Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Μούρα και τσίλι σύμμαχοι στο αδυνάτισμα

Θέλετε να χάσετε 6,5 κιλά σε 1 χρόνο χωρίς να κάνετε γυμναστική; Αν ναι τότε η λύση – λένε οι ειδικοί – είναι να προσθέσετε μία χούφτα μούρα στο καθημερινό σας μενού. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το απογευματινό σας σνακ με μούρα και να δείτε πραγματική διαφορά, όπως και όσοι έλαβαν μέρος στην εν λόγω έρευνα και κατέληξαν να τρώνε 134 λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα μετά τα φρούτα και φυσικά αύξησαν την ημερήσια πρόσληψη φρούτων, που είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση μίας καλής υγείας. Σε αυτήν την έρευνα οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Loughborough διερεύνησαν τις αδυνατιστικές ιδιότητες φρούτων που εμπίπτουν στην κατηγορία των μούρων όπως είναι οι φράουλες, τα μύρτιλα (blueberries), τα φραμπουάζ (raspberries) και τα μαύρα μούρα (blackberries). Όπως είναι γνωστό και από άλλες έρευνες τα μούρα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία αλλά με αυτήν την έρευνα φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσουν ουσιαστικά και στο αδυνάτισμα.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα που έτρωγαν μία χούφτα μούρα το απόγευμα και το βράδυ ζυμαρικά, με την προτροπή να φάνε τόσο ώστε να χορτάσουν, κατέληξαν να τρώνε κατά μέσο όρο 134 θερμίδες λιγότερες από τους συμμετέχοντες εκείνους που έτρωγαν ένα γλυκό απογευματινό και κατ’ επέκταση 20% περισσότερο φαγητό στο βραδινό τους.
Ένας άλλος όμως σύμμαχός μας στο αδυνάτισμα μπορεί να αποδειχτεί και η καψαϊκίνη, η ουσία που κάνει τις πιπεριές καυτερές και η οποία από ό,τι φαίνεται μπορεί να κρατήσει την παχυσαρκία μακριά αφού αυξάνει τον μεταβολισμό. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουαιόμινγκ μάλιστα θεωρούν ότι «αναγκάζει» το «κακό» λευκό λίπος να μετατραπεί σε «καλό» καφέ λίπος, το οποίο με τη σειρά του καίει θερμίδες ώστε να ζεσταθεί το σώμα (θερμογένεση) και έτσι μας βοηθά να διατηρούμε το βάρος μας. Καθώς το 1/3 του πλανήτη, σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είναι απαραίτητο να βρεθούν όσο περισσότερα βοηθητικά για το αδυνάτισμα στοιχεία είναι δυνατόν.Πηγή: vita.gr

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI