Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δελτίο τύπου της Συμπολιτείας Θερμαικού.

Tη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης, για την κάλυψη των συνδημοτών μας που έχουν άμεση ανάγκη, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Και όπως εξηγεί ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, τον λογαριασμό αυτό, θα τον διαχειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή και των φορέων της περιοχής.
Για να υπάρχουν πόροι σε αυτό τον λογαριασμό, θα κατατίθεται ποσοστό έως  10% των αποζημιώσεων που λαμβάνουν όλοι οι αιρετοί του δήμου (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.α.).
Σημειώνεται ότι σχετική πρόταση, είχε υποβληθεί πριν δύο και πλέον χρόνια από τον δημοτικό σύμβουλο, Βαγγέλη Κουκουρίγκο, στέλεχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», συζητήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2012 στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, χωρίς όμως να υπάρξει καμία τοποθέτηση ούτε από την απερχόμενη διοίκηση, τα περισσότερα στελέχη της οποίας στελεχώνουν σήμερα την παράταξη Τσαμασλή, αλλά ούτε και από την μείζονα αντιπολίτευση (Μαυρομάτης).
Όπως υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, η κοινωνική συνοχή είναι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα για την «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και προσθέτει: «Στη σημερινή πραγματικότητα, η κοινωνική αλληλεγγύη στο δήμο μας, αναδεικνύεται σε πρωταρχικό καθήκον και υποχρέωση. Η εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής στο  Θερμαϊκό, μπορεί να αποτελέσει το βασικό άξονα όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή, αλλά και για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Οι κοινωνικές υποδομές στο δήμο μας χρειάζεται να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών και ιδιαίτερα των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας».

Τι προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας»
Το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, είναι για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στα θέματα άμεσης προτεραιότητας. Γιαυτό και στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:
Α)Το πρόβλημα της ανεργίας τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι ο δήμος Θερμαϊκού πρέπει να πρωτοστατήσει σε ειδικά  προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Ειδικότερα αυτά που αφορούν τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, των γυναικών και των πλησίον της σύνταξης. Για το σκοπό αυτό, αξιοποιούμε κάθε μέτρο ανακούφισης των ανέργων ,με ταυτόχρονη θέση την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
Β) Αναδιοργάνωση των οργανογραμμάτων με πρώτη προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική.
Γ) Κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικά παντοπωλεία (ανάπτυξη  τρόπου λειτουργίας τους), κέντρωα δημιουργικής απασχόλησης, πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Δ) Στήριξη όλων των κινημάτων της περιοχής που ασχολούνται με ζητήματα Αλληλεγγύης καθώς και των πρωτοβουλιών της εκκλησίας σε αυτό τον τομέα με πρόβλεψη στο προϋπολογισμό του δήμου ειδικών κονδυλίων. Αξιοποίηση των πολλών εθελοντών που κινητοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς και του συνόλου των υπαρχουσών δομών των οποίων υπάρχει θετική αποτίμηση.
Επιπλέον η «Συμπολιτεία ΘερμαΪκού» προτείνει:
1. Αναστολή πληρωμής των χρεών προς τον δήμο -χωρίς προσαυξήσεις- των ανέργων και απόρων συμπολιτών.
 2. Κατάργηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και των συνδρομών στα προγράμματα των ΝΠΔΔ, διευκόλυνση των εργαζόμενων και ανέργων γυναικών με την ανάπτυξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά τους.
3. Σύσταση γραφείου ανέργων σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ
4. Υποστήριξη και προώθηση μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του δήμου.
5. Δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των ΙΚΑ και ΕΣΥ.
6. Έκδοση «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την αγορά προϊόντων σε προσιτές τιμές, με δικαιούχους τους: συνταξιούχους του ΟΓΑ, δικαιούχους του ΕΚΑΣ, απόρους της Πρόνοιας, τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες και ΑΜΕΑ, ύστερα από συμφωνία του Δήμου με εκπροσώπους της τοπικής αγοράς.
7. Διαδημοτική συνεργασία για την υποστήριξη μεταναστών-προσφύγων
8. Επιδίωξη θέρμανσης των σχολείων με φυσικό αέριο, απαλλαγή των σχολικών επιτροπών από την υποχρέωση εξόφλησης λογαριασμών ΔΕΚΟ-
Θέρμανσης, ειδική διαπραγμάτευση καυσίμου θέρμανσης για τα σχολεία
9. Επέκταση σχολικής φύλαξης σε όλα τα σχολεία – σύνδεση φύλαξης σχολείων με τη συντήρησή τους κ.α.



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI