Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΣΠΑ

 Επιτυχημένη η εκδήλωση για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 Μεγάλη συμμετοχή από νέους του δήμου Δέλτα και όχι μόνο στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το DeltaNews.gr στο Συνεδριακό κέντρο της Σίνδου με θέμα:
«Πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης - Τοπική ανάπτυξη με απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ»
Με ομιλητές
• Δ. Σκιαδας : Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονία
• Γ. Βοσκοπουλος : Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονία
• Αλ. Διαμαντοπουλος : Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων:
«Η μεγάλη συμμετοχή και παρουσία του κόσμου,δίνει το καλό παράδειγμα του ενδιαφέροντος από νέους κυρίως ανθρώπους και όχι μόνο.Σε μια εποχή που η πλατιά μάζα ισχυρίζεται πως οι νέοι αδιαφορούν και δεν ασχολούνται με την κοινωνική πολιτική, εσείς σήμερα δίνεται το στίγμα σας και δείχνεται τις διαθέσεις σας για τον τόπο σας και την κοινωνία που ζείτε.

 

Ζούμε στην εποχή της οικονομικής κρίσης που έχει ταρακουνήσει συθέμελα την κοινωνική συνοχή,έχει δημιουργήσει αποξένωση στους πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις η απραξία δημιουργεί ψυχολογικά χαρακώματα.
Σε αυτές τις σκοτεινές εποχές οι πολίτες συμφωνούν ότι τα μαύρα πρόβατα είναι οι πολιτικοί που εφαρμόζουν συμφεροντολογικές πολιτικές και συσπειρώνουν τους πολίτες σε μια νέα ιδεολογική τάση την αντίδραση ακόμη και αν αυτή μετουσιώνεται σε μια εξτρεμιστική κατεύθυνση είτε στην αποχή.
Το νέο μοντέλο διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  ο εσυγχρονισμός του θεσμού είναι κατά την άποψη μου το κύριο θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει και εντάσσεται ως βασικό σημείο στον πρώτο άξονα άντλησης χρηματοδότησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τρείς είναι οι άξονες χρηματοδότησης  Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την Τοπική Αυτοδιοήκηση.
Πρώτος είναι ο άξονας της καινοτομίας.Ρεαλιστικής καινοτομίας,που μέσω ψηφιακής πλατφόρμας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενός υγιούς οργανισμού μέσα από τον απόλυτο έλεγχο.
Ο Δεύτερος άξονας είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν δίκτυα αλληλεγγύης και θέσεις εργασίας.
Ο τρίτος και τελευταίος άξονας,είναι τα αναπτυξιακά έργα.Έξυπνα έργα που βασίζονται στην εξοικονόμιση ενέργειας και την φιλική συμπερριφορά στο περιβάλλον.
Οι ιδέες υπάρχουν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τις Ζωντανεύουν.
Η Τ.Α. χρειάζεται πάθος,φαντασία,δύναμη ψυχής και αγάπη για τον τόπο.
Οι νέοι έχουμε υποχρέωση να δηλώνουμε το παρών στους αγώνες για τον τόπο που μεγαλώσαμε από όποιο πόστο και αν μας το ζητήσουν».

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI