Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Βασικά σημεία της αποψινής ομιλίας του Α.Τζιτζικώστα στην Καλλιθέα και Γλυφάδα

Στο Δημοτικό Πάρκο Αναψυχής και Άθλησης «Σταύρος Νιάρχος» (πρώην ιππόδρομος) της Καλλιθέας και στο ξενοδοχείο Kongo Palace της Γλυφάδας πραγματοποίησε απόψε τις κεντρικές ομιλίες του στην Αττική ουποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ζητώντας από την κυβέρνηση να τον απομακρύνει από τη θέση του υπουργού, ενώ έκανε αναφορά και στη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος ότι δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον πρωθυπουργό εάν είναι εξωκοινοβουλευτικός.
 
Τα βασικά σημεία των ομιλιών του Απόστολου Τζιτζικώστα σε Καλλιθέα και Γλυφάδα είναι τα εξής:
 
-Για το ζήτημα των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας:
Η κυβέρνηση να απομακρύνει τον κ. Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας
Η ΝΔ πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν τα απεμπολούσαμε λόγω ανικανότητας ή και σκόπιμα. Και με αυτή την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ στο θέμα του υπουργού Παιδείας: Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο, ιστορικό γεγονός, συνιστά ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Η δήλωση του κ. Φίλη είναι προϊόν των πιο ανιστόρητων εμμονών, και των πιο αντεθνικών ιδεοληψιών, που δεν ταιριάζουν με τη θέση του ως υπουργού Παιδείας και προσβάλλουν σύσσωμο τον Ελληνισμό. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, αν ασπάζεται τις θέσεις του κ. Φίλη, αλλιώς να τις καταδικάσει με τον πιο απερίφραστο τρόπο και να τον απομακρύνει άμεσα από τη θέση του υπουργού Παιδείας.
 
-Για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στους υποψηφίους:
Ναι στον διάλογο αλλά με τη συμμετοχή όλων
Και να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμα επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το debate: Είμαι υπέρ του διαλόγου και στα όργανα και στη βάση και δημόσια. Άλλωστε, έχω προτείνει τη διοργάνωση θεματικών συνδιασκέψεων. Υπάρχει μία και μόνη προϋπόθεση: να συμμετέχουμε όλοι οι υποψήφιοι, γιατί μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε την εικόνα της παράταξης, μόνο έτσι θα βγει κερδισμένη Νέα Δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο θα πληγώσει την παράταξη και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη διαδικασία. Ο διάλογος δεν είναι σόου.
 

-Για τη «λάσπη» περί ασυμβίβαστου:
Το Σύνταγμα ορίζει πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ασυμβίβαστο
Καταλαβαίνω την αγωνία των μηχανισμών της ακινησίας, αλλά δεν θα κουρελιάσουμε και το Σύνταγμα για να ησυχάσουν. Κανένας από τους συνυποψήφιούς μου δεν δέχτηκε τη λάσπη που έχω δεχτεί εγώ. Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν ενόχλησε το σύστημα όσο η δική μου. Τώρα ανακυκλώνουν και πάλι διάφορα σενάρια για δήθεν κωλύματα. Και για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, επειδή βλέπω πολλούς έτοιμους να κάνουν σημαία την μία ή την άλλη γνώμη, αγνοώντας το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, ξεχνώντας σκόπιμα την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον Πρωθυπουργό. Είναι τόσο σαφές, τόσο ξεκάθαρο. Καταλαβαίνω την αγωνία των μηχανισμών της ακινησίας, αλλά δεν θα αλλάξουμε και το Σύνταγμα για να ησυχάσουν. Όσο πλησιάζει η 22α Νοεμβρίου τόσο δυναμώνουν οι επιθέσεις τους, να είστε όμως βέβαιοι για ένα πράγμα: Ο πόλεμος αυτός δεν με τρομάζει, αντίθετα ατσαλώνει τη θέλησή μου να τα αλλάξουμε όλα. Μαζί θα χτίσουμε το μέλλον της παράταξής μας.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI