Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σήμερα, στις 11.30 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε με τον κ. Μπουτάρη για ζητήματα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης αλλά και καθημερινότητας των πολιτών, που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων. Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησαν ζητήματα όπως ο τουρισμός, η βιώσιμη κινητικότητα, οι διασυνοριακές συνεργασίες που προωθούν οι δύο φορείς καθώς και η ανάγκη επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

«Αυτό που ξεκαθαρίζουμε και δημόσια είναι ότι ξεκινά μία νέα σελίδα συνεργασίας και σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μας περιμένει μπροστά πολλή δουλειά. Στο έργο μας χρειαζόμαστε ως συμπαραστάτες όλους τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας και φυσικά θέλουμε τη στήριξη του μεγαλύτερου Δήμου της Περιφέρειάς μας, του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς και είμαι βέβαιος ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε πολύ καλύτερα στους στόχους και στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετά το πέρας της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για τα νέα του καθήκοντα και τόνισε τη βούλησή του για στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

«Ξεκινά μία νέα εποχή στη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μέχρι τώρα ήταν ανύπαρκτη η συνεργασία των δύο φορέων. Πάγια άποψή μου είναι ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρέπει να είναι το επιβλέπον όργανο για το Δήμο Θεσσαλονίκης και για όλους τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι σχέσεις μας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και υπάρχει

ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα βρούμε κοινό βηματισμό στη συνεργασία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά» υπογράμμισε στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης .



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπάρχει κανένα σημείο τριβής μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσουμε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρότεινε την πεζοδρόμηση και ζήτησε μία περίοδο πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος την οποία η Περιφέρεια μας ενέκρινε. Τώρα που ολοκληρώνεται ο χρόνος της πιλοτικής εφαρμογής ξεκινάει η διαβούλευση για να δούμε αν το μέτρο αυτό θα συνεχιστεί ή όχι». Ακόμη έκανε λόγο για ανάγκη ετήσιων μελετών για τη δημιουργία κυκλοφοριακών σχημάτων που θα διευκολύνουν στη μετακίνηση των πολιτών.



Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Το ερώτημα που τίθεται σχετικά με την πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας και το οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε στη διαβούλευση είναι αν το συγκεκριμένο μέτρο πέτυχε, τί προβλήματα δημιούργησε η εφαρμογή του, αν θα συνεχιστεί ή πώς μπορεί να τροποποιηθεί για να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Βέβαια αυτό που έχει σημασία να αντιληφθούμε είναι ότι η Θεσσαλονίκη σήμερα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη γιατί κάθε παρέμβαση σε οδικούς άξονες, δημιουργεί επιπρόσθετες επιβαρύνσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Σχετικά με το Μετρό, ακόμη και σήμερα οι αρμόδιοι δεν μας έχουν δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Εμείς δεν θα αφήσουμε την υπόθεση του μετρό στην τύχη της. Ενώνουμε δυνάμεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για να απαιτήσουμε να πάρουμε επιτέλους απαντήσεις από την Πολιτεία. Όταν ολοκληρωθεί ένα συνολικό συγκοινωνιακό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη θα μπορέσουμε να κάνουμε πολύ πιο σωστά έργα όπως π.χ. πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους και μονοδρομήσεις όπου χρειάζονται».



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI