδοση όλων των εγγράφων των δημόσιων βιβλιοθηκών και αρχείων ελεύθερα στο κοινό.

8.  Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ θέλουν ένα δίκαιο και ισορροπημένο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, βασισμένο στο συμφέρον της κοινωνίας συνολικά.
Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των μονοπωλίων πληροφοριών . 

Οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ ζητούν η αντιγραφή, η αποθήκευση, η χρήση και η παροχή πρόσβασης σε λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα, για μη εμπορικούς σκοπούς, όχι μόνο να ενισχυθεί, αλλά και να προωθηθεί από το δήμο.
Ο καθένας θα πρέπει να είναι σε θέση να απολαμβάνει και να μοιράζεται την πολιτιστική μας κληρονομιά, χωρίς την απειλή νομικής δράσης ή της λογοκρισίας.

Η δημιουργία των Κοινών, όπως είναι το ελεύθερο λογισμικό, τα ελεύθερα πολιτιστικά αγαθά και ανοικτό εκπαιδευτικό υλικό, πρέπει να προωθούνται και να προστατεύονται από το δήμο


9.   Πολιτική για το ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

Η ψηφιακή επανάσταση έχει αλλάξει τις κοινωνικές και οικονομικές δομές σε όλη την έκταση της Ελλάδας· η ελεύθερη και ίση πρόσβαση στο Ίντερνετ είναι πλέον ένα βασικό προαπαιτούμενο για την συμμετοχή των πολιτών στο δήμο.
Προτεραιότητα μας είναι η διάθεση δωρεάν Ίντερνετ σε όλα τα μέρη του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό θα υλοποιηθεί χωρίς κόστος αλλά με χρήση μορφής Μητροπολιτικού δικτύου.




·        Οι παραπάνω αρχές δεν υπάρχουν και δεν έχουν εφαρμοστεί από κανένα συνδυασμό που συμμετέχει σε δημοτικό επίπεδο.

·        Σκοπός μας είναι να εφαρμοστεί ένα μεγάλο μέρος των θέσεών αυτών από το νέο δημοτικό συμβούλιο.
·        Με καμία πολιτική αγκύλωση δηλώνουμε ότι όλοι οι πειρατές βασιζόμαστε πάνω στην αρχή του κοινού καλού των πολιτών της πόλης μας, δεν έχουμε καμία πίστη στους υπάρχοντες άξονες διοίκησης του δήμου και προτείνουμε νέα εφαρμόσιμα άμεσα μέτρα.
·        Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εργάζονται για τους δημότες της πόλης.
Δεν επιτρέπεται να έχουν μυστικά από το ΕΝΤΟΛΕΑ τους.
·        Ο νόμος εφαρμόζεται σε όλους εξίσου το ίδιο. Ο δήμος δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί επιλεκτική εφαρμογή.
·        Κάθε δημόσιο πληροφορικό σύστημα πρέπει είναι ελεγχόμενο και ελεύθερο λογισμικό. WiFi σε κάθε δρόμο.
·        Δωρεάν δημοτικές μεταφορές.
·        Οτιδήποτε παράγεται με δημοτική χρηματοδότηση, στο σύνολο ή εν μέρει, είναι κοινό κτήμα.
·        Σκοπός μας είναι (με τη νεανικότητα που μας χαρακτηρίζει) να εφαρμόσουμε όλα όσα μας κάνουν να προβληματιζόμαστε για το μέλλον της Θεσσαλονίκης.



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI