Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Η επιστολή του Γιάννη Τσακμάκα προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαικού.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που διάβασε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Τσακμάκας, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι
Αφορμή για την παρούσα επιστολή, στάθηκε η εδώ και 3 μήνες στοχευμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και ηθικής και πολιτικής μου εξόντωσης, από πολύ συγκεκριμένους κύκλους που κινούνται μέσα και γύρω από τον Δήμο μας. Η πρόσφατη ιστορία της υπεξαίρεσης στο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., που ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοίκηση του Δήμου μας, έκανε κάποιους να πιστέψουν πως βρήκαν το μέσον για να πετύχουν τους ανήθικους τους σκοπούς αφού ως γνωστόν ,υπήρξα πρόεδρος του Νομικού Προσώπου πριν από 3 χρόνια.  
Στα τέλη του Ιανουαρίου κάποιοι άρχισαν να διοχετεύουν εντέχνως σε επίπεδο καφενείου την εμπλοκή μου στο θέμα.  Όταν για πρώτη φορά ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος μου επιτέθηκε εντελώς απρόκλητα λέγοντας πως υπήρχε παράνομη απόφαση μου, σχετικά με τον ορισμό εργαζομένου ως οικονομικού διαχειριστή του Ν.Π.  Η αλήθεια είναι πως ο ορισμός έγινε με απόφαση Δημάρχου που επικύρωσε με απόφαση το δ.σ. του Ν.Π. αφού είχε λάβει σχετική γνωμοδότηση από την αποκεντρωμένη περιφέρεια για την νομιμότητα της απόφασης...
Την δεύτερη φορά, το θέμα συζητήθηκε μετά από ερώτηση δημότη κατά τον Απολογισμό της διοίκησης και ο δήμαρχος, επίσης απρόκλητα και αναιτιολόγητα μπροστά σε 50 δημότες, ανέφερε πως εισέπραξα 801,4 ευρώ από συνδρομές τα οποία δεν κατέθεσα ποτέ στο ταμείο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ....
Τον οικονομικό έλεγχο ανέθεσαν ο δήμαρχος ή η πρόεδρος του Ν.Π. στον επί χρόνια στενό συνεργάτη του δημάρχου και πολλές φορές υποψήφιο με την παράταξη  «Θερμαικός Νέα Πορεία»  κ. Ελευθέριο Ερκέκογλου, που παρόλο που διεξήγε όλον τον έλεγχο δεν τον υπέγραψε...  Αντ’ αυτού, υπογράφει ο κ. Γεώργιος Νίκου για την KSi Greece. Η νομιμότητα του παραπάνω γεγονότος είναι ήδη υπό διερεύνηση .
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα εμετικό δημοσίευμα από κάτι που θέλει να ονομάζεται εφημερίδα του δήμου μας που σαφέστατα με βάζει στο κάδρο της ενοχής καθώς αναρωτιέται : Γιατί σιωπά ο Τσακμάκας; Λες και το συγκεκριμένο γεγονός δεν αφορούσε και άλλους προέδρους. Θα με αφορούσε το θέμα, αν είχε χαθεί έστω και ένα ευρώ. Αν είχε πάντως ποτέ συμβεί αυτό, ένα είναι σίγουρο: Θα αναλάμβανα αμέσως της ευθύνη και δεν θα κρυβόμουν κάτω από φούστες εργαζομένων.
Τα παραπάνω γεγονότα που σας περιέγραψα, δείχνουν με τον πιο καθαρό τρόπο ότι επρόκειτο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης μου.
Ο ορκωτός λογιστής όμως, πέρα από το λάθος που έκανε στον προσδιορισμό του υποτιθέμενου ελλείμματος, από υπερβάλλοντα ζήλο( 41.000 και όχι 54.000 που υπολόγισε) , υπέπεσε σ ένα τεράστιο ολίσθημα. Μιλώ για την ενέργεια του να συμπεριλάβει στο πόρισμα του μια βεβαίωση, η οποία ως δια μαγείας βρέθηκε μέσα στα υπόλοιπα χαρτιά και που  καμία σχέση δεν είχε με το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.: Μια βεβαίωση του προέδρου που παρέλαβε 801,4 Ε από έναν δημότη ενώ όλες οι υπόλοιπες βεβαιώσεις και πρωτόκολλα (350 περίπου τον αριθμό) ήταν από εργαζόμενο προς εργαζόμενο, και προς το ταμείο. Αυτό δεν είναι ιδιαίτερα περίεργο; Αν έβρισκαν απόδειξη μισθοδοσίας  από τον εργοδότη μου, θα την έβαζαν στο πόρισμα αναζητώντας γιατί δεν κατέθεσα τον μισθό μου στο ταμείο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.? Και εν πάση περιπτώσει,  κανείς δεν αναρωτήθηκε, ή δεν ρώτησε ή δεν πήρε ένα τηλέφωνο αν όχι εμένα, την κ Ελένη Χαλιάπα, που ήταν και τότε αλλά και σήμερα μέλος της επιτροπής του ΚΑΠΗ Επανομής; Να του πει γιατί μου έδωσε και παρέλαβα τα 801,4 ε και μάλιστα υπογράφοντας βεβαίωση που ο ίδιος άφησα στην υπηρεσία ώστε να βρεθεί μετά από 3 χρόνια; Τι είναι αυτό που έκανε τους συκοφάντες μου να το χρησιμοποιήσουν περιχαρείς, χωρίς κανέναν δισταγμό, χωρίς ν αναρωτηθούν ούτε ένα δευτερόλεπτο;
Θα σας πω εγώ, λύνοντας την περίφημη «σιωπή» μου. Το καλοκαίρι του 2012 διοργανώθηκε εκδρομή στην Αιδηψό από όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου. Τα μέλη κλήθηκαν να πληρώσουν όλο το κόστος της διαμονής και την μετακίνησης και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. έκανε κεντρικά την διοργάνωση . Η τιμή ήταν 190 ε για 8 ημέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Μετά το πέρας της εκδρομής και αφού όλα τα μέλη είχαν πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο, προέκυψε χρηματικό πλεόνασμα 3000 Ε περίπου λόγω της μεγάλης πληρότητας των πούλμαν (100%). Επέλεξα το προφανές για μένα αλλά πρωτοφανές κατά δήλωση όλων των μελών: Επέστρεψα όλα τα χρήματα σε αυτούς που ανήκαν.
Αυτό ακριβώς πληρώνω σήμερα κύριοι, γιατί μόνο τέτοιους λογαριασμούς ξέρω να κάνω. Αν έβαζα όλα τα χρήματα στην τσέπη μου σας διαβεβαιώνω πως δεν θα συζητούσαμε σήμερα αυτό το θέμα. Εδώ επικαλούμαι την μαρτυρία όλων των μελών των  ΚΑΠΗ του Δήμου μας. Το αντίστοιχο ποσό της επιστροφής για τα μέλη του ΚΑΠΗ Επανομής ήταν 801.4 Ε  !!!
Σας καταθέτω το έγγραφο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. που συνέταξε η υπεύθυνη των ΚΑΠΗ του Δήμου που αναφέρει αναλυτικά πως προέκυψε το πλεόνασμα των 801,4 Ε, πόσο στοίχισαν τα δρομολόγια, τα ονόματα όσων συμμετείχαν στην εκδρομή ανά περίοδο...Είπαμε, εμείς μόνο τέτοιους λογαριασμούς ξέρουμε να κάνουμε.  
Αφού λοιπόν η επιτροπή του ΚΑΠΗ Επανομής έλαβε πίσω τα χρήματα των μελών και όχι του ταμείου του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., λίγο αργότερα μου εκφράζει την δίκαια επιθυμία τους, για την αγορά κλιματιστικής μονάδας μιας και η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολη . Η τραγική οικονομική κατάσταση του Ν.Π. δεν επέτρεπε την προμήθεια, η οποία μάλιστα θα έπρεπε να επαναληφθεί σχεδόν σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου για τους ίδιους λόγους. Τότε η επιτροπή, με την σύμφωνη γνώμη των μελών, διέθεσε το ποσό της επιστροφής (801,4) για την αγορά της μονάδας. Κατόπιν αυτού, μετά και από παράκληση της Επιτροπής, παρέλαβα το ποσό αυτό και μαζί με ακόμα 1200Ε, που διέθεσε ο τότε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Επανομής κ. Αντώνης Καζάκης, αγοράσθηκε κλιματιστική μονάδα 18.000 btu ( τύπου ντουλάπας) συγκεκριμένης μάρκας από συγκεκριμένο κατάστημα της Επανομής, με απόδειξη λιανικής πώλησης που έλαβε ο κ Καζάκης. Οι κλιματιστική μονάδα βρίσκεται και σήμερα στο ΚΑΠΗ  όπου θερμαίνει και δροσίζει τα μέλη του. Σας προσκομίζω σχετικές δηλώσεις της κ Χαλιάπα και του κ Καζάκη και τους ευχαριστώ θερμά.
Το ποσό που το πόρισμα μου καταλογίζει, είναι ακριβώς το ίδιο με το ποσό που επιβεβαιώνουν περίτρανα το έγγραφο του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και οι δηλώσεις των παραπάνω κυριών και κυρίων.

Φίλοι και φίλες,
την κακοήθεια και την συκοφαντία την έχω ξαναζήσει . Θα μπορούσα ίσως να συγχωρήσω τους συκοφάντες μου αφού γνωρίζω πως οι αστραπές χτυπούν τις βουνοκορφές. Αυτό όμως που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι η πίκρα και στεναχώρια που έζησαν άδικα οι δικοί μου άνθρωποι. Είναι βέβαιο πως κάποιοι επιζητούν την πολιτική εξαφάνιση μου αναφερόμενος στους συκοφάντες μου. Είναι βέβαιο πως είμαι αγκάθι στα πλευρά τους. Τώρα οι μάσκες έπεσαν και φάνηκε η γύμνια τους. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα παραμύθι που έστησαν γύρω μου. Δυστυχώς γι αυτούς δεν μπορούν να μ αγγίξουν.
Το πόρισμα το λέει καθαρά: 2011 και 2012, πρόεδρος Τσακμάκας , -3.800 ευρώ. Το 2013 άλλος πρόεδρος, -21.000. Το 2014  άλλοι πρόεδροι -28.000Ε.
Τι έγινε λοιπόν;  Διοχέτευσαν τα θλιβερά παπαγαλάκια, στοιχεία του πορίσματος που με το λίγο μυαλό τους πίστευαν πως με εκθέτουν και απέκρυψαν αυτά τα στοιχειά που έλεγαν πως επί θητείας μου έγινε μακράν η καλύτερη διαχείριση και έλεγχος.
Τελειώνοντας θα πω πως περνώντας από τον εξονυχιστικό έλεγχο του ορκωτού λογιστή της αρεσκείας της διοίκησης του Δήμου, βγαίνω πεντακάθαρος αφού όπως έχει αποδειχθεί, δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. όσο εγώ ήμουν πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου. Σας ευχαριστώ πολύ. Τους δράκους να τους ψάξετε στο σπίτι του κρεμασμένου που τολμά και μιλά για σχοινί. Από εδώ και στο εξής πριν μιλήσουν οι συκοφάντες για μένα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η λάσπη θα επιστρέψει στο πρόσωπο τους με μαθηματικά ακρίβεια. Εγώ υπόσχομαι πως μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» θα εντείνουμε  τις προσπάθειες μας για το δύσκολο έργο της δημιουργικής αντιπολίτευσης που μας ανέθεσαν με την ψήφο τους οι συνδημότες μας.
                                                                      Νέα Μηχανιώνα 27 Μαίου 2015

                                                                                    Γιάννης  Τσακμάκας 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2018