Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Καταρρίφθηκαν Ισραηλινά μαχητικά F-16;! (ΒINTEO & EIKONEΣ)

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα η «Veterans Today», η υπόθεση κατάρριψης στην Υεμένη από τους αντάρτες Χούτι δύο μαχητικών F-16, είναι κατα πάσα πιθανότητα ισραηλινά! 
 
Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει διότι η σουδαραβική Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 και το άλλο μόνο ενδεχόμενο είναι τα αεροσκάφη να προήλθαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή από την Αίγυπτο και να βάφτηκαν με τα σαουδαραβικά χρώματα. 1saudi21saudi
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει ότι όταν εξετάστηκαν τα συντρίμμια τους ανακαλύφθηκε πως διέθεταν εξαρτήματα που δεν χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά του τύπου που υπηρετούν στις αραβικές Αεροπορίες, αλλά μόνο στην ισραηλινή!
 
 
Μάλιστα αναφέρει ότι από στα συντρίμμια αποκαλύφθηκε ότι τα μαχητικά είχαν βαφεί, πρόχειρα, με σαουδαραβικά διακριτικά και από κάτω υπήρχαν ίχνη από ισραηλινά διακριτικά και το καμουφλάζ των F-16A. και συγκεκριμένα υποστηρίζει ακόμα πως με αυτά πετούσαν αραβόφωνοι Ισραηλινοί πιλότοι!
 
Πιο συγκεκριμένα από την ανάλυση των συντριμμιών των δύο αεροσκαφών δείχνουν ότι τα δύο αεροσκάφη είναι αγνώστου προελεύσεως. Αν και είχαν διακριτικά της Σαουδικής Αραβίας εντούτοις διαπιστώνεται πως δεν είναι της Σαουδικής Αραβίας αφενός γιατί αυτή η Αεροπορία δεν διαθέτει F-16 και αφετέρου γιατί από τα ευρήματα όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αεροσκάφη F-16A/B διότι διέθεταν ραντάρ  APG-66 ενώ τα σύγχρονα F-16 που διαθέτουν τα ΗΑΕ ή και το Μαρόκο είναι APG-80 και APG-68 αντίστοιχα!
f 16i block 52 sufa 1
 
Το F-16Ι με τρεις εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου, δύο πυραύλους AIM-9 Sindwinder και βόμβες βάρους 4.000 λιβρών μπορεί εύκολα να πετάξει από το Ισραήλ μέχρι την Υεμένη διά μέσου της Ερυθράς Θάλασσας.
 
Έτσι συμπεραίνεται το γεγονός πως επρόκειτο για δύο από τα 50 συνολικά F-16A που έχει εφοδιαστεί η ισραηλινή Αεροπορία ή ακόμη πρόκειται για κάποιο από τα αεροσκάφη του ίδιου block παραγωγής που είχαν εφοδιαστεί η Ιταλία και η Πορτογαλία με το καθεστώς της εκμίσθωσης πριν τα επιστρέψουν πίσω στις ΗΠΑ...
 
Σύμφωνα με δίαφορα δημοσιεύματα τα αεροσκάφη ανήκαν σε σμήνος ειδικών αποστολών της ισραηλινής Αεροπορίας με Ισραηλινούς πιλότους αραβόφωνους . Το συγκεκριμένο Σμήνος το οποίο αναφέρεται και ως σμήνοςKamikaze έχει ειδικά διαμορφωμένα  F-16A για την μεταφορά  πυρηνικών όπλων και μια από τις αποστολές του είναι ο βομβαρδισμός του Ιράν σε σενάριο ακραίας κρίσης!
 
 Ωστόσο οι δύο πιλότοι των αεροσκαφών δεν έχουν ανευρεθεί ακόμη, παρά τις εκτεταμένες έρευνες των μαχητών από την Υεμένη, ενώ να σημειωθεί πως οι πιλότοι του σμήνους έχουν ειδική εκπαίδευση για επιβίωση σε ακραία εχθρικές συνθήκες όπως αυτές του Ιράν ή  της Υεμένης.
 
Μάλιστα πηγές μιλούν πως οι φαιδρότατες εκρήξεις την περασμένη εβδομάδα στην Σαναά οφείλονταν σε χρήση όπλου νετρονίου μικρής ισχύος καθώς τα συγκεκριμένα F-16 έχουν τη δυνατότητα νε φέρουν τέτοια όπλα.
 
Εκτός από αυτά τα δύο εντός του Μαΐου καταρρίφθηκαν στην Υεμένη ένα μαροκινό F-16 κι ένα σαουδαραβικό αεροσκάφος, πιθανότατα Tornado.
Το ένα από τα δύο «ισραηλινά» μαχητικά υποτίθεται ότι καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο BUK-Μ1 που όντως διαθέτει η Υεμένη και φαίνεται ότι οι πιλότοι των καταρριφθέντων μαχητικών (σε όποια Αεροπορία και αν ανήκουν) μάλλον αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός ότι οι αντάρτες Χούτι είχαν στην κατοχή τους επιχειρησικά BUK-M1 της Υεμενικής Αεροπορίας. Ωστόσο είναι γεγονός ότι μεγάλα τμήματα της Υεμενικής Αεροπορίας έχουν ενταχθεί στις τάξεις των ανταρτών.
  
Στην Υεμένη εκτελούνται αεροπορικές επιδρομές από τους Σαουδάραβες και τους συμμάχους τους από τον Μάρτιο και όλες οι καταρρίψεις έχουν γίνει με βλήματα BUK-M1. Το ενδεχόμενο να έχουν παραδοθεί από τις ΗΠΑ στην Σαουδική Αραβία F-16, φυσικά αποκλείεται, αφού κάτι τέτοιο θα γινόταν εκ των προτέρων γνωστό. Οι Σαουδάραβες επιχειρούν με πολύ καλύτερα μαχητικά όπως F--15S, EF-2000 Eurofighter, Tornado κλπ.
 
Μέχρι στιγμής η ισραηλινή Αεροπορία ούτε έχει διαψεύσει ούτε έχει επιβεβαιώσει το γεγονός όπως κάνει πάντα άλλωστε να ανάλογες περιπτώσεις αεροπορικών επιδρομών σε τρίτες χώρες.πηγή
 
Βίντεο με μεγάλες εκρήξεις όπου κάτα πάσα πιθανότητα γίνεται χρήση βομβών νετρονίου

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2018