Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη «γενέθλια ημέρα» της Περαίας

Με την παρουσία εκατοντάδων κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού και επισκεπτών κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις για τη «γενέθλια ημέρα» της Περαίας, με λαμπαδηδρομία και παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό πάρκινγκ, στην παραλία της Περαίας. Χορευτικοί σύλλογοι προσφύγων σκόρπησαν συγκίνηση και ενθουσιασμό με τους ρυθμούς της καταγωγής τους, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο τη συνέχεια του ελληνισμού.    
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης επισήμανε ότι στα 91 χρόνια που μεσολάβησαν από την έλευση των προσφύγων και τη δημιουργία της Περαίας η εξέλιξη και η πρόοδος δικαίωσε τις προσδοκίες και τους αγώνες των πρώτων κατοίκων. Συνδέοντας το τότε με το τώρα ο δήμαρχος σημείωσε ότι το πνεύμα και ο ηρωισμός εκείνης της πρώτης περιόδου μας εμπνέουν. «Μας βοηθάει πολύ να συνειδητοποιούμε ότι στη δεκαετία του 1920 οι παππούδες μας και αργότερα οι πατεράδες μας τα κατάφεραν σε πολύ πιο αντίξοες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε: «Γιατί, λοιπόν, να μη ξεπεράσουμε τον κάβο; Στο κάτω κάτω έχουμε το δικό τους DNA. Το αίμα τους κυλάει στις φλέβες μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.
Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων χθες Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Άνω Περαία, στις 10  το πρωί, ενώ από τις 12 το μεσημέρι στο αλσύλλιο «Ανδρομέδα» στην Άνω Περαία, διοργανώθηκε Γιορτή Φασολάδας, με τη συμμετοχή λαϊκού μουσικού σχήματος.

Οι εκδηλώσεις για τη γενέθλια ημέρα της Περαίας ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Άνω Περαίας, με συναυλία χορωδιών, χορευτικά και θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», από το σύλλογο γυναικών Περαίας «Η αγάπη». 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI