Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Με παρέμβαση του δημάρχου Θερμαϊκού αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Λίγες, μόλις, ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Θερμαϊκού  Γιάννης Μαυρομάτης ανέτρεψε την αρχική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τα 120 στρέμματα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με σκοπό την κατασκευή κατοικιών και το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εκμίσθωση του κάμπινγκ.
Η νέα δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί προεκλογικά και συνέχισε και μετά την ανάληψη της διοίκησης, ότι θα ανατρέψει την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ με τα ακόλουθα επιχειρήματα:
Πρώτον ,η χρήση του κάμπινγκ είναι απολύτως συμβατή με όλες τις ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, καθ’ όσον δεν θίγεται ούτε κατ’ ελάχιστο το φυσικό πράσινο του ακινήτου και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην γύρω περιοχή είναι μηδενικές.
Δεύτερον, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από επενδυτές για την επανάχρηση του χώρου ως κάμπινγκ και μάλιστα με λειτουργία όλο το έτος,κάτι που σημαίνει τη δημιουργία κοινωνικού πλούτου και θέσεων εργασίας στην περιοχή.
Μετά από συνάντηση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα και εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων, η διοίκηση του Ταμείου πείστηκε να αποδεχθεί τη βούληση του δήμου και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση και επαναλειτουργία του camping, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες.   
Ο Γιάννης Μαυρομάτης ενημέρωσε για τη θετική αυτή εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε την συμπαράσταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες με διάφορες αστήρικτες δικαιολογίες και ενστάσεις, “δυσκολεύτηκαν” να στηρίξουν μια εξέλιξη, για την οποία προεκλογικά όλες είχαν συμφωνήσει.
Για το θέμα ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε:
“Μία από τις βασικές μας προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιείται με την αλλαγή της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ. Κινητοποιηθήκαμε μέσα σε ελάχιστες ημέρες και αποδείξαμε ότι, η ρεαλιστική και τεχνοκρατική προσέγγιση των θεμάτων φέρνουν αποτελέσματα, σε αντίθεση με την καταστροφική αδράνεια , που δεν οδηγεί πουθενά. Ο τουρισμός μπορεί να εξελιχθεί σε βασική οικονομική δραστηριότητα για την περιοχή μας ενισχύοντας την απασχόληση. Σε αυτή την πορεία η λειτουργία του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις είτε αρνήθηκαν προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες, είτε στήριξαν μετά από παλινωδίες.Ειδικά ο κ.Τσαμασλής, ο οποίος καταψήφισε  την απόφαση και μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες κατείχε τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη ,χωρίς να κάνει τίποτα για το θέμα, σε μια επίδειξη ανέυθυνου λαϊκισμού ζητάει τώρα από την ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης να πάρει ο Δήμος την ιδιοκτησία μιας έκτασης που δεν του ανήκε ποτέ, αφού το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας πριν να περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ ανήκε στα ελληνικά τουριστικά ακίνητα.Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του”.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2018