Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 100 πόλεις με τις περισσότερες «selfies»

Στην 54η θέση της κατάταξης των 100 πόλεων με τις περισσότερες «selfies» (όλο και δημοφιλέστερος «διαδικτυακός» και μη όρος για τις αυτοφωτογραφήσεις κυρίως μέσω φωτογραφικής μηχανής κινητού τηλεφώνου) βρίσκεται η Αθήνα, με 46 «selfie takers» ανά 100.000 άτομα. Επίσης, στην ίδια κατάταξη εμφανίζεται και η Θεσσαλονίκη, στο 73, με 36 ανά 100.000.

Ο όρος «selfie», ο οποίος χρησιμοποιούνταν ήδη ευρέως, έγινε ακόμα πιο γνωστός μετά τη διάσημη φωτογραφία της Έλεν ντε Τζενέρις στα Όσκαρ, την οποία ανέβασε στο Twitter, όπου η ίδια περιβάλλεται από πλήθος διασήμων.
Την εν λόγω κατάταξη συνέταξε το Time Magazine, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων άνω των 400.000 φωτογραφιών από το Instagram που είχαν χαρακτηριστεί ως «selfie», οι οποίες περιελάμβαναν γεωγραφικές συντεταγμένες. Συνολικά, αξιολογήθηκαν 459 πόλεις για να καθοριστούν τα «selfiest», όπως αναφέρονται χιουμοριστικά στο δημοσίευμα, μέρη στον κόσμο.
Στην κορυφή της λίστας είναι η πόλη του Μακάτικαι το Πασίγκ, στις Φιλιππίνες, με 258 selfie-takers ανά 100.000 άτομα. Ακολουθούν το Μανχάταν, το Μαϊάμι, το Αναχάιμ και η Σάντα Άνα, το Πετάλινγκ Τζάγια στη Μαλαισία, το Τελ Αβίβ, το Μάντσεστερ, το Μιλάνο, η πόλη Σεμπού πάλι στις Φιλιππίνες, το Τζωρτζτάουν της Μαλαισίας, το Σαν Φρανσίσκο, το Όσλο, η Βοστώνη, το Νιούαρκ, η Χονολουλού, το Μπαγκούιο (Φιλιππίνες), το Παρίσι, το Ντενπασάρ (Ινδονησία), το Λιντς, το Λας Βέγκας κ.α.
Η Ουάσιγκτον βρίσκεται στο 25, η Στοκχόλμη στο 6, το Ντουμπάι στο 63 και η Ρώμη στο 69. Το Λονδίνο βρίσκεται στο 93, ενώ την κατάταξη «κλείνει», στην θέση 100, η Νις στη Γαλλία, με 30 selfie –takers ανά 100.000 άτομα.
Πηγή: ERGON blog:

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI