Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

Το μετέωρο βήμα του στρουθοκάμηλου.



του Όθωνα Ιακωβίδη
 
(Η στρουθοκάμηλος εμφανίζεται στον τίτλο ως γέννους αρσενικού ( “ποιητική αδεία”) για να να αντικαταστήσει τον πελαργό του Θόδωρου Αγγελόπουλου).

Ως σύγχρονη στρουθοκάμηλος, η Ελληνική κοινωνία κρύβει το κεφάλι της (αυτιά, μάτια και μυαλό) μέσα στα μαξιλάρια του καναπέ και της οθόνης της κατεχόμενης (από τις δυνάμεις κατοχής) τηλεόρασης και κάνει πως δεν καταλαβαίνει τα προφανή και τα αυτονόητα.
Βλέπει τηνΤρόϊκα να κάνει εντελώς απροκάλυπτα και ξενδιάντροπα κουμάντο στην εθνική Οικονομία της Χώρας και κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως αυτό σημαίνει οικονομική (και όχι μόνο) κατοχή της Ελληνικής κοινωνίας.
Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει Δημοκρατία (δηλαδή επιβολή της λαϊκής βούλησης) σε κατεχόμενη Χώρα (όπου ισχύει μόνο η βούληση των κατοχικών δυνάμεων) και έτσι ακούει με προσοχή τα διαδραματιζόμενα (προς συσκότιση της κραυγάζουσας  αυτής Αλήθειας) στην πολιτική σκηνή του θεάτρου σκιών (Καραγκιόζης) που παίζεται, αλλά έξω από τις τηλεοπτικές οθόνες.
Και, κάνοντας (η στρουθοκάμηλος) πως δεν καταλαβαίνει αυτή την κραυγάζουσα πραγματικότητα, μένει καθεύδουσα στον καναπέ που παίζει και το ρόλο της “κλίνης του Προκρούστη”  που, όταν περισσεύουν τα πόδια ή το κεφάλι, οι μισθοί, οι συντάξεις, οι δαπάνες άμυνας, οι δαπάνες για τη δημόσια Υγεία, την Παιδεία, τη Δικαιοσύνη και ότι άλλο βάζει ο νούς, κόβονται χωρίς δισταγμό από τον σύγχρονο Προκρούστη, τις κατοχικές δυνάμεις, αποκαλούμενες συνοπτικά “Τρόϊκα”, που φυσικό είναι να αδιαφορούν για το Ελληνικό αίμα που χύνεται καθημερινά στο θυσιαστήριο των αυτοκτονιών από απελπισμένους αιχμαλώτους αυτών των δυνάμεων και των αποφάσεών τους....

Με το κεφάλι χωμένο στα μαξιλάρια του καναπέ και στην οθόνη της κατεχόμενης τηλεόρασης, δεν βλέπει την υποκρισία που αποκαλύπτεται από τις απλές πράξεις των πρωταγωνιστών της κομματικής διαπάλης για την αρπαγή της θέσης του εκτελεστή της βούλησης των κατοχικών δυνάμεων... .
Περιμένει με αγωνία (και σχολιάζει) τι θα πεί ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας κι ο Μιχαλολιάκος (και κάθε άλλος από τον θίασο των ανδρεικέλων), όταν από αυτούς τους ίδιους έχει ακούσει τα μεγαλύτερα των Ψεμμάτων, τα οποία μάλιστα αποκαλύφθηκαν και κατέρρευσαν παταγωδώς!!!!
Αναφέρομαι σε δύο μόνο, πρόσφατα, πολύ απλά και δευτερεύουσας σημασίας (αλλά εξόχως ενδεικτικά) γεγονότα, που χαρακτηρίζουν την ασυνέπεια των λόγων με τις πράξεις των κομματικών “ταγών” από τους οποίους η στρουθοκάμηλος περιμένει τη λύση του προβλήματος της  ύπαρξής της!!... δηλαδή το αν και πότε θα οδηγηθεί στο σφαγείο ή το αν θα μείνει ζωντανή για εκμετάλλευση των ωραίων, μεγάλων και θρεπτικότατων αυγών και ωραίων φτερών της...

·         Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο εύκολα οι δυναμικοί ταγοί της φασιστικής “Χρυσής Αυγής” απαρνήθηκαν, ενώπιον του ανακριτή, τον χαρακτήρα του κόμματός τους που μέ τόση φροντίδα “έχτισαν” ώστε να αποκτήσει χαρτακτηριστικά δυναμισμού και αποτελεσματικότητας. Αποκήρυξαν την στρατιωτική οργάνωση και πειθαρχία των οπαδών που όλη η Ελληνική κοινωνία είναι μάρτυρτας της ύπαρξής της (από το “έγέρθητω” του Καιάδα, μέχρι την ομοιομοφία της ένδυσης και μέχρι τις τακτικές συντεταγμένες επελάσεις κατά  λαθρομεταναστών) αποκήρυξαν την ιδεολογία του φασισμού που με τόση φροντίδα προσέδωσαν στην οργάνωσή τους χρησιμοποιώντας όλα τα σύμβολά του, κρύφτηκαν σαν τρομαγμένες κόττες πίσω από την παραποίηση των εννοιών των λέξεων (“δεν είμαστε Ναζιστές, είμαστε Εθνικόφρονες”, είπε ο αρχηγός, όταν Ναζισμός σημαίνει ακριβώς Εθνικοφροσύνη, καθώς η λέξη “Nazi” (που στα Γερμανιά προφέρεται “Νατσί”) αποτελεί το συγκοπτόμενο της λέξης “Nationalism” που σημαίνει εθνικοφροσύνη.

·         Εξ ίσου μεγάλη εντύπωση μου έκανε η εγγραφή σε ακριβό ιδιωτικό παιδικό σταθμό (6.800 Ευρώ ετησίως) του γιού του Αλέξη του Αριστερόφρονος !! (που μου θύμισε τη φοίτηση της κόρης της Αλέκας της κομμουνίστριας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών). Δηλαδή ρε Αλέξη, αφού προτιμάς την ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί την καταδικάζεις με δεκάρικους (και φλογερούς) λόγους, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς;;; Και πώς μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος, έναν που άλλα λέει και άλλα κάνει;;;

Μ' αυτά και μ' άλλα, η στρουθοκάμηλος παραμένει αναποφάσιστη, με κρυμένο το κέφάλι για να μη τη βλέπουν οι εχθροί της (!!) περιμένοντας τον Μεσσία... ή τον σωσία (του).
Διότι, καθώς Μεσσίας δεν υπάρχει, θα δεχθεί τον σωσία του, που κάτω από το προσωπείο του Μεσσία θα κρύβει το ίδιο αποτρόπαιο πρόσωπο της καταστροφικής κομματοκρατίας που το μόνο που τη μέλλει, είναι να  συντηρεί τον θίασο των ανδρεικέλων, των σκιών και των μαριονετών, γιατί αυτό είναι η ζωή της... όλα τα άλλα (ακόμα και η Ελευθερία της Χώρας) είναι αποδεδειγμένως (γι αυτήν) δευτερεύοντα ζητήματα...

Έτσι, καθίσταται ολοφάνερο ότι αν ο Ελληνιός λαός συνεχίσει να συμπεριφέρεται σαν στρουθοκάμηλος, κόττα ή παπαγάλος, η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη.
Αυτή θα αλλάξει, όταν γίνει πάλι αητός και πετάξει ψηλά στον καθαρό αέρα και δεί από ψηλά την πραγματικότητα, ότι αυτό που τον καταδυναστεύει και τον βασανίζει είναι φίδια και σκουλίκια.
Τότε, ο αητός θα εφορμήσει και θα τα κατασπαράξει.

Στο σημείο αυτό βρισκόμαστε σήμερα, Οκτώβρης του 2013.
Περιμένουμε το μετέωρο βήμα της Στρουθοκαμήλου που θα την κάνει αητό....





{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI