Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ!

Μυρμηκικό οξύ εκκρίνουν από το κεντρί τους, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κοιλιακής τους χώρας, τα κόκκινα μυρμήγκια Formica rufa (red wood ants) και το εξακοντίζουν υπό μορφή πίδακα κατά των θηρευτών τους. 
Το οξύ παράγεται σε ένα αδένα τους, ο οποίος συστελλόμενος το εκτοξεύει προς τον εχθρό!


Στα κόκκινα μυρμήγκια, οι ποσότητες μυρμηκικού οξέος μπορούν να φθάσουν μέχρι και το 4,2% του βάρους τους. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι για ορισμένες φυλές των περιοχών της Victoria Lake, στην Αφρική, τα μυρμήγκια αυτά είναι φαγώσιμα και μάλιστα οι ιθαγενείς τα χρησιμοποιούν σε σαλάτες αντί για ξύδι.


Το Κόκκινο Μυρμήγκι του Ξύλου, γνωστό και ως Κόκκινο Ευρωπαϊκό Μυρμήγκι, χτίζει τη φωλιά του στη χαμηλή βλάστηση των κωνοφόρων, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής επικράτειας. Οι κατασκευές αυτές είναι ευδιάκριτες, έχουν σχήμα θόλου και προσφέρουν καταφύγιο σε ένα μεγάλο αριθμό μυρμηγκιών του είδους, που κυμαίνεται από 100 έως 500.000!


Στην φωτογραφία του Paul Quagliana στο δάσος Wareham Forest, στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί κανείς να δει καθαρά αυτή την αμυντική και ιδιαίτερα συντονισμένη στάση των κόκκινων μυρμηγκιών κατά των εχθρών τους! 
Με μυρμηκικό οξύ, επίσης, «λούζουν» και τα πάντα ασπόνδυλα θηράματά τους.en.wiki.org

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI