Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η Άννα Βαγενά αύριο στο «ΚΑΠΠΑ 2000» στην Περαία με το έργο «Η ζωή μπροστά σου»

Το έργο του Ρομάν Γκαρί (Romain Gary) «Η ζωή μπροστά σου» σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα ανέβει αύριο Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στο «ΚΑΠΠΑ 2000» της Περαίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για μία πωτοβουλία του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιείται με τη συνδρομή του δήμου Θερμαϊκού.
Το έργο «Η ζωή μπροστά σου» είναι η ιστορία ενός μικρού Άραβα, που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια Εβραία πόρνη, στην οποία τον παρατάνε οι δικοί του, όπως πετάμε ένα νεογέννητο στα σκουπίδια. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει. Αυτά τα δύο μοναχικά πλάσματα, η γριά Εβραία και ο μικρός Άραβας, δένονται με μια υπέροχη σχέση αγάπης και αφοσίωσης. Ο Μόμο, ο ήρωας του έργου είναι ο πρώτος Άραβας που βοηθάει μια Εβραία να «ξαναγυρίσει» στην πατρίδα της, το Ισραήλ. 
Το μυθιστόρημα έγραψε ο του Ρομάν Γκαρί με το ψευδώνυμο Εμίλ Αζαρ και  απέσπασε το βραβείο Goncourt το 1975. Το 1977 έγινε ταινία με τίτλο “Μαντάμ Ρόζα” με πρωταγωνίστρια τη Simone Signoret και κέρδισε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και η Simone Signoret το βραβείο Cesar.
Στη συνέχεια διασκευάστηκε για το θέατρο από τον Ξαβιέ Ζαγιάρ. Το θέμα του παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω της διαρκούς διαμάχης Εβραίων και Αράβων στη Μέση Ανατολή.

Η παράσταση που θα παρουσιάσει στο «ΚΑΠΠΑ 2000» η Άννα Βαγενά ανεβαίνει σε μετάφραση Ελένης Χριστοδούλου, επεξεργασία κειμένου Βασίλη Κατσικονούρη και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI