Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Σπ. Κουζινόπουλος: «Αλλάξτε ρότα, διαφορετικά θα εξωκείλετε»

«Αλλάξτε ρότα, η πορεία που ακολουθείτε σας οδηγεί κατευθείαν στα βράχια και θα εξωκείλετε», προειδοποίησε τη διοίκηση Μαυρομάτη ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας στην απολογιστική συνέλευση του δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2014, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Για να προσθέσει: «Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε».

Αναφερόμενος στον απολογισμό έργων που παρουσίασε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» επισήμανε ότι ναι μεν η διοίκηση του Δήμου παρουσίασε κάποιο έργο, αυτούς τους έξι μήνες που είναι στο τιμόνι του Δήμου, υπήρξαν όμως και αρκετά αρνητικά, για τα οποία πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας της διοίκησης.

«Δεν στεκόμαστε μίζερα απέναντι στη δημοτική αρχή, χειροκροτούμε τα όποια θετικά της βήματα, όμως, επειδή μας αρέσει να λέμε «τα σύκα-σύκα», δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε τα αρνητικά της, γιαυτό και χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος. Παρατηρώντας ότι ενώ η διοίκηση του δήμου θα έπρεπε να πορευθεί με σημαία τη συναίνεση, που την ανέμιζε και την υπόσχονταν προεκλογικά, εμφάνισε αντιθέτως φαινόμενα έπαρσης και αλαζονικής συμπεριφοράς, ορθώνοντας τείχη απέναντι στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, κυρίως τη «Συμπολιτεία».

«Εμείς από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, διακηρύξαμε ότι θα ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση, ότι θα βάλουμε πλάτη στα θετικά της δημοτικής αρχής, καθώς σ’ αυτό το δήμο με τα τόσα σοβαρά προβλήματα και τα τεράστια χρέη, δεν περισσεύει κανείς. Και η διοίκηση του δήμου, αντί να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το χέρι συνεργασίας που τείναμε, φρόντισε να μας αποκλείσει από τα διοικητικά συμβούλια όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, κυρίως εκείνων που διαχειρίζονται χρήματα και για τις οποίες τόσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» επέκρινε τη διοίκηση του δήμου ότι προσπάθησε να λειτουργήσει «σαν μέσα σε γυάλα», μακριά από τους δημότες. Γιαυτό και προσπάθησε να επιβάλει  συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, στις 2 το μεσημέρι, την ώρα που οι συμπολίτες μας είναι στις δουλειές τους ή αναπαύονται. Ενώ ακόμη επέβαλε έναν αντιδημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ερήμην των δημοτικών παρατάξεων.

Συνεχίζοντας, επισήμανε τον τρόπο που πολλές φορές λαμβάνονται αποφάσεις, «κυριολεκτικά στο γόνατο», όπως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου η διοίκηση έφερε θέμα για την παραχώρηση από το Δήμο στην ΤΕΘ Α.Ε. του «φιλέτου» στην παραλία του Ποταμού Επανομής, χωρίς να θέσει κανένα απολύτως στοιχείο υπόψη των δημοτικών συμβούλων. «Εμείς παρουσιάσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας, αλλά και τη δραστηριοποίηση της «Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού», ώστε να πάψει να ασχολείται μόνο με τις κηδείες. Δυστυχώς η πρόταση εκείνη δεν λήφθηκε υπόψη από τη διοίκηση του δήμου», υπογράμμισε ο Σπ. Κουζινόπουλος. Και καταλήγοντας κάλεσε τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί έγκαιρα ότι ο δρόμος που ακολουθεί, είναι όχι μόνο αδιέξοδος και καταστροφικός. «Αρμενίζουν στραβά, και έτσι όπως πάνε θα ρίξουν το καράβι στα βράχια. Αν αλλάξουν πορεία, η «Συμπολιτεία» θα παρέχει απλόχερα βοήθεια. Διαφορετικά, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Τα άλλα στελέχη της «Συμπολιτείας»
Ουσιαστικές, ήταν οι παρατηρήσεις που διατύπωσαν στις παρεμβάσεις τους στελέχη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού.

-Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας, σημείωσε ότι παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μαυρομάτη, δεν έγινε καμία μείωση στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν τα νοικοκυριά, ενώ έμειναν χωρίς οικονομικούς πόρους και υποδομές τα τοπικά συμβούλια. «Ακρωτηριάσατε τα τοπικά συμβούλια, όπως ακρωτηριάσατε και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, αφήνοντας έμπειρους υπαλλήλους του να φύγουν σε άλλους δήμους», είπε. Και απαντώντας στο δήμαρχο που θεώρησε «έλλειψη σεβασμού» την αποχώρηση της «Συμπολιτείας» από την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σημείωσε με έμφαση: «Σεβασμός στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, είναι να τους δίνονται έγκαιρα οι εισηγήσεις και όλα τα στοιχεία για να διαμορφώσουν πλήρη εικόνα και όχι να τους ζητάτε να ψηφίσουν θέματα που αιφνιδιαστικά έρχονται».

-Ο δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Ζδούκος παρατήρησε ότι ενώ η διοίκηση Μαυρομάτη έδειξε να ξεκινάει με δυναμισμό, γρήγορα έχασε το διεκδικητικό της χαρακτήρα και συμβιβάστηκε. «Δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική μία διοίκηση, όταν δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουστεί με την κεντρική εξουσία», δήλωσε. Και αναφέρθηκε εκτεταμένα στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης στα οποία χωλαίνει ο δήμος Θερμαϊκού, καθώς δεν υπάρχει κοινωνικό ιατρείο, ενώ υπολειτουργούν το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό παντοπωλείο. Με την ευκαιρία, στάθηκε ιδιαίτερα στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, όπου από τις 23 θεσμοθετημένες θέσεις προσωπικού είναι καλυμμένες μόνο οι επτά, ενώ υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων. Ενώ και η Επιτροπή Υγείας που συγκροτήθηκε από το Δήμο, δεν συγκλήθηκε ούτε μία φορά. Τέλος, αναφερόμενος στο αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής, υπογράμμισε ότι η αποχέτευση, όπως και η ύδρευση, είναι βασικό κοινωνικό δικαίωμα «γιαυτό και δεν είναι δυνατό να ζητάμε 1.000 ευρώ προκειμένου να συνδεθεί ένα σπίτι».


-Ο τοπικός σύμβουλος Επανομής, Αντώνης Παρταλιός, αναφέρθηκε επίσης στο αποχετευτικό της Επανομής, τονίζοντας ότι είναι υπερβολικά υψηλό το κόστος σύνδεσης, ενώ περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δρόμοι αλλά και την ευθύνη των εργολάβων. Επίσης, υπενθύμισε τη δέσμευση του δημάρχου για το θέμα απομάκρυνσης των κεραιών μακριά από κατοικημένους χώρους. Κι ακόμη σημείωσε ότι επιθυμία των δημοτών είναι να παραμείνει το κάμπινγκ της Επανομής στο Δήμο, ενώ παρατήρησε ότι δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για το θέμα του Ποταμού. Και για το θέμα της εισόδου της Επανομής, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου, δεν προχώρησε η διαμόρφωσή της. «Καθημερινός είναι ο κίνδυνος να θρηνήσουμε και νέα θύματα», είπε κλείνοντας.  

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI