Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ


Την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επισκέπτεται αυτό το διήμερο (28-29 Ιανουαρίου 2013) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της γνωριμίας  του με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία της Π.Ε. Σερρών και με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα.
Χθες Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013, στις 18.00, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγο στο Επισκοπείο Σερρών, με τον οποίο συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης και για τη στήριξη που παρέχει στις άπορες οικογένειες των Σερρών. Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε το Μητροπολίτη για το κοινωνικό έργο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον διαβεβαίωσε ότι αντίστοιχο έργο θα γίνει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με σκοπό να στηριχθούν οι πολίτες που δοκιμάζονται.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε επίσης σε  σύσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Σερρών (18.30), όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις προτεραιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος στο νομό Σερρών.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οποία διοργάνωσαν η ΠΚΜ, το Επιμελητήριο Σερρών και το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, στις 19.30, στο Επιμελητήριο Σερρών. Στη συνάντηση, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 300 επαγγελματίες, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε διεξοδικά στο πολύ σημαντικό νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων εκτός λιανικού εμπορίου, με προϋπολογισμό 90 εκ. ευρώ για την ΠΚΜ, τα οποία θα διατεθούν για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας – 63 εκ. ευρώ για τις ήδη λειτουργούσες και 27 εκ.ευρώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις, με ποσοστό επιχορήγησης 40% για τις μεσαίες και 50% (το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για την ΠΚΜ από την ΕΕ) για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει η χώρα θα πρέπει να στραφεί στην έμπρακτη στήριξή τους προκειμένου να επιβιώσουν και να σταθούν με αξιώσεις στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας και μίλησε για το ΕΣΠΑ, το οποίο αποτελεί «το ουσιαστικό εργαλείο χρηματοδότησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και το μεγάλο αντίδοτο στην ύφεση».
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχέση με άλλα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων, αποτελεί το επίκεντρο σε όλες της φάσεις υλοποίησης του προγράμματος», καθώς έχει θέσει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες για τους κλάδους που θα ενισχυθούν στην περιοχή, έχει την ουσιαστική ευθύνη αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που θα υποβληθούν, όπως επίσης και την κεντρική ευθύνη παρακολούθησης των επενδύσεων και της γενικότερης πορείας υλοποίησης του προγράμματος.
«Η επιχειρηματικότητα θα έχει υψηλή θέση στην αναπτυξιακή μας ατζέντα», δήλωσε κ. Τζιτζικώστας αναφερόμενος στην «πρόκληση του ΕΣΠΑ 2014-2020», τονίζοντας ότι «στην Περιφέρειά μας δημιουργήθηκε η πρώτη σε όλη την Ελλάδα Αντιπεριφέρεια Νέων Τεχνολογιών-Εξωστρέφειας-Καινοτομίας», με στόχο την προσπάθεια στήριξης του επιχειρείν και τη διαμόρφωση μιας δυναμικής ταυτότητας των επιχειρήσεων της ΠΚΜ με εξωστρεφή προσανατολισμό και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, στις 9 το πρωί, στο Διοικητήριο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και υπεύθυνο υποδομών και χωρικού σχεδιασμού Ιωάννη Μωυσιάδη, τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και βουλευτή Σερρών Μάρκο Μπόλαρη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους του νομού Σερρών, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Σέρρες, οι προτεραιότητες για τον προσεχές διάστημα και ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων που θα γίνουν μέσα στο 2013 για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συγκάλεσε σύσκεψη, στις 10 το πρωί, στο Διοικητήριο Σερρών, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο νομό Σερρών και την ενημέρωση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και υπεύθυνος Υποδομών για την ΠΚΜ Ι. Μωυσιάδης, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και βουλευτής Σερρών Μ. Μπόλαρης, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του νομού Σερρών Αθ. Μασλαρινός, Αθ, Μπασδάνης, Ν. Σφελινιώτης από την πλειοψηφία και Τ. Ρακιντζή, Ι. Σαββίδου, Χ. Βουλγαρίδης, Ελ. Κωνσταντινίδου από την αντιπολίτευση, καθώς και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μπούμπας. Οι δήμαρχοι Αμφίπολης Γ. Βογιατζής, Βισαλτίας Δ. Καλαϊτζίδης, Ηράκλειας Κλ. Κοτσακιαχίδης, Σιντικής Απ. Καρύδας, ο Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Γρηγοριάδης, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Αρχής της ΠΚΜ Α. Ωραιοπούλου, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ Αλ. Μήλιος, η Προϊσταμένη της ΚΗ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ν. Σερρών Αικ. Περιστέρη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χ. Μέγκλας, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης Α. Χατζηαθανασίου, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Σερρών.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα αναπτυξιακά στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν. Το πρώτο αφορά στην επιτάχυνση της υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, χωρίς καθυστερήσεις, με απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. «Έχουμε μπροστά μας έναν πραγματικό αγώνα δρόμου για την απορροφητικότητα. Ανεβάζουμε ρυθμούς, επιταχύνουμε την υλοποίηση των έργων, μπαίνουμε δυναμικά και συμμετέχουμε, ως Περιφέρεια, στα τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα, όπως το Πράσινο Ταμείο, το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής κ.ά.» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας τον καταλυτικό ρόλο της ενεργού συμμετοχής των δήμων στη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε τη βούληση της διοίκησης της ΠΚΜ  να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων και των καθυστερήσεων που ανακύπτουν.
Αναφερόμενος στο δεύτερο αναπτυξιακό στοίχημα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για το «συμμετοχικό, ορθολογικό και πρωτίστως αποτελεσματικό σχεδιασμό της ανάπτυξης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», ώστε να «προχωρήσουμε σε ένα σχεδιασμό εναρμονισμένο με τις νέες προτεραιότητες, που θα απαντά στην κρίση και θα έχει  πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».  Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη συγκρότηση συνεκτικού σχεδίου διαβούλευσης από την ΠΚΜ, με στόχο την τεκμηριωμένη συγκρότηση των προτάσεων της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος και των κατευθύνσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.
«Είναι τεράστια ανάγκη, να δώσουμε εμείς, την δική μας απάντηση στη κρίση. Να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην ύφεση και στην ανεργία που στην ΠΚΜ αγγίζει το 50% στους νέους, να αναχαιτίσουμε τα λουκέτα και την εκροή των επιχειρήσεων. Να καταστήσουμε, την Κεντρική Μακεδονία, ως την πιο φιλική περιφέρεια προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα» επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας.
Όπως ανέφερε ο   Αντιπεριφερειάρχης Σερρών και υπεύθυνος Υποδομών για την ΠΚΜ Ι.  Μωυσιάδης, «στο νομό Σερρών έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εκτελούνται 33 έργα συνολικού προϋπολογισμού 63 εκ ευρώ, από τα οποία τα 23 έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και προχωράει η υλοποίησή τους και τα υπόλοιπα δέκα βρίσκονται σε τροχιά εκτέλεσης».
            Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στο Σιδηρόκαστρο, όπου περιηγήθηκε στην τοπική αγορά, συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.



Το πρόγραμμα των σημερινών επισκέψεων του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Σερρών συνεχίζεται και περιλαμβάνει τα εξής:

·        12.30: Κοπή πίτας των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (Διοικητήριο Σερρών)

·        14.00:  Συνέντευξη Τύπου με θέμα την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 (Διοικητήριο Σερρών, Μεραρχίας 36, αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», 2ος όροφος)

·        16.00:  Παρουσία στην Περιφορά Εικόνας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στη Δημοτική Ενότητα  Τερπνής του Δήμου Βισαλτίας

·        17.00 :  Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

·        17.30 :  Επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα  Πρώτης Σερρών

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI