Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΚΜ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ




Σχετικά με την υπόθεση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής :


‘’Η εποπτεία των αθλητικών σωματείων ανατέθηκε στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με το άρθρο 136 ν. 2725/1999 (Α’ 121) και περιήλθε στις Περιφέρειες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη ( ν. 3852/2010).

Ύστερα από  την υποβολή αιτήματος του Υπουργείου Οικονομικών προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής, με το οποίο ζητείται  η λύση του σωματείου «Γ. Σ. Ηρακλής» με βάση το άρθρο 105 ΑΚ, επειδή «…ο σκοπός του σωματείου κατέστη κερδοσκοπικός»,  το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ.

Η Οικονομική Επιτροπή είχε τη δυνατότητα, να αποδεχτεί το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα σήμαινε την άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Κατά  πλειοψηφία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όλων των παρατάξεων εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), αποφάσισαν να παραπεμφθεί το ζήτημα στο αρμόδιο δικαστήριο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ να αποδείξει ότι ο λόγος για τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών ζητάει τη διάλυσή του, δεν υφίσταται σήμερα και οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται το Σωματείο, αποτελούσαν επιλογή των τότε διοικήσεων και δεν μπορεί εξαιτίας αυτών, να διαλυθεί ο ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Λειτουργώντας με σεβασμό στο νόμο, αλλά και την ιστορία του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την απόφαση αυτή αποτράπηκε η άμεση διάλυση του σωματείου ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, δίνεται η δυνατότητα στο σωματείο να αποδείξει στο δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν σήμερα, οι λόγοι για τους οποίους ζητείται από το Υπουργείο η διάλυσή του και σε κάθε περίπτωση δίνεται  η δυνατότητα στην ελληνική δικαιοσύνη να αποφανθεί για την υπόθεση, αφού παρατεθούν τα επιχειρήματα και  των δύο πλευρών’’.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI