Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Επιστολή Προέδρου Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων για μη έγκαιρη καταβολή εκλογικής αποζημίωσης

Μη έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης στους Δικηγόρους-Δικαστικούς Αντιπροσώπους
Eπιστολή προς τους υπουργούς Επικρατείας Ν. Παππά, Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Εσωτερικών Ν. Βούτση και Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο με την οποία τους παρακαλεί να επιδείξουν την δέουσα προσοχή και την προσήκουσα μέριμνα για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαστικούς αντιπροσώπους, απέστειλε ο Πρόεδρος της  Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και Πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Αλεξανδρής.
Στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής, αναφέρει ότι οι Δικηγόροι ανταπεξήλθαν στο ακέραιο στα καθήκοντά τους ως Δικαστικοί αντιπρόσωποι κατά την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην άρτια διεξαγωγή τους.
Κατά συνέπεια, συνεχίζει η επιστολή, ανέμεναν ευλόγως ανάλογη στάση και από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας, σε σχέση με την στοιχειώδη υποχρέωση της για έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης και των οδοιπορικών τους.
Παρά ταύτα, επισημαίνει ο κ. Αλεξανδρής, η διαδικασία αυτή παραμένει ακόμη εκκρεμής λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων τα οποία καθιστούν άγνωστο τον χρόνο καταβολής τους.

Αυτό όμως, καταλήγει η επιστολή,  δεν μπορεί να συνιστά νόμιμο λόγο μη εκπλήρωσης της ανωτέρω υποχρέωσης της Πολιτείας διότι έτσι αποδυναμώνεται η εμπιστοσύνη των συναδέλφων προς τους θεσμούς και αποθαρρύνεται η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. 

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI