Web Informer Button

Οι άλλες μας ιστοσελίδες.


Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη .!!
========================================

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ Τ.Ε.Θ. ΑΕ ΟΤΑ Δ. ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΣΤΗ ‘’PHILOXENIA 2013’’

Εξαιρετικά επιτυχημένη κρίθηκε η 2η συμμετοχή της ΤΕΘ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Θερμαϊκού στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού ‘’philoxenia 2013’’που διεξήχθη στον χώρο της ΔΕΘ από 21/11 έως 24/11/2013 .

Πάνω από 2000 άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο ,ενημερώθηκαν και πήραν έντυπο διαφημιστικό υλικό της περιοχής μας. Σκοπός της συμμετοχής ήταν η ανάδειξη του Δήμου ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του έτους. Ως εκ τούτου αναδείχθηκαν εκτός από τα αξιοθέατα και τις παραλίες, η παραδοσιακή κουζίνα, η οινοπαραγωγή και η πολιτιστική κληρονομιά.

Στο πρώτο διήμερο που αφορούσε εμπορικούς επισκέπτες και μόνο (τουριστικούς πράκτορες χωρών) έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους των εξής χωρών: Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΗΠΑ, Δανία, Ινδία, Αίγυπτο, Ρωσία, Ουγγαρία, Αλβανία , Κύπρο . Το ενδιαφέρον τους εστιάστηκε στην εύκολη πρόσβαση της περιοχής (λόγω αεροδρομίου και κοντινής απόστασης από την πόλη της Θες/νίκης) για one day  ή half day επίσκεψη για θρησκευτικό, γαστρονομικό και οινολογικό τουρισμό.

Επίσης έγιναν συναντήσεις με Έλληνες τουριστικούς πράκτορες όπου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά τους για την περιοχή μας και συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός ξενάγησής τους από την ΤΕΘ στο επόμενο διάστημα ώστε να ενταχθεί η περιοχή μας στο πρόγραμμά τους.


Στο δεύτερο διήμερο που αφορούσε και το κοινό έγιναν εκδηλώσεις με την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου στο χώρο της έκθεσης.
Η συμμετοχή των συλλόγων της Περαίας , Ν. Επιβατών και Ν Μηχανιώνας βοήθησαν τα μέγιστα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου μας. Η εμφάνισή τους ήταν εξαιρετική , προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών οι οποίοι και γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και ποτά που προσέφεραν τα μέλη τους.


Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου προσφερόταν στους επισκέπτες κρασί και τσίπουρο οινοπαραγωγών της περιοχής( Ασλάνης, Γεροβασιλείου,Παναγιωτίδης) που ευγενικά μας χορήγησαν για τις ανάγκες της προβολής και του οινοτουρισμού.



Στη λήξη της ‘’philoxenia’’ ο πρόεδρος της ΔΕΘ μας απένειμε ‘ΕΠΑΙΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ’’ για την οργανωμένη συμμετοχή της ΤΕΘ  στην 29η PHILOXENIA 2013.

{Ενημέρωση}

    Παρακαλώ κατά την αναδημοσίευση να αναγράφετε την πηγή με ενεργό σύνδεσμο προς το tsounami
    Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση, αντιγραφή, διασκευή ή αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο του περιεχομένου του παρόντος Ιστολογίου, χωρίς την παραπομπή στην πηγή (Νόμος 2121/1993).
    copyright: Tsounami 2019
TSOUNAMI