Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.

www.smart-press.gr

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Επιστολή του Δημάρχου Θερμαϊκού Γ. Μαυρομάτη για την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αλλά και όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τους εμπλεκόμενους φορείς, για το μείζον θέμα της παράτασης του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, που ταλανίζει χιλιάδες εργαζόμενους και σχεδόν το σύνολο των Δήμων της χώρας, έστειλε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης.
Στην επιστολή του ο κ. Μαυρομάτης ζητά την παράταση του προγράμματος για τον επόμενο χρόνο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου, αλλά και να μη βρεθούν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας οι εργαζόμενοι με συμβάσεις πέντε μηνών.
«Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα’ και με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καταγράψαμε και αποστείλαμε αρμοδίως τις άμεσες ανάγκες του Δήμου μας σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, τόσο επιστημονικό όσο και εργατοτεχνικό. Στην δημόσια πρόσκληση 2/2015, συμπεριελήφθη και ο Δήμος Θερμαϊκού ως επιβλέπων φορέας με τη διάθεση θέσεων ωφελουμένων. Οι προσλήψεις των ωφελουμένων, ξεκίνησαν τον Ιούλιο και λόγω του ότι οι συμβάσεις εργασίας είναι διάρκειας πέντε μηνών, τον Δεκέμβριο, τα περισσότερα από τα άτομα αυτά, θα πρέπει να αποχωρήσουν από την υπηρεσία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, με την λήψη ανακουφιστικών μέτρων για την ανάσχεση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε την περίπτωση παράτασης του εν λόγω προγράμματος», τονίζει στην επιστολή του ο κ. Μαυρομάτης.
Οι συμβάσεις εργασίας πεντάμηνης διάρκειας δίνουν μόνο μια μικρή ανάσα στους ωφελούμενους, δηλαδή στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους μακροχρόνια άνεργους και κυρίως στις οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.
Η διάρκεια της σύμβασης είναι πολύ μικρή και ο μισθός εξίσου μικρός, που με τις τόσες ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί στις οικογένειες των ωφελουμένων και με αυτές που δημιουργούνται καθημερινά, βελτιώνουν ελαφρώς την οικονομική τους κατάσταση, που είναι και ένας στόχος του προγράμματος.
Εξίσου βασικό είναι και ότι οι φορείς ωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Με τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις και την αναστολή των προσλήψεων, οι Δήμοι στην πλειοψηφία τους, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες που απαιτείται να παρέχουν στους δημότες τους.   Έτσι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα προσφέρουν σημαντική βοήθεια και παρά τη χαμηλή αμοιβή εργάζονται με αυταπάρνηση και περίσσιο φιλότιμο.
Αυτά επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μαυρομάτης, υπογραμμίζοντας ότι «το πλέον βασικό είναι ότι τα άτομα που ήδη απασχολούνται στο πρόγραμμα, γνωρίζουν τη δουλειά, και η συνέχιση της χρηματοδότησης του προγράμματος για περαιτέρω μήνες θα λειτουργούσε ευεργετικά στη λειτουργία των Δήμων, αφού καλύπτουν βασικές ανάγκες στις υπηρεσίες τους».
Ο Δήμαρχος καταλήγει με την έκκλησή του στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να προχωρήσει στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και για τον επόμενο χρόνο.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2017