Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Λαικής Επιτροπής Θερμαικού.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νοικοκυρές,
Η Λαϊκή επιτροπή Θερμαϊκού σας καλεί σε

Συγκέντρωση – Συζήτηση με θέμα τις
τελευταίες εξελίξεις για το ασφαλιστικό που θα διεξαχθεί την
Τρίτη 19 Γενάρη και ώρα 19.00 στο
ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να μας πείσει ότι το νέο νομοσχέδιο «τερατούργημα» που φέρνει αποτελεί τη σωτηρία για το Ασφαλιστικό. Συνεχίζει όμως από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που μας έλεγαν ακριβώς το ίδιο παραμύθι. Βγαίνουν ξεδιάντροπα και λένε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις τη στιγμή με το νομοσχέδιο, από τη μία θεσμοθετούν τις μέχρι σήμερα μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και δικές τους αλλά και στο ίδιο προβλέπονται νέες μειώσεις. Και αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή, αφού η συγκεκριμένη πρόταση θα περάσει από την κρίση των δανειστών.

Συγκεκριμένα θα επιβληθούν νέες μειώσεις με τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων, ενώ με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και τη σημερινή κατάσταση της ανεργίας, της μαύρης εργασίας, της υποαπασχόλησης κλπ., κανείς εργαζόμενος δεν θα ξέρει πια αν και πότε θα μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε πόσα χρήματα θα παίρνει. Παράλληλα, με την αύξηση των εισφορών και των χαρατσιών, οδηγεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρέμπορους και τους επαγγελματίες και τους μικρούς αγρότες στην πλήρη εξαφάνιση.

Στόχος τους είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Η ασφάλιση γίνεται πια ατομική υπόθεση του κάθε ασφαλιζόμενου, το κράτος και οι εργοδότες απεμπλέκονται σταδιακά, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση θεσμοθετεί μέτρα επιβεβλημένα από την ΕΕ για την ενίσχυση με κάθε τρόπο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Το νέο νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά την ταφόπλακα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που για την κατάκτησή της έγιναν σκληροί αγώνες. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Είναι όλο το πλαίσιο προστασίας για τον εργάτη, τη λαϊκή οικογένεια. Είναι η ασφάλιση των παιδιών μας, τα φάρμακα, το επίδομα ασθενείας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας, η πρόνοια, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο. Όλα αυτά έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια, κάτι που η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει.

Δεν αφήνουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο!!!
Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην κυβέρνηση την ΕΕ και τους εργοδότες.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας.
Διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε τα τελευταία χρόνια.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6949517357 – 2392075966 και στο: http://www.lethermaikos.blogspot.gr/

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI