Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αχιλλέας Σότας : Από τα «Καμινίκια» της Θεσσαλονίκης στα «λιοντάρια» του Μονάχου

Δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τα 12 του χρόνια και κατάφερε λόγω των εξαιρετικών του επιδόσεων στο ποδόσφαιρο να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Ωστόσο, ένας από τους συλλόγους που τον κάλεσαν για δοκιμαστικά τεστ φάνηκε να τον θέλει περισσότερο και ασχολήθηκε πιο σοβαρά με την περίπτωσή του. Ήταν η “Μόναχο 1860” της οποίας οι υπεύθυνοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το ταλέντο του νεαρού και σε λίγες μέρες θα τον εντάξουν και επισήμως στα τμήματα υποδομής της γερμανικής ομάδας. Ο λόγος για τον Αχιλλέα Σότα που γεννήθηκε το 2002 και τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίστηκε με τα χρώματα του Μέγα Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης.
Ο σημερινός τεχνικός διευθυντής της ομάδας κ. Μπάμπης Παπουλίδης ο οποίος είχε την επίβλεψη του νεαρού αθλητή από την ηλικία των 4,5 ετών σε όποιο σύλλογο ήταν ο ίδιος προπονητής δήλωσε στην thes-academy.gr: «…Ο Αχιλλέας είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι όποιος δουλεύει σκληρά ανταμείβεται. Προσωπικά τον θεωρώ ένα εξαιρετικό ταλέντο που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό εφόσον παραμείνει ταπεινός και συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ζήλο. Στεναχωριέμαι που θα τον χάσω, όμως παράλληλα χαίρομαι που θα τον απολαύσουν στο μέλλον όσοι παρακολουθούν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να τονίσω όμως και την πολύ μεγάλη στήριξη που έχει από την οικογένειά του. Οι γονείς του είναι πραγματικά ήρωες που πήραν την μεγάλη απόφαση να μετακομίσουν σε μια ξένη χώρα για χάρη του παιδιού τους…».

Τις επόμενες μέρες η οικογένεια Σότα μετακομίζει για την Γερμανία προκειμένου να εγκατασταθεί μόνιμα στο Μόναχο. Ο πατέρας του Αχιλλέα γνωρίζει για τις μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει στην αρχή μέχρι να προσαρμοστεί ο ίδιος, η σύζυγος αλλά και ο νεαρός Αχιλλέας στα νέα δεδομένα, όμως δεν μετανιώνει για την μεγάλη αυτή απόφαση. Μας είπε σχετικά : «…σαφώς και δεν θα είναι εύκολα στην αρχή σε μια ξένη χώρα. Όμως δεν ήταν δυνατόν να στερήσουμε τη δυνατότητα από τον Αχιλλέα να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα. Πλέον είναι στο δικό του χέρι να αποδείξει το ταλέντο του σε μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Εγώ και η μητέρα του θα είμαστε πάντα δίπλα του. Πρέπει βεβαίως να ευχαριστήσω θερμά και τον επί σειρά ετών προπονητή του κ. Μπάμπη Παπουλίδη που έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στην εξέλιξη του Αχιλλέα…».
 
 
Ο 12χρονος Σότας που αγωνίζεται σε θέση αριστερού χαφ, δεν είναι πολύ καλός μόνο με την μπάλα στα πόδια. Οι μέχρι τώρα επιδόσεις του στο σχολείο είναι εξίσου ικανοποιητικές και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει και στη Γερμανία. Μόνο που τώρα θα πρέπει να εγγραφεί σε γερμανικό σχολείο προκειμένου να μάθει γρηγορότερα τη γλώσσα. Ο ίδιος δηλώνει στην thes-academy.gr πολύ χαρούμενος για τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του: «…είμαι στ’ αλήθεια πολύ ικανοποιημένος που μια τόσο ιστορική ομάδα της Γερμανίας θέλησε να με εντάξει στα τμήματα υποδομής της. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να τα πάω καλά και εκεί. Στεναχωριέμαι βέβαια που θα χάσω τους φίλους μου στην Ελλάδα, όμως τόσα χρόνια προσπαθώ να βελτιωθώ και να παίξω καλύτερα ποδόσφαιρο, οπότε δεν θα μπορούσα να πω όχι σε μια τέτοια ευκαιρία…».
 
Ο Αχιλλέας ήδη διαβάζει την ιστορία της «Μόναχο 1860» προκειμένου να γνωρίζει τα πάντα γύρω από τον σύλλογο στον οποίο θα ενταχθεί τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για μια ομάδα που είναι από τις πιο ιστορικές της Γερμανίας, από τα ιδρυτικά μέλη της Μπουντεσλίγκα και η οποία τα τελευταία χρόνια δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στην Ακαδημία της. Έχει το παρατσούκλι «λιοντάρια» οπότε ο 12χρονος Σότας φιλοδοξεί από ένα μικρό …λιονταράκι να εξελιχτεί σε λίγα χρόνια σε έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή για τον οποίο θα είναι υπερήφανοι όλοι όσοι πίστεψαν στο ταλέντο του. Του το ευχόμαστε…

Ανδρέας Αναστασίου - www.thes-academy.gr/

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI