Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Δελτίο τύπου δημοτικής παράταξης 'Κοινωνία των Πολιτών".

Η Δημοτική παράταξη «Κοινωνία των Πολιτών» υπήρξε η μοναδική παράταξη από τη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να λάβει μέρος στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου 2014.

Είναι η παράταξη που τιμήθηκε από το 16% των ψηφοφόρων του τέως Δήμου Θερμαϊκού (Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα).
Λόγοι, που ήταν υπεράνω των δυνατοτήτων μας, δυστυχώς μας  ανάγκασαν τελικά να μην συμμετέχουμε σαν αυτόνομος Συνδυασμός στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με μια ενωτική διαπαραταξιακή αυτοδιοικητική παράταξη η οποία θα μπορέσει να δεσμευθεί στην υλοποίηση ενός καινοτόμου – πρωτότυπου – μοναδικού προγράμματος, μακριά από λόγια και υποσχέσεις.
Μια παράταξη που να δέχεται και να συσπειρώνει στελέχη από όλες τις ήδη υπάρχουσες παρατάξεις του Δήμου μας διότι είναι αναμφισβήτητα αποδεκτό πως κανένα πρόγραμμα από μόνο του δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις εάν δεν υπάρξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να το προωθήσουν. Εάν δεν υπάρξουν αυτοί που θα το παρακολουθήσουν. 
Εάν δεν υπάρξουν αυτοί που θα ελέγχουν βήμα προς βήμα την υλοποίησή του, για να κριθεί τελικά από τον ΕΝΑΝ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΑΔΕΚΑΣΤΟ ΚΡΙΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ.

Κάναμε συζητήσεις με όλους τους φερόμενους ως επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου μας, διερευνήσαμε το στελεχιακό δυναμικό τους και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία συνεργαζόμενοι με την παράταξη του Γιώργου Τσαμασλή, που συσπειρώνει άξια αυτοδιοικητικά στελέχη από όλες τις παρατάξεις και να σχεδιάσουμε μαζί – δυναμικά – το μέλλον του νέου Δήμου μας.
Σε αυτή την πορεία, σε αυτόν τον αγώνα μας, σε αυτή την πρωτόγνωρη συμμετοχική μας προσπάθεια, μοναδικός μας αντίπαλος είναι η υπέρβαση, την οποία σας προσκαλούμε να κάνουμε μαζί.
Μια υπέρβαση κάθε παλιάς αντίληψης, κάθε παλιάς νοοτροπίας, μεθοδολογίας και τρόπου δράσης στην αυτοδιοικητική πραγματικότητα.

Αυτή η υπέρβαση λέγεται «άνοιγμα».
-          Άνοιγμα στη διαφάνεια
-          Άνοιγμα σε τεχνικά έργα, έργα υποδομών, υγιεινής και δικτύων που θα αναβαθμίσουν τη ζωή μας.
-          Άνοιγμα στον εξορθολογισμό και τη διαχείριση των δημοτικών πόρων.
-          Άνοιγμα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας.
-          Άνοιγμα των αυτιών μας στους νέους. Εδώ θέλω να σταθώ ιδιαίτερα γιατί είναι γνωστός ο αγώνας που κάνουμε για τη νεολαία, για τον αθλητισμό. Για το άγχος που μοιραζόμαστε για την εξεύρεση εργασίας  που βασανίζει τους νέους. Για το τέρας της ανεργίας που τους βασανίζει, ακόμη και σε ένα τόπο «Παράδεισο» όπως ο δικός μας, με 34 χιλιόμετρα ακτογραμμής μια ανάσα απόσταση από τη συμπρωτεύουσα.
-          Άνοιγμα σε ξεχασμένες έννοιες όπως η ΙΣΟΝΟΜΙΑ και η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ.

Εμείς, ως «Κοινωνία των Πολιτών», θα συνεργαστούμε με τον Γιώργο Τσαμασλή και θα δώσουμε από κοινού μια μάχη συνείδησης, με υπέρτατο κριτήριο το καλό του Δήμου μας. Θα παλέψουμε με πάθος και αυτοπεποίθηση. Είμαστε ενωμένοι, ανοικτοί χωρίς αποκλεισμούς και θέλουμε να έρθετε στο πλευρό μας.
Κυρίες και κύριοι,
Στην αρχή του 21ου αιώνα ο νέος Δήμος Θερμαϊκού ετοιμάζεται να δώσει τον δικό του αγώνα. Έναν αγώνα που σχετίζεται με το μέλλον του τόπου και του θεσμού.
Σε μια περίοδο κρίσης, όπου οικονομία και κοινωνία υποφέρουν:
-          Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται
-          Ο Δήμος χρειάζεται νέα πρόταση διοίκησης και ανάπτυξης
-          Νέα δημοτική Αρχή, με όραμα και σχέδιο συνολικής ανασυγκρότησης.

Από αυτή την προσπάθεια δεν μας επιτρέπει η συνείδησή μας να απουσιάζουμε.

Νίκος Παράσχου
Επικεφαλής της «Κοινωνίας των Πολιτών»

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI