Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αποψη: Το χαμόγελο και το μάθημα

του Πάσχου Μανδραβέλη
Σαν να το 'ξερε ο Ηλίας Μακρής και αποτύπωσε με το πενάκι του (Καθημερινή 22.11.2015) το φιάσκο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Έδειχνε στο πόντιουμ τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (τι μεγάλος και βαρύς τίτλος;) κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο με μπλε παπιόν να εκφωνεί «and the winner is...». Στα χέρια του κρατούσε ένα χρυσό αγαλματίδιο με την φάτσα του κ. Αλέξη Τσίπρα. Μετά την αναβολή των εκλογών ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Παπαχλιμίντζος συνόψισε, με λίγους χαρακτήρες αλλά πολύ περιεκτικά, στο twitter: «Σήμερα ήταν η 4η εκλογική αναμέτρηση μέσα στον ίδιο χρόνο που κέρδισε ο Τσίπρας».
Μέσα στην βαρυχειμωνιά του ΣΥΡΙΖΑ και τα χαμηλά βαρομετρικά για την κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία χάρισε μια καλή μέρα στον κ. Τσίπρα. Δεν ήταν το ηλιόλουστο πρωινό που έκανε τον πρωθυπουργό να χαμογελά. Ήταν η διαπίστωση όλων των Ελλήνων ότι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας -αυτός που διατείνεται ότι θα σώσει την χώρα από την κρίση- δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο των εσωκομματικών διαδικασιών. Δεν μπορεί να διενεργήσει απλές εκλογές. Η κατάρρευση του συστήματος δείχνει την διαχειριστική ανεπάρκεια και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αποδείχθηκε έτσι ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί βαθιά. Γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για να κερδηθούν ελάχιστοι πόντοι στο μικροπολιτικό πεδίο και λησμονείται το βασικό: την παραγωγή στοιχειώδους έργου. Προωθούνται άτομα σε θέσει κλειδιά, όχι με βάση την αποτελεσματικότητα τους αλλά με το βλέμμα στην πολιτική και εσωκομματική σκακιέρα. Δεν νοιάζονται να κάνουν κάτι, καίγονται μόνο για να κερδίσουν πόντους στο παιγνίδι. Δεν προωθούνται οι ικανοί, αλλά μόνο οι χρήσιμοι σε πολιτικούς και εσωκομματικούς συσχετισμούς.
Έχει κάθε λόγο να χαμογελά σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά πρέπει να αναλογιστεί ότι το φιάσκο της ΝΔ είχε να κάνει μόνο με τις εκλογές ενός κόμματος. Το χτύπημα για τους αντιπάλους του είναι τεράστιο, αλλά μικρό για την χώρα. Η ΝΔ θα το πληρώσει αλλά ελπίζουμε ότι θα μάθει• θα δείξει αν μπορεί να διδαχθεί. Όμως, επειδή, διαχειριστικές ανεπάρκειες των κυβερνητικών στελεχών είναι ισάξιες με εκείνες του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, ο πρωθυπουργός εκτός από το να χαμογελά και ο ΣΥΡΙΖΑ να χλευάζει πρέπει να σκεφτούν ότι αυτό που που ζει σήμερα η ΝΔ, το χτίζουν οι ίδιοι μέρα με την μέρα για την χώρα.
Είναι τόσο μεγάλη η γελοιοποίηση της ΝΔ που δεν συμψηφίζεται με τα κυβερνητικά πεπραγμένα, αλλά το φιάσκο πρέπει να αποτελέσει μάθημα για όλους. Είναι διακομματική η αδιαφορία για την διαχείριση των απλών διαδικασιών και αυτό χτίζει τις αποτυχίες του μέλλοντος μας. Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια. Χρειάζεται και διαρκής προγραμματισμός, έλεγχος των δεδομένων, διορθώσεις και περισσότερος προγραμματισμός. Σε ένα τόσο σύνθετο περιβάλλον, η περιφρόνηση των μικρών πραγμάτων στο όνομα των μεγάλων ιδανικών και μεγαλύτερων υποσχέσεων διασφαλίζει το επόμενο φιάσκο, αυτό που είχε προβλέψει ο συνάδελφος Γιώργος Τερζής: «“Όλα έτοιμα” για τις εκλογές στην ΝΔ, λέει η Εφορευτική», έγραψε στο  twitter 18 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. «Μαθαίνω για αρκετά, μικρά προβληματάκια. Αρκεί να μην αθροιστούν σε ένα μεγάλο». Δυστυχώς αθροίστηκαν σε ένα τεράστιο φιάσκο...
Ο Κομφούκιος έλεγε ότι «ο άνθρωπος που μετακινεί ένα βουνό ξεκινά μεταφέροντας λίγες πέτρες». Ας ξεκινήσουν λοιπόν στην Νέα Δημοκρατία (αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα) από τα αυτονόητα. Αν καταφέρουν την απλή διαχείριση των μικρών πραγμάτων, θα πιστέψουμε ότι μπορούν να μετακινήσουν το βουνό της κρίσης.πηγή

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI