Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Αλ. Διαμαντόπουλος*. Να βασιστούμε σε παραγωγικές επενδύσεις.

ΕΣΠΑ- ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αν θέλαμε να δώσουμε μια άλλη ερμηνεία του οφθαλμός αντί οφθαλμού,θα μπορούσαμε χιουμοριστικά να πούμε ας εκμεταλλευτούμε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται. Βέβαια μια τέτοια αντιστοιχία δεν μπορεί να είναι απολύτως εύστοχη,σε κάθε περίπτωση όμως δίνει το στίγμα του πως πρέπει να χαράξουμε την οικονομική πολιτική μας και πως πρέπει να κινηθούμε ως Ευρωπαίοι πολίτες μέσα στην πολυπόθητη ισονομία και δικαιοσύνη που οφείλει να εφαρμόζει το πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ένας από τους λίγους μοχλούς επιχειρηματικής ανάπτυξης αν όχι ο μοναδικός στην ”στεγνή”  Ελλάδα από ρευστότητα,δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας δίνει σήμερα το ΕΣΠΑ.
Δυστυχώς η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται στην χώρα μας αλλά συνολικά στις ευάλωτες αυτή την εποχή χώρες της Ε.Ε,σύμφωνα με  την οικονομική και κοινωνική επιτροπή,έχει καταγράψει τον 1 στους 4 νέους στην Ευρώπη ως άνεργο.Η ανεργία στην χώρα μας σε επίπεδο νέων αγγίζει το 65% με αυξητική τάση και μας κατατάσσει πρωταθλητή ανεργίας εντός της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης. Αυτό είναι προϊόν της  λανθασμένης αντίληψης που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την ορθολογική πρακτική επιχειρηματικής ανάπτυξης και την κακή προσέγγιση ενός  ακριβού  συμβολαίου σύμβασης αορίστου χρόνου με το δημόσιο τομέα,σε συνδυασμό φυσικά με την εφαρμογή ανορθόδοξης  οικονομικής πολιτικής.
Βεβαίως μεγάλο στοίχημα αποτελεί η αλλαγή κατεύθυνσης της επιχειρηματικής γραμμής μας και η στροφή της επαγγελματικής κουλτούρας μας,στον φυσικό μας πλούτο που προσδιορίζεται στην Γεωργία και τον Τουρισμό,αλλά και την ευλογία που μας δίνει η γεωγραφική μας θέση που επιτάσσει την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου.Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε  ένα γνήσιο σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται σε παραγωγικές επενδύσεις.
Υπάρχει σήμερα η δυνατότητα εκμετάλλευσης του ΕΣΠΑ για την δημιουργία επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα ή αρκούμαστε στην επιδοτούμενη εργασία που απλώς ανακουφίζει την μεγάλη πληγή της ανεργίας;
Αφουγκραζόμενοι το κλίμα της εποχής και αντιλαμβανόμενοι τις οδυνηρές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η παρατεταμένη ανεργία των πολιτών και δη των νέων στην Ε.Ε.,έχουν παρουσιαστεί με ένταση το τελευταίο διάστημα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας με κονδύλια της Ε.Ε. και υλοποίηση σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας και τον ΟΑΕΔ.
Αυτή η πολιτική που επαφίεται στην flexiciutrity (ευέλικτη εργασία) και εφαρμόζεται στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης πολλά χρόνια τώρα,έχει σκοπό να κρατήσει εργασιακά και κοινωνικά ενεργούς τους νέους πολίτες,έστω περιοδικά,με σκοπό να ανακουφίσει δίχως όμως να λύνει το εργασιακό πρόβλημα,αλλά δίνοντας ενέσεις ψυχολογίας.
Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική πολιτεία μέσω των υπουργείων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούται να εμπνευστεί ένα στρατηγικό σχέδιο δημιουργίας Ελληνικών επιχειρήσεων που θα επιδοτούνται από την Ε.Ε με όρους ωφέλιμους για τον επιχειρηματία και την επιχείρηση,ώστε να δημιουργήσει τις  προϋποθέσεις να βγουν οι Έλληνες πολίτες από το τέλμα και να μην αρκείται σε επιδοτούμενη εργασία που οπωσδήποτε μόνο καλό κάνει,αλλά δεν αποτελεί αντίδοτο.

Σε αυτή την λογική άμεσα εκμεταλλεύσιμα είναι τα ήδη υπάρχων προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας ,της Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών,της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας όπου δυστυχώς η απορροφητικότητα των κονδυλίων δεν είναι η ανάλογη των περιστάσεων και αυτό μας καθιστά για έναν ακόμη λόγο υπότροπους σε ότι αφορά την οξυδέρκεια μας και την πολιτική διαχείριση στους Ευρωπαίους.

Αν στις δύσκολες οικονομικές εποχές που ζούμε και στην επιβολή της λιτότητας από τους δήθεν αλληλέγγυους Ευρωπαίους Εταίρους μας Γερμανούς,υπάρχει μια διέξοδος ώστε  να πάρουμε και εμείς χρήματα από την Ευρώπη(αυτά που δικαιούμαστε),αυτή πρέπει να είναι η άμεση σύνταξη προγραμματικών σχεδιασμών χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος των Ελλήνων,η αγαστή συνεργασία με τους εξειδικευμένος συμβουλευτικούς φορείς,η ασφαλή και διάχυτη πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων,η καθοδήγηση για την αλλαγή παιδείας στα επίπεδα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας άμεσα συναπτόμενη με τις παγκόσμιες ανάγκες της αγοράς και η εκτέλεση του εγχειρήματος με αξιοκρατία και διαφάνεια.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI