Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Λαική Συσπείρωση Θερμαικού: ΤΑΙΠΕΔ και Δήμος σε κοινή πορεία.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου συζητήθηκαν 3 θέματα το μέλλον των ακινήτων που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, η αμμοληψία στον Ποταμό και η εκμίσθωση του ΑΚΤΙΟΝ αποδεικνύοντας ότι  
Κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και Δήμος βρίσκονται σε κοινή πορεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Στην πρόσφατη εκδήλωση του ΕΒΕΘ επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φόρα ότι οι δημοτικές αρχές  όπως και η Περιφερειακή αρχή θέλουν να συνδιαχειριστούν με το ΤΑΙΠΕΔ τις  εκτάσεις που κατέχει και είναι στην επικράτεια  του δήμου τους. Θέλουν δηλαδή να έχουν οικονομικό και πολιτικό όφελος από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.  Θυμίζουμε εδώ ότι και στην συζήτηση στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που έγινε το 2014, παρουσία και των δημοτικών παρατάξεων, για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, η διαφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ ήταν ότι η Περιφέρεια και ο δήμος ήθελαν να έχουν τον πρώτο λόγο στην αξιοποίηση του.  Επίσης και οι δηλώσεις με αφορμή την εγκατάσταση προσφύγων στα Τσαΐρια έδειξαν το κοινό ενδιαφέρον για ¨αξιοποίηση¨ της περιοχής.
Επομένως ως ΛΑΣ δεν μας κάνει εντύπωση ότι ειπώθηκε στην εκδήλωση από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και από τον κύριο δήμαρχο γιατί θεωρούμε ότι και η σημερινή  κυβέρνηση, παρά  τα όσα έλεγε ως αντιπολίτευση για το ΤΑΙΠΕΔ, όπως και οι παλιότερες, καθώς και οι δημοτικές παρατάξεις εφόσον  πιστεύουν ότι ανάπτυξη θα υπάρχει με την ενίσχυση της  επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας. Πιστεύουν  ότι αυτή θα ενισχυθεί με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και της δημοτικής περιουσίας, των  υπηρεσιών, των λιμανιών κλπ ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι να επενδύσουν προσοδοφόρα τα λιμνάζοντα κέρδη τους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύει ότι και η λεγόμενη ¨αυτοδιοίκηση¨ είναι ένα τμήμα της κρατικής εξουσίας που ενιαία ασκεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της  ΕΕ.  Έτσι παράλληλα με το μικρό και ευέλικτο κράτος έχουμε και τον δήμο απαλλαγμένο από υπηρεσίες και ακίνητη περιουσία- όσα βέβαια είναι προσοδοφόρα για το κεφάλαιο- αλλά αποτελεσματικό στην καλύτερη εξυπηρέτηση τους.  Σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμος μας προχώρησε  σε μακροχρόνια εκμίσθωση του ΑΚΤΙΟΝ της Αγίας Τριάδας αντί ο ίδιος με αυτεπιστασία να το επισκευάσει και να το εκμεταλλευτεί.
Ας αναλογιστούμε ποια θα είναι η πρόσβαση στις ακτές μας και πως εξασφαλίζεται το δικαίωμα όλων μας σε αναψυχή και διακοπές με τα σχέδια δήμου και ΤΑΙΠΕΔ που αφορούν το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου και όχι μόνο τα κάμπινγκ. Παράλληλα με την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων έχουμε και την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων έστω και αν επιδρούν καταστροφικά στο περιβάλλον, όπως η αμμοληψία στον Ποταμό για την εξυπηρέτηση ενοικιαστή και η άδεια σε καταστηματάρχη της Επανομής για κατασκευές πάνω στο πάρκο και το πράσινο.  Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμος  παρεμβαίνει με καταστροφικό τρόπο στην προστατευόμενη περιοχή στον Ποταμό. Το έκανε και  παλιότερα, για να  στήσει τα τουριστικά αναψυκτήρια  όπως και στην περιοχή της λιμνοθάλασσας στην Πάλιουρα ή  ακόμη χειρότερα να μετατρέψει την περιοχή του υδροβιότοπου σε χωματερή ογκωδών απορριμμάτων.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και είναι συνέπεια μιας πολιτικής που βάζει πάνω από όλα την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας και το κέρδος πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, όπου και η φύση υποτάσσεται σε αυτό. 
Δεν μας πείθει η απάντηση του δήμου στο ΔΣ ότι δεν έχει λόγο για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, τότε για ποιο λόγο έγιναν τόσες συναντήσεις και κάνει περιβαλλοντικές μελέτες αξιοποίησης των υδροβιότοπων,  ούτε ότι καθάριζε την περιοχή του υδροβιότοπου.

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε είμαστε αντίθετοι σε κάθε εκχώρηση, ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας όπως και σε κάθε αλλαγή χρήσης της γης που θα επιτρέψει τους επιχειρηματικούς ομίλους να κερδοσκοπούν ενάντια στα συμφέροντα του λαού.
Τα κάμπινγκ   να παραμείνουν στο δημόσιο και να παραχωρηθούν στο δήμο ώστε να δοθεί ελεύθερα στο λαό για άθληση και ψυχαγωγία και διακοπές χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών. Τα  δημόσια και δημοτικά ακίνητα να αξιοποιηθούν  για τις ανάγκες που έχει ο τόπος.
Η ανάπτυξη τους βασίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, στην καταστροφή των αυτοαπασχολούμενων των μικρών και φτωχών επαγγελματιών, εμπόρων και αγροτών, όπως γίνεται και με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  στη βουλή,  γι αυτό καλούμε το λαό να αντισταθεί σε αυτή την πολιτική, από όπου και αν εκπορεύεται, που παραδίδει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των συμφερόντων του λαού.


{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI