Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η πρόξενος της Ιορδανίας επισκέφθηκε τον δήμαρχο Θερμαϊκού

Τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη επισκέφθηκε σήμερα η επίτιμη πρόξενος της Ιορδανίας στη Βόρεια Ελλάδα Δέσποινα Μαντά.
Η συζήτηση αναπτύχθηκε γύρω από τις δυνατότητες συνεργασίας επιχειρήσεων της περιοχής του Θερμαϊκού με τη χώρα της Μέσης Ανατολής, κυρίως στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού και του πολιτισμού. Η Ιορδανία είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και διαθέτει εξαιρετικά ανεπτυγμένη οικονομία, κάτι που την καθιστά ελκυστική για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα, διαθέτει σημαντική τουριστική βιομηχανία, ενώ πολλοί Ιορδανοί ταξιδεύουν για αναψυχή στην Ευρώπη.
Προκειμένου να εξειδικευτεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές  ο δήμαρχος και η πρόξενος καθόρισαν νέα συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει αφενός παρουσίαση των επιχειρήσεων της περιοχής και του δήμου Θερμαϊκού γενικότερα και αφετέρου καταγραφή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της οικονομίας της Ιορδανίας.    

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Ο δήμος θα εξαντλήσει όσες δυνατότητες έχει για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της περιοχής, ιδιαίτερα στο κομμάτι της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης. Οι αγορές της Μέσης Ανατολής είναι εξαιρετικά φιλικές προς τα ελληνικά προϊόντα και τις ελληνικές επιχειρήσεις, κάτι που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Με την κυρία Πρόξενο συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, προς όφελος και των δύο πλευρών». 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI