Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΠΚΜ.ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ

Η αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά και τους επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε.Θεσσαλονίκης, καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών και του Τμήματος Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
            Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε βαρύτητα στο ελεγκτικό έργο της Περιφέρειας και τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, προκειμένου να μετριαστεί το φαινόμενο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 
Όπως επεσήμανε ο κ. Παπάς «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουμε τη σχετική υπό έκδοση εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και Εμπορίου, που καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο δειγματοληψίας, βάσει της οποίας η αρμόδια υπηρεσία θα προχωρήσει σε ελέγχους στα μη βιομηχανικής χρήσης βιοκαύσιμα (π.χ. πέλετ). Επιπλέον, έλεγχοι εκπομπών ρύπων πρόκειται να πραγματοποιηθούν και σε λεβητοστάσια, σε αστικό επίπεδο, δηλαδή σε σπίτια και πολυκατοικίες. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι το συντομότερο δυνατόν, να ενεργοποιηθούν οι φορείς και να έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα των ελέγχων, για την προστασία και ενημέρωση των καταναλωτών».



{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI