Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Non paper: Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας-Θράκης)

NON PAPER 
Διαμαρτυρία φοιτητών στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Μακεδονίας-Θράκης)
Σήμερα, φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των AΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες όπου διαμένουν φοιτητές και σπουδαστές του ΑΠΘ και των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Με ιδιαίτερη ευαισθησία, ο κ. Νίκος Κουφοτόλης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη), κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των φοιτητών και μετέφερε άμεσα τα αιτήματά τους στην Υφυπουργό, η οποία βρισκόταν στην Αθήνα για την ορκωμοσία της νέας Βουλής.
Στο ψήφισμα οι φοιτητές ζητούν να μπει άμεσα πετρέλαιο στις εστίες, να ενοικιαστούν δωμάτια για τους εστιακούς για όσο καιρό χρειαστεί και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ασφαλή λειτουργία των κτηρίων. Σήμερα οι σπουδαστές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν θερμαντικά σώματα, τα οποία υπερφορτώνουν το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, δημιουργώντας μεγάλες πιθανότητες για πυρκαγιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με τη θέρμανση υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Οι φοιτητές υποστήριξαν ότι το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών και ανακοίνωσε στους 210 φοιτητές που διαμένουν εκεί, να εγκαταλείψουν ως την 1η Μαρτίου τις Εστίες.
Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πιέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την όσο το δυνατόν αμεσότερη εύρεση λύσης και θα συμπεριλάβει το φλέγον αυτό θέμα στις προγραμματικές της δηλώσεις.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI