Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ” ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Όθων Ιακωβίδης (10/Ι/2016)

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε μία αδιάκοπη πάλη με τα στοιχεία της Φύσης. Θέλει να την καταλάβει, να την εξηγήσει, να την τιθασεύσει.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος, από φυσικού του, ήταν και είναι, μαζί, καλός και κακός. Από τότε που ζούσε σε σπηλιές μέχρι τώρα που ζεί σε ουρανοξύστες... Άγγελος και διάβολος. Και τον διάβολο που έχει μέσα του, δεν έχει ακόμα κατορθώσει να τον τιθασεύσει.

Αυτή η πλευρά του ανθρώπου, η κακή, με οπαδούς που (εκόντες ή άκοντες) υπηρετούν το Κακό, έχει κατορθώσει και, μέχρι σήμερα, εξαπατά την καλή ή αδύναμη ανθρώπινη κοινωνία, προκειμένου να την εκμεταλλεύεται προς ικανοποίηση και παγίωση της εξουσίας που θέλει να ασκεί επάνω της.

Η Ενέργεια, ενώ βρίσκεται ελεύθερη και διάχυτη στη Φύση (στο κάρβουνο, στο πετρέλαιο, στη θερμική ενέργεια του Ήλιου ή του υπεδάφους, στην κινητική ενέργεια του ανέμου ή των καταρρακτών, των κυμάτων, κλπ) στην ανθρώπινη κοινωνία αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης και μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα, καθώς οι ανάγκες της εξέλιξης τής ανθρώπινης κοινωνίας, συνεχώς μεγαλώνουν, μαζί με την αύξηση του πληθυσμού της.

Έτσι, η “Ελεύθερη Ενέργεια”, μέσα στο κρατούν οικονομικό σύστημα, αποτελεί ουτοπία και παραμένει ως κοινωνικό ζητούμενο από τη συντριπτική πλειοψηφία της ανθρώπινης κοινωνίας που ζεί και πεθαίνει μέσα στο παγκόσμιο περιβάλλον του καπιταλισμού που, στίς μέρες μας, εξελίσσεται τάχιστα σε βάρβαρη παγκόσμια “Χρηματοκρατία”, προστατευόμενη από κυβερνήσεις που ήδη έχουν υποταχθεί σ' αυτήν και οδηγούν την ανθρωπότητα σε έναν “νέο Μεσαίωνα” πολύ πιο βάρβαρο από τον γνωστό μας. (Προκεχωρημένο πεδίο εφαρμογής αυτής της εξέλιξης, αποτελεί και η Χώρα μας).

Το “ζητούμενο” αυτό (η “Ελεύθερη Ενέργεια” ως κοινωνικό αγαθό) θα μπορούσε, ήδη, να “είχε λάβει σάρκα και οστά”, καθώς υπήρξαν φωτεινά επιστημονικά μυαλά που εφηύραν τρόπους χαλιναγώγησης γνωστών και άγνωστων φυσικών δυνάμεων, που έκρυβαν και μπορούσαν να δώσουν τεράστια αποθέματα ενέργειας με ελάχιστη δαπάνη.

Όμως, για να υπάρξει “Ελεύθερη Ενέργεια”, δεν αρκούν οι επιστημονικές εφευρέσεις, καθώς

το πλέγμα των συμφερόντων που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία, είναι “πανταχού παρόν” για να τις καθυποτάξει και να τις βάλει στο συρτάρι του.... Το πλέγμα αυτό είναι πανίσχυρο !!..

Εδώ, έρχεται ο Πέτρος Ζωγράφος με την εκπληκτική εφεύρεσή του, που δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει την πρώτη θηλιά που θα ξηλώσει το πλεκτό αυτό!!

Προσέξτε!! Δεν είναι η εκπληκτική εφεύρεση του, που μπορεί να ξηλώσει αυτό το πλέγμα !!

Διότι, εφευρέσεις σαν αυτή, μπορεί (όπως λέει και ο ΠΖ) ήδη να υπάρχουν στα συρτάρια αυτών των συμφερόντων.

Και είναι στα συρτάρια, διότι δεν τις κρατούσαν χέρια, σαν αυτά του Πέτρου Ζωγράφου.... Τις περισσότερες φορές, τις κρατούσαν χέρια διψασμένα για Χρήμα. Έτσι, το Χρήμα υπέταξε και έκρυψε στα συρτάρια του τις εφευρέσεις αυτές, πνίγοντας “εν τη γενέσει της” την “Ελεύθερη” Ενέργεια..

Αυτό που έλειπε από τις εκπληκτικές εφευρέσεις που θα μπορούσαν, ήδη, να έχουν δώσει στον άνθρωπο Ελεύθερη Ενέργεια, ήταν η εξαιρετικά σπάνια ζεύξη της επιστημονικής ιδιοφυίας με την φιλοσοφική θέση που ιεραρχεί το Χρήμα κάτω από την Αγάπη στον συνάνθρωπο, στην ανθρώπινη κοινωνία.

Ο Πέτρος Ζωγράφος, έχει δείξει εμπράκτως με τη στάση του απέναντι σε θηριώδεις προσφορές (στην οποία επιμένει με μεγάλους κινδύνους) πως είναι μία προσωπικότητα στην οποία κυριαρχεί αυτή η, εξαιρετικά σπάνια, ζεύξη και επομένως, μπορεί να αποτελέσει τη δύναμη που θα επιχειρήσει το “πρώτο ξήλωμα της θηλειάς” του πλεκτού αυτών των συμφερόντων.

Και, βέβαια, δεν μπορεί να το κάνει μόνος του.

Χρειάζεται μαζί του , στην προσπάθεια αυτή, όλους όσους πιστεύουμε στη δύναμη της κοινωνίας (ως ένα σώμα) που θέλει να αποφασίζει αυτή η ίδια (και όχι άλλοι) για τη ζωή της και είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει ενεργητικά, αυτό το αναφαίρετο δικαίωμά της.

Οι οιωνοί, είναι καλοί !!!....

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2018